Waar is kabouter Spillebeen?
LICHTJESTOCHT KABOUTERPAD IN STROOM-ESCH

Waar is kabouter Spillebeen?

Terwijl de oudere kinderen elders griezelen van spoken, heksen en spinnen dompelen de jongsten zich onder in de mythologische sprookjeswereld. Die van de kabouters. Zaterdagavond leeft de fantasiewereld. Kabouters verschijnen meestal ’s nachts. Maar menige dreumes hoopt vanavond tijdens de lichtjestocht al een glimp op te vangen van het mannetje met de rode puntmuts. Of het kaboutervrouwtje met roze rokje.

 

Warme avond met 19 graden

Al vroeg op deze uitzonderlijke zwoele herfstavond trokken mama’s en papa’s met hun kroost naar het kabouterpad aan de Pinksterbloem. Opgetogen en nieuwsgierig zochten ze een plekje waar een tipje van de sluier van het kabouterleven werd onthuld. Met rode oortjes werd geluisterd naar de verteller. Tijdens de schemering nam de spanning toe. De feeërieke kabouterwandeling slingerde door het donkere bos. Langs het achthonderdmeter lange kabouterpad stonden mini lantaarns. Waxinelichtjes, geheel in stijl. Maar of kabouter Spillebeen op zijn rood met witte paddenstoel werd ontdekt, blijft de vraag.

 

Kabouterdrankje

Na zo’n spannende en enerverende tocht was het tijd voor een passend drankje. Janneke Huizinga en Elvira Brand, de initiatiefneemsters van deze wandeling, hadden twaalf liter chocolademelk ingeslagen. “De opkomst is overweldigend. We hopen dat we genoeg chocoladedrank hebben ingeslagen”, vertelt een enthousiaste Janneke. “We hebben bewust voor deze avond gekozen. Als tegenhanger voor Halloween en omdat de kinderen vannacht een uurtje langer kunnen slapen.” Het kabouterdrankje met wat lekkers werd zelfs door de allerkleinsten gewaardeerd.

 

In 2020 werd het kabouterpad in de Bornsche Maten vernield door vandalen. Gelukkig vonden de gnomen, in mei dit jaar, een nieuw pad. Aan de Pinksterbloem in de Stroom-Esch werd het Kabouter Haverdingspad geopend. Janneke Huizinga heeft het sprookje nieuw leven in geblazen. Als vermaak voor kinderen en als verbindend element voor de aanwonenden. (YD

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Midwinterhoorns komen op stoom

Nog een kleine drie weken en dan is het kerst. Hoogste tijd dus om de aanstaande geboorte van...
04-12-2022

D’n oale roop klinkt weer door Borne

Wie kent ze niet? De Boornse Mirreweenterhoorn Bloazers. Een groep mannen die je bijna het hele...
28-11-2022

Kerstherberg blijft, maar moet snijden

Al dertig jaar lang voelt de Kerstherberg in Borne als een warme deken voor hen die eenzaam zijn...
28-11-2022

Bijrol voor Sint in overtreffende...

Het is alweer drie jaar geleden dat het bureau Evenementen van Aveleijn met een...
25-11-2022

Borne wacht veelkleurige opmaat naar kerst

Amper vijf dagen nadat Sinterklaas weer met zijn fonkelnieuwe Pakjesboot de terugreis naar...
21-11-2022

Nieuw Koningskoppel voor Angorageiten

De anders dan andere Karnavalsvereniging De Angorageiten kreeg het zondagavond weer voor elkaar....
20-11-2022