Sam en Bo jeugdige kronen op 55-jarig jubileum
13-11-2022
STRALENDE JEUGDHOOGHEDEN TOET’NBLOAZERS PRESENTEREN ZICH

Sam en Bo jeugdige kronen op 55-jarig jubileum

Zondagmiddag werden bij café Platenkamp de nieuwe jeugdhoogheden van De Toet’nbloazers gepresenteerd. Het zijn de negenjarige Jeugdprins Sam en de twaalfjarige Jeugdprinses Bo die het komende carnavalsjaar als de jongste boegbeelden van de jubilerende carnavalsvereniging de feestende troepen zullen gaan aanvoeren. Een ietsepietsie onwennig was het voor hen nog wel, maar dat duurde eigenlijk maar even. Al snel werden ze door hun grote voorbeelden opgenomen in de carnavalsfamilie, die dit weekend haar 55-jarig jubileum uitbundig viert.

 

Feestelijk weekend

Zo stond er zaterdagmiddag al een jubileumreceptie op het programma, die ’s avonds werd gevolgd door een groot feest voor alle leden waar ruim 250 carnavalisten acte de présence gaven. Deze zondagmiddag staat in het teken van Frühshoppen: een receptie van Stadsprins Joost I met zijn adjudanten Wouter en Wesley en Jonkheer Jesse I en Jonkvrouw Maaike. Een middag ook waarop tal van andere carnavalsverenigingen de tijdelijke residentie aan de Prins Bernhardlaan met een bezoek zullen vereren.

 

Voor Sam en Bo golden echter andere prioriteiten. Het was immers de allereerste keer dat ze in vol ornaat - en natuurlijk in het groen zoals hun grotere evenknieën - mochten stralen en vlak na hun opkomst de goedkeuring mochten hechten aan het flitsende optreden van de mini-dansmarietjes. De aftrap van een feestelijke middag waarin FeestDJ Ivar en de hofkapel Mangs Löpt Aans voor de muzikale noten tekenden.

 

Wie zijn de nieuwe Jeugdhoogheden?

Sam Vergeer is, zoals gezegd, 9 jaar en zit in groep 6 van basisschool De Wheele. Hij voetbalt bij NEO (“Ja hoor, in 10-4” zegt ‘ie trots) en is verder verzot op gamen. Het carnavalsleven bij De Toet’nbloazers kreeg hij van huis mee. Vader Thijs was in 2016 al eens Adjudant.

Bo Withag zit inmiddels op Twickel Hengelo. In haar vrije tijd danst ze bij Cladans, vermaakt ze zich met het maken van sieraden en kijkt ze veel Netflix. “En als er dan nog tijd overblijft, ga ik lekker chillen”, vertelt ze. Over carnaval hoef je haar niet veel meer wijs te maken. “Ik ben er mee opgegroeid, mijn vader Joost is nu Stadsprins.” (RH/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Vorstelijke bezoeken aan Borne

Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
26-04-2024

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024