Waar is kabouter Spillebeen?
LICHTJESTOCHT KABOUTERPAD IN STROOM-ESCH

Waar is kabouter Spillebeen?

Terwijl de oudere kinderen elders griezelen van spoken, heksen en spinnen dompelen de jongsten zich onder in de mythologische sprookjeswereld. Die van de kabouters. Zaterdagavond leeft de fantasiewereld. Kabouters verschijnen meestal ’s nachts. Maar menige dreumes hoopt vanavond tijdens de lichtjestocht al een glimp op te vangen van het mannetje met de rode puntmuts. Of het kaboutervrouwtje met roze rokje.

 

Warme avond met 19 graden

Al vroeg op deze uitzonderlijke zwoele herfstavond trokken mama’s en papa’s met hun kroost naar het kabouterpad aan de Pinksterbloem. Opgetogen en nieuwsgierig zochten ze een plekje waar een tipje van de sluier van het kabouterleven werd onthuld. Met rode oortjes werd geluisterd naar de verteller. Tijdens de schemering nam de spanning toe. De feeërieke kabouterwandeling slingerde door het donkere bos. Langs het achthonderdmeter lange kabouterpad stonden mini lantaarns. Waxinelichtjes, geheel in stijl. Maar of kabouter Spillebeen op zijn rood met witte paddenstoel werd ontdekt, blijft de vraag.

 

Kabouterdrankje

Na zo’n spannende en enerverende tocht was het tijd voor een passend drankje. Janneke Huizinga en Elvira Brand, de initiatiefneemsters van deze wandeling, hadden twaalf liter chocolademelk ingeslagen. “De opkomst is overweldigend. We hopen dat we genoeg chocoladedrank hebben ingeslagen”, vertelt een enthousiaste Janneke. “We hebben bewust voor deze avond gekozen. Als tegenhanger voor Halloween en omdat de kinderen vannacht een uurtje langer kunnen slapen.” Het kabouterdrankje met wat lekkers werd zelfs door de allerkleinsten gewaardeerd.

 

In 2020 werd het kabouterpad in de Bornsche Maten vernield door vandalen. Gelukkig vonden de gnomen, in mei dit jaar, een nieuw pad. Aan de Pinksterbloem in de Stroom-Esch werd het Kabouter Haverdingspad geopend. Janneke Huizinga heeft het sprookje nieuw leven in geblazen. Als vermaak voor kinderen en als verbindend element voor de aanwonenden. (YD

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Ilse DeLange naar Hertme

Nadat eerder bekend werd dat Danny Vera op zaterdag 2 september de sterren van de hemel zal...
27-03-2023

Zondag weer Palmpasenoptocht

Aanstaande zondag 2 april, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
27-03-2023

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 9 april, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
07-03-2023

Wie wordt de Kroonjuweel van Borne?

In aanloop naar Koningsdag zoekt Oranjecomité Borne ook dit jaar weer naar het...
05-03-2023

Stadssleutel terug in veilige handen

‘Carnaval verbroedert’ zei René Jannink van de Stichting Borns Carnaval...
21-02-2023

Na drie jaar siŽsta nu volop fiŽsta

‘Na drie jaar siësta nu volop fiësta’, zo luidde de titel van een de vele...
19-02-2023