Hij komt, die lieve goede Sint
ZATERDAG 12 NOVEMBER OM 14.00 UUR INTOCHT IN BORNE

Hij komt, die lieve goede Sint

Was het vorig jaar allemaal nog ‘billenknijpen’ voor de Sint en zijn gevolg, dit keer mag zijn ontvangst in Borne gerust weer glorieus worden genoemd. En dat betekent dus geen belemmerende coronaregels meer, maar een welkom dat past bij de statuur van de wit bebaarde bisschop. Een intocht waarbij hij alle tijd krijgt én zal nemen om de vol verwachting uitkijkende kinderen met hun papa’s en mama’s de hand te geven dan wel over hun van opwinding rood aanlopende bolletjes te aaien. Zaterdag 12 november is het zover. Om precies 14.00 uur zal hij zijn eerste Bornse stappen zetten op het Rheineplein.

 

Pepernotenpizza’s op het Rheineplein

Vanaf een uur of twaalf zijn er op datzelfde plein overigens al diverse activiteiten gaande om de wachtende schare enkele plezierige momenten te bezorgen. Zo worden er pepernotenpizza’s gebakken, kunnen kinderen met behulp van diverse spelletjes een beetje leren hoe het is om zelf een Piet te zijn, valt er vanzelfsprekend te genieten van de stemming makende Sinterklaasliedjes en zullen ook de eerste vooruitgesnelde Pieten al hun opwachting maken.

 

Om 14.00 uur zal burgemeester Jan Pierik de Goedheiligman in onze gemeente welkom heten. Samen nemen ze dan een kijkje bij alles wat zich op het Rheineplein afspeelt, waarna ze zich een weg banen naar de inmiddels gereedstaande Sintmobiel. Voorafgegaan door de Bornse Harmonie zullen ze dan, via de Bolkshoek en de Nieuwe Kerkstraat, even later de St. Stephanuskerk bereiken, die luid beierend de komst van de bijna-jarige bisschop aankondigt. Ook de Hengeler Weendbloazers staan hier klaar om het Spaanse gezelschap een muzikaal, maar vooral ook warm welkom te bereiden.

 

Langdurige tippel door de Grotestraat

Traditiegetrouw laat Sinterklaas de auto hier dan voor wat het is om, wandelend door de Grotestraat, uiteindelijk het Dorsetplein te bereiken. Op het eerste oog een peulenschil, want hemelsbreed is het nog geen tweehonderd meter, maar de ervaring uit voorgaande jaren leert dat het een langdurige tippel wordt omdat de Sint nu eenmaal voor iedereen de tijd wil nemen na een afwezigheid van een jaar. Op het Dorsetplein staat dan al tijden een feestelijk versierd podium klaar, waarop presentator Matthijs Jansen ondertussen zijn eigen Sinterklaasfeestje viert. Daarbij wordt hij geholpen door een groot videoscherm, waarop de livebeelden van de intocht zijn te zien. Beelden die BorneBoeit overigens ook rechtstreeks bij de mensen thuis in de huiskamer brengt.

 

Zodra de Goedheiligman, alle Pieten én de burgemeester bij het podium zijn aangekomen, zal dansschool Danceworkx hier een welkomstoptreden verzorgen. Daarna spreekt de burgervader Sinterklaas hier namens alle kinderen in Borne toe. En de Sint kennende, zal hij er ook zelf een stevige duit in het verbale zakje gaan doen.

 

Commotie over de Rijmpjespiet

Naar verluidt is er overigens wel enige commotie gaande over de inbreng die de Rijmpjespiet dit jaar levert aan de feestelijkheden rond de verjaardag van de Goedheiligman. De goedgemutste liep enkele weken geleden al vrolijk rond in Borne om zijn spitsvondige creaties op papier te zetten. Alleen… de cadeautjes ontbraken natuurlijk nog. Da’s vreemd én onwenselijk, want van puntige rijmpjes als: ‘Joost jij krijgt dit jaar helaas - geen cadeau van Sinterklaas’ wordt uiteraard niemand vrolijk. Volgens het ontvangstcomité vindt er achter de schermen inmiddels een stevig gesprek plaats tussen Sint en de Rijmpjespiet, waarin eerstgenoemde erop aandringt om op 12 november tijdens de intocht maar helemaal opnieuw te beginnen… (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Opening ijsbaan vanmiddag afgelast

Rond het middaguur moest de organisatie van de IJsbaan Borne een rigoureus besluit nemen: de...
10-12-2023

‘Deurdonderen’ met Prins Maurice en Christian

Als geen ander weten ze wat carnaval vieren is. Maurice Masselink en Christian Sand, de twee...
09-12-2023

Jelmer en Birgit leiden De Draejpiepers in...

Vrijdagavond was het zover, de elfde editie van het Piepersbal in Zenderen, georganiseerd door...
08-12-2023

Nog even en dan kan er worden geschaatst

Menigeen zal het inmiddels niet zijn ontgaan. Op het Dorsetplein wordt namelijk sinds...
08-12-2023

Fynn en Noralynn resoluut: ‘We gaan feesten!’

Als slotstuk van een weekend carnaval, dat vrijdag begon met de opkomst van Prins Edwin en zijn...
26-11-2023

Sinterklaasje weer in Zenderen met zijn Piet

Het is opnieuw gelukt. De Goedheiligman heeft de weg naar Zenderen ook dit jaar weer gevonden....
25-11-2023