Sam en Bo jeugdige kronen op 55-jarig jubileum
13-11-2022
STRALENDE JEUGDHOOGHEDEN TOET’NBLOAZERS PRESENTEREN ZICH

Sam en Bo jeugdige kronen op 55-jarig jubileum

Zondagmiddag werden bij café Platenkamp de nieuwe jeugdhoogheden van De Toet’nbloazers gepresenteerd. Het zijn de negenjarige Jeugdprins Sam en de twaalfjarige Jeugdprinses Bo die het komende carnavalsjaar als de jongste boegbeelden van de jubilerende carnavalsvereniging de feestende troepen zullen gaan aanvoeren. Een ietsepietsie onwennig was het voor hen nog wel, maar dat duurde eigenlijk maar even. Al snel werden ze door hun grote voorbeelden opgenomen in de carnavalsfamilie, die dit weekend haar 55-jarig jubileum uitbundig viert.

 

Feestelijk weekend

Zo stond er zaterdagmiddag al een jubileumreceptie op het programma, die ’s avonds werd gevolgd door een groot feest voor alle leden waar ruim 250 carnavalisten acte de présence gaven. Deze zondagmiddag staat in het teken van Frühshoppen: een receptie van Stadsprins Joost I met zijn adjudanten Wouter en Wesley en Jonkheer Jesse I en Jonkvrouw Maaike. Een middag ook waarop tal van andere carnavalsverenigingen de tijdelijke residentie aan de Prins Bernhardlaan met een bezoek zullen vereren.

 

Voor Sam en Bo golden echter andere prioriteiten. Het was immers de allereerste keer dat ze in vol ornaat - en natuurlijk in het groen zoals hun grotere evenknieën - mochten stralen en vlak na hun opkomst de goedkeuring mochten hechten aan het flitsende optreden van de mini-dansmarietjes. De aftrap van een feestelijke middag waarin FeestDJ Ivar en de hofkapel Mangs Löpt Aans voor de muzikale noten tekenden.

 

Wie zijn de nieuwe Jeugdhoogheden?

Sam Vergeer is, zoals gezegd, 9 jaar en zit in groep 6 van basisschool De Wheele. Hij voetbalt bij NEO (“Ja hoor, in 10-4” zegt ‘ie trots) en is verder verzot op gamen. Het carnavalsleven bij De Toet’nbloazers kreeg hij van huis mee. Vader Thijs was in 2016 al eens Adjudant.

Bo Withag zit inmiddels op Twickel Hengelo. In haar vrije tijd danst ze bij Cladans, vermaakt ze zich met het maken van sieraden en kijkt ze veel Netflix. “En als er dan nog tijd overblijft, ga ik lekker chillen”, vertelt ze. Over carnaval hoef je haar niet veel meer wijs te maken. “Ik ben er mee opgegroeid, mijn vader Joost is nu Stadsprins.” (RH/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zeepkistenrace op herhaling in Azelo

Het was een probeersel vorig jaar mei in Azelo. De roemruchte Zeepkistenkistenrace, die na zes...
23-05-2024

Avond4daagse Borne weer in de startblokken

Ook dit jaar wordt door het Avondvierdaagse-comitė Borne, onder auspiciën van...
22-05-2024

Humor en plezier markeren Familiedag Zenderen

Jong - en iets ouder - Zenderen staat op Tweede pinksterdag in het teken van de jaarlijkse...
20-05-2024

Dansen op een mooie Pinksterdag

Wie kent het niet: het liedje ‘Op een mooie Pinksterdag’ van Leen Jongewaard en...
19-05-2024

De Rosa’s vinden het best een beetje spannend

“Het ging gewoon hartstikke goed”, klinkt het zaterdag rond het middaguur in het...
18-05-2024

Hertme is klaar voor Robin Hood

Zondagmiddag rond de klok van één oogt het Openluchttheater Hertme als een...
05-05-2024