Euforische ontvangst voor Sinterklaas
DUIZENDEN NIEUWSGIERIGEN GETUIGE VAN ZONNIGE INTOCHT IN BORNE

Euforische ontvangst voor Sinterklaas

Hij is er! Na een turbulente week met de Pakjesboot én het gehannes van de Rijmpiet in Borne is zaterdagmiddag toch alles op zijn pootjes terechtgekomen. En diep in je hart weet je natuurlijk ook wel dat de legendarische woorden ‘Alles komt goed’ van de Sint veelzeggend zijn, maar toch… Hoe dan ook, stipt om 14.00 uur zette hij ‘voet aan wal’ bij het Rheineplein, waarna een warm welkom door burgemeester Jan Pierik tot de eerste officiële handelingen behoorde. Maar daarna was het toch echt de beurt aan alle kinderen en de vele papa’s en mama’s die voor een ovationele ontvangst zouden zorgdragen.
 

Apotheose

Op het Rheineplein zag het al ver vóór 14.00 uur zwart van de mensen. Ze genoten van het treintje dat haar rondjes maakte, van de grote podiumwagen waarop menigeen een dansje tentoonspreidde en wat al niet meer. Het was een FEEST - in hoofdletters geschreven - dat zijn apotheose kreeg toen de Sint, zijn gevolg én de burgemeester de oversteek maakten naar de gereedstaande auto aan de andere kant van het plein om daarmee de eerste honderden meters van de intocht te kunnen overbruggen.
 

Voorafgegaan door de Bornse Harmonie ging het daarna op weg, door de Nieuwe Kerkstraat waar de mensen rijen dik de gebeurtenissen op zich af lieten komen. Eenmaal bij de St. Stephanuskerk, die de oude bisschop met een uitbundig klokkengelui welkom heette, stapte Sint uit om de rest van de intocht wandelend af te kunnen leggen. Mede geholpen door het mooie weer liet de Goedheiligman zich daar al ontvallen spijt te hebben geen korte broek te hebben meegenomen. De hoofdpiet riep zijn baas daarop direct tot de orde, waarop Sint zich vermande en in zijn passende doch warme kleding de intocht voortzette.
 

‘Alles komt goed’

Via de Grotestraat, traditioneel het drukste stuk van de route, bereikte het gezelschap rond 15.15 uur het Dorsetplein, waar presentator Matthijs Jansen al ruim een uur lang een vrolijk Sint-programma presenteerde waarin Danceworkx een sleutelrol vervulde en waar de beelden van de intocht op een groot videoscherm waren te volgen. Daar bedankte de burgemeester Sinterklaas nogmaals voor zijn komst naar Borne en bleek ook Rijmpiet zijn leven gebeterd te hebben. Waarmee het ‘Alles komt goed’ wederom bewaarheid werd en Sinterklaas dus niet voor niets de grote allemansvriend blijkt te zijn. (DdG/RH/JW/AJ/BM)
 

De beelden van de intocht zijn terug te zien op onze pagina Live.

 

Intocht Sinterklaas 2022

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Fynn en Noralynn resoluut: ‘We gaan feesten!’

Als slotstuk van een weekend carnaval, dat vrijdag begon met de opkomst van Prins Edwin en zijn...
26-11-2023

Sinterklaasje weer in Zenderen met zijn Piet

Het is opnieuw gelukt. De Goedheiligman heeft de weg naar Zenderen ook dit jaar weer gevonden....
25-11-2023

Vol verwachting klopt in Zenderen het hart

Ze weten het zeker. Sinterklaas komt zaterdag opnieuw naar Zenderen. Sterker nog, al wekenlang...
20-11-2023

Geiten hebben Koning Derek en Adjudant Bram

Zondagavond om iets na zessen ging het weer los met de Angorageiten. Het is immers de dag van...
19-11-2023

Uitbundige Sint weerstaat nattigheid

Hij is er. Om iets over tweeën was het eindelijk weer zover. Sinterklaas is terug in Borne....
18-11-2023

Nog zes nachtjes slapen voordat Sint er is

Er valt niet langer aan te ontkomen: Sinterklaas is op weg naar Nederland om begin december weer...
12-11-2023