Waar is kabouter Spillebeen?
LICHTJESTOCHT KABOUTERPAD IN STROOM-ESCH

Waar is kabouter Spillebeen?

Terwijl de oudere kinderen elders griezelen van spoken, heksen en spinnen dompelen de jongsten zich onder in de mythologische sprookjeswereld. Die van de kabouters. Zaterdagavond leeft de fantasiewereld. Kabouters verschijnen meestal ’s nachts. Maar menige dreumes hoopt vanavond tijdens de lichtjestocht al een glimp op te vangen van het mannetje met de rode puntmuts. Of het kaboutervrouwtje met roze rokje.

 

Warme avond met 19 graden

Al vroeg op deze uitzonderlijke zwoele herfstavond trokken mama’s en papa’s met hun kroost naar het kabouterpad aan de Pinksterbloem. Opgetogen en nieuwsgierig zochten ze een plekje waar een tipje van de sluier van het kabouterleven werd onthuld. Met rode oortjes werd geluisterd naar de verteller. Tijdens de schemering nam de spanning toe. De feeërieke kabouterwandeling slingerde door het donkere bos. Langs het achthonderdmeter lange kabouterpad stonden mini lantaarns. Waxinelichtjes, geheel in stijl. Maar of kabouter Spillebeen op zijn rood met witte paddenstoel werd ontdekt, blijft de vraag.

 

Kabouterdrankje

Na zo’n spannende en enerverende tocht was het tijd voor een passend drankje. Janneke Huizinga en Elvira Brand, de initiatiefneemsters van deze wandeling, hadden twaalf liter chocolademelk ingeslagen. “De opkomst is overweldigend. We hopen dat we genoeg chocoladedrank hebben ingeslagen”, vertelt een enthousiaste Janneke. “We hebben bewust voor deze avond gekozen. Als tegenhanger voor Halloween en omdat de kinderen vannacht een uurtje langer kunnen slapen.” Het kabouterdrankje met wat lekkers werd zelfs door de allerkleinsten gewaardeerd.

 

In 2020 werd het kabouterpad in de Bornsche Maten vernield door vandalen. Gelukkig vonden de gnomen, in mei dit jaar, een nieuw pad. Aan de Pinksterbloem in de Stroom-Esch werd het Kabouter Haverdingspad geopend. Janneke Huizinga heeft het sprookje nieuw leven in geblazen. Als vermaak voor kinderen en als verbindend element voor de aanwonenden. (YD

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Tribute Festival terug in Hertme

Na het daverende succes van vorig jaar is het tijd voor de tweede editie van het Tribute...
15-02-2024

Hees maar voldaan doven carnavalisten het vuur

Zo fris en monter als alle carnavalshoogheden vrijdagavond nog in de raadszaal van het...
13-02-2024

Zware dobber voor jury optocht Zenderen

Voor sommigen proeft het weleens als een beetje mosterd na de maaltijd. De carnavalsoptocht in...
11-02-2024

Kleurrijk lint trekt door Borne

“Het lijkt wel zomercarnaval te worden”, opperde Laurens Oude Breuil van de...
10-02-2024

Stadsprins Edwin heeft zijn sleutel

Met veel beloftevolle woorden vond vrijdagavond de sleuteloverdracht plaats in de raadszaal van...
09-02-2024

Kinderen kerkdorpen bijten carnavalsspits af

Regen of niet… het is carnaval en dát moeten worden gevierd. Aan de kinderen die...
09-02-2024