IJsbaan Borne: ‘Het wordt nu of nooit!’
DRIE KEER MOET SCHEEPSRECHT ZIJN VOOR POPELENDE ORGANISATIE

IJsbaan Borne: ‘Het wordt nu of nooit!’

Bijna drie jaar geleden maakten Kristel Hofsté en Maureen Snikkers zich voor het eerst op om de organisatie van de jaarlijkse ijsbaan op het Dorsetplein op zich te gaan nemen. Corona gooide echter roet in het eten. Niet één keer, maar twee jaar achtereen. “Het gevolg is dat we nu al drie jaar in de weer zijn zonder ook maar een ijsbaan te hebben gezien”, zeggen ze schamperend. “Maar we weten het zeker, over twee maanden gaat het echt gebeuren. Het wordt nu of nooit, hahaha!” Zaterdagmiddag 10 december gaat de ijsbaan officieel open. En hoe!

 

Mega-klus, vooral qua financiën

Beide dames hebben ondertussen wel versterking gekregen van Rob Lagendijk en gedrieën trekken ze de kar om een van de favoriete vermaaksevenementen van het jaar opnieuw gerealiseerd te krijgen. “Moet ook, want het is echt een mega-klus die op ons afkomt. Van het aanvragen van een vergunning, tot het invullen van een aantrekkelijk programma en van het vinden van voldoende vrijwilligers tot misschien wel het belangrijkste: het zoeken naar financiële middelen om alles rond te krijgen.” In dat kader vertelt Maureen van de schrik die hen om het hart sloeg bij het ontvangen van de diverse offertes. “Het is in de afgelopen twee jaar allemaal vele procenten duurder geworden. Van de ene kant logisch, maar wel heel vervelend.”

 

Om die reden krijgen alle ondernemers deze week een brief op de deurmat met het verzoek op de een of andere manier bij te dragen. “Daartoe hebben we diverse sponsorpakketten die het aantrekkelijk moeten maken om drie weken lang in de kijker te staan”, aldus Kristel. “En vergeet niet,” zo vult Maureen aan, “de ijsbaan is een écht lokaal evenement. Voor Borne en door Borne. Met elkaar proberen we het te fiksen en voor iedereen drie geweldige sfeervolle weken te creëren.”

 

Globaal programma met UNITY als openingsklapper

Voor de opening, op zaterdagmiddag 10 december, staat in elk geval een enorme trekker op het programma. UNITY, de girlband die in 2020 het Junior Songfestival won, zal de aftrap luister bijzetten en een flitsend optreden verzorgen. Vanaf dan worden er tot en met 31 december, de laatste dag waarop de ijsbaan is geopend, veel dagdelen ingeruimd voor het schoolschaatsen in de ochtenduren en het discoschaatsen bij avondlicht. Ook de inmiddels traditionele curlingcompetitie, georganiseerd door Lions Borne, staat weer op het programma. Dit keer op 15 en 16 december.

 

En voor het overige? Kristel, Maureen en Rob willen vooral gezelligheid creëren. Volgens hen moet er een soort van Oudhollandse sfeer ontstaan, waarin eenvoud en knusheid de kern vormen. Zo komen er natuurlijk een koek- en zopiekraam, wordt er een stalletje geplaatst voor schaatsverhuur (waarvoor ondernemers overigens bonnen krijgen aangereikt die ze gratis kunnen uitdelen) en wordt de baan ’s avonds met talloze lampjes verlicht. Met Bliss zal nauw worden samengewerkt om ook haar terras nadrukkelijk bij het evenement te betrekken. “Het kerstgevoel moet in alles overheersen”, zo weten ze.

 

Hulp gewenst

Wat nog rest zijn de hopelijk (vele) beschikbare handjes om hulp te bieden bij de op- en afbouw, maar ook tijdens de drie weken dat de baan is geopend. Maureen: “Voor Borne en door Borne betekent ook dat we diep in ons hart hopen op de fysieke steun van een groot aantal mensen. Individuen of verenigingen en clubs die willen bijdragen om dit evenement voor Borne wederom te doen slagen. Met elkaar moet het lukken om er drie geweldige laatste weken van het jaar uit te persen. Belangstellenden kunnen bellen/appen (06 2940 2856) of een mailtje sturen naar ijsbaanborne@gmail.com. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 11 okt 2022
Super goed nieuws en een geweldig goed initiatief door vier jonge vrouwen die laten zien dat je met veel enthousiasme, gutzpah en inzet, gaat leiden tot een ijsbaan voor 3 weken op het mooie Dorsetplein.

Veel succes gewenst en 'k hoop dat er velen zullen komen schaatsen!

Midwinterhoorns komen op stoom

Nog een kleine drie weken en dan is het kerst. Hoogste tijd dus om de aanstaande geboorte van...
04-12-2022

D’n oale roop klinkt weer door Borne

Wie kent ze niet? De Boornse Mirreweenterhoorn Bloazers. Een groep mannen die je bijna het hele...
28-11-2022

Kerstherberg blijft, maar moet snijden

Al dertig jaar lang voelt de Kerstherberg in Borne als een warme deken voor hen die eenzaam zijn...
28-11-2022

Bijrol voor Sint in overtreffende...

Het is alweer drie jaar geleden dat het bureau Evenementen van Aveleijn met een...
25-11-2022

Borne wacht veelkleurige opmaat naar kerst

Amper vijf dagen nadat Sinterklaas weer met zijn fonkelnieuwe Pakjesboot de terugreis naar...
21-11-2022

Nieuw Koningskoppel voor Angorageiten

De anders dan andere Karnavalsvereniging De Angorageiten kreeg het zondagavond weer voor elkaar....
20-11-2022