Sam en Bo jeugdige kronen op 55-jarig jubileum
13-11-2022
STRALENDE JEUGDHOOGHEDEN TOET’NBLOAZERS PRESENTEREN ZICH

Sam en Bo jeugdige kronen op 55-jarig jubileum

Zondagmiddag werden bij café Platenkamp de nieuwe jeugdhoogheden van De Toet’nbloazers gepresenteerd. Het zijn de negenjarige Jeugdprins Sam en de twaalfjarige Jeugdprinses Bo die het komende carnavalsjaar als de jongste boegbeelden van de jubilerende carnavalsvereniging de feestende troepen zullen gaan aanvoeren. Een ietsepietsie onwennig was het voor hen nog wel, maar dat duurde eigenlijk maar even. Al snel werden ze door hun grote voorbeelden opgenomen in de carnavalsfamilie, die dit weekend haar 55-jarig jubileum uitbundig viert.

 

Feestelijk weekend

Zo stond er zaterdagmiddag al een jubileumreceptie op het programma, die ’s avonds werd gevolgd door een groot feest voor alle leden waar ruim 250 carnavalisten acte de présence gaven. Deze zondagmiddag staat in het teken van Frühshoppen: een receptie van Stadsprins Joost I met zijn adjudanten Wouter en Wesley en Jonkheer Jesse I en Jonkvrouw Maaike. Een middag ook waarop tal van andere carnavalsverenigingen de tijdelijke residentie aan de Prins Bernhardlaan met een bezoek zullen vereren.

 

Voor Sam en Bo golden echter andere prioriteiten. Het was immers de allereerste keer dat ze in vol ornaat - en natuurlijk in het groen zoals hun grotere evenknieën - mochten stralen en vlak na hun opkomst de goedkeuring mochten hechten aan het flitsende optreden van de mini-dansmarietjes. De aftrap van een feestelijke middag waarin FeestDJ Ivar en de hofkapel Mangs Löpt Aans voor de muzikale noten tekenden.

 

Wie zijn de nieuwe Jeugdhoogheden?

Sam Vergeer is, zoals gezegd, 9 jaar en zit in groep 6 van basisschool De Wheele. Hij voetbalt bij NEO (“Ja hoor, in 10-4” zegt ‘ie trots) en is verder verzot op gamen. Het carnavalsleven bij De Toet’nbloazers kreeg hij van huis mee. Vader Thijs was in 2016 al eens Adjudant.

Bo Withag zit inmiddels op Twickel Hengelo. In haar vrije tijd danst ze bij Cladans, vermaakt ze zich met het maken van sieraden en kijkt ze veel Netflix. “En als er dan nog tijd overblijft, ga ik lekker chillen”, vertelt ze. Over carnaval hoef je haar niet veel meer wijs te maken. “Ik ben er mee opgegroeid, mijn vader Joost is nu Stadsprins.” (RH/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Midwinterhoorns komen op stoom

Nog een kleine drie weken en dan is het kerst. Hoogste tijd dus om de aanstaande geboorte van...
04-12-2022

D’n oale roop klinkt weer door Borne

Wie kent ze niet? De Boornse Mirreweenterhoorn Bloazers. Een groep mannen die je bijna het hele...
28-11-2022

Kerstherberg blijft, maar moet snijden

Al dertig jaar lang voelt de Kerstherberg in Borne als een warme deken voor hen die eenzaam zijn...
28-11-2022

Bijrol voor Sint in overtreffende...

Het is alweer drie jaar geleden dat het bureau Evenementen van Aveleijn met een...
25-11-2022

Borne wacht veelkleurige opmaat naar kerst

Amper vijf dagen nadat Sinterklaas weer met zijn fonkelnieuwe Pakjesboot de terugreis naar...
21-11-2022

Nieuw Koningskoppel voor Angorageiten

De anders dan andere Karnavalsvereniging De Angorageiten kreeg het zondagavond weer voor elkaar....
20-11-2022