Sam en Bo jeugdige kronen op 55-jarig jubileum
13-11-2022
STRALENDE JEUGDHOOGHEDEN TOET’NBLOAZERS PRESENTEREN ZICH

Sam en Bo jeugdige kronen op 55-jarig jubileum

Zondagmiddag werden bij café Platenkamp de nieuwe jeugdhoogheden van De Toet’nbloazers gepresenteerd. Het zijn de negenjarige Jeugdprins Sam en de twaalfjarige Jeugdprinses Bo die het komende carnavalsjaar als de jongste boegbeelden van de jubilerende carnavalsvereniging de feestende troepen zullen gaan aanvoeren. Een ietsepietsie onwennig was het voor hen nog wel, maar dat duurde eigenlijk maar even. Al snel werden ze door hun grote voorbeelden opgenomen in de carnavalsfamilie, die dit weekend haar 55-jarig jubileum uitbundig viert.

 

Feestelijk weekend

Zo stond er zaterdagmiddag al een jubileumreceptie op het programma, die ’s avonds werd gevolgd door een groot feest voor alle leden waar ruim 250 carnavalisten acte de présence gaven. Deze zondagmiddag staat in het teken van Frühshoppen: een receptie van Stadsprins Joost I met zijn adjudanten Wouter en Wesley en Jonkheer Jesse I en Jonkvrouw Maaike. Een middag ook waarop tal van andere carnavalsverenigingen de tijdelijke residentie aan de Prins Bernhardlaan met een bezoek zullen vereren.

 

Voor Sam en Bo golden echter andere prioriteiten. Het was immers de allereerste keer dat ze in vol ornaat - en natuurlijk in het groen zoals hun grotere evenknieën - mochten stralen en vlak na hun opkomst de goedkeuring mochten hechten aan het flitsende optreden van de mini-dansmarietjes. De aftrap van een feestelijke middag waarin FeestDJ Ivar en de hofkapel Mangs Löpt Aans voor de muzikale noten tekenden.

 

Wie zijn de nieuwe Jeugdhoogheden?

Sam Vergeer is, zoals gezegd, 9 jaar en zit in groep 6 van basisschool De Wheele. Hij voetbalt bij NEO (“Ja hoor, in 10-4” zegt ‘ie trots) en is verder verzot op gamen. Het carnavalsleven bij De Toet’nbloazers kreeg hij van huis mee. Vader Thijs was in 2016 al eens Adjudant.

Bo Withag zit inmiddels op Twickel Hengelo. In haar vrije tijd danst ze bij Cladans, vermaakt ze zich met het maken van sieraden en kijkt ze veel Netflix. “En als er dan nog tijd overblijft, ga ik lekker chillen”, vertelt ze. Over carnaval hoef je haar niet veel meer wijs te maken. “Ik ben er mee opgegroeid, mijn vader Joost is nu Stadsprins.” (RH/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Fynn en Noralynn resoluut: ‘We gaan feesten!’

Als slotstuk van een weekend carnaval, dat vrijdag begon met de opkomst van Prins Edwin en zijn...
26-11-2023

Sinterklaasje weer in Zenderen met zijn Piet

Het is opnieuw gelukt. De Goedheiligman heeft de weg naar Zenderen ook dit jaar weer gevonden....
25-11-2023

Vol verwachting klopt in Zenderen het hart

Ze weten het zeker. Sinterklaas komt zaterdag opnieuw naar Zenderen. Sterker nog, al wekenlang...
20-11-2023

Geiten hebben Koning Derek en Adjudant Bram

Zondagavond om iets na zessen ging het weer los met de Angorageiten. Het is immers de dag van...
19-11-2023

Uitbundige Sint weerstaat nattigheid

Hij is er. Om iets over tweeën was het eindelijk weer zover. Sinterklaas is terug in Borne....
18-11-2023

Nog zes nachtjes slapen voordat Sint er is

Er valt niet langer aan te ontkomen: Sinterklaas is op weg naar Nederland om begin december weer...
12-11-2023