‘Blijgevig Borne’ gaat stille armoede te lijf
15-11-2022
BREED INITIATIEF OM ‘DÉ 190 EURO’ TE SCHENKEN AAN HEN DIE HET ÉCHT NODIG HEBBEN

‘Blijgevig Borne’ gaat stille armoede te lijf

‘Blijgevig Borne’ is de korte, maar alleszeggende naam van de actie die vanaf vandaag wordt uitgerold om geld in te zamelen voor hen in onze gemeente die door de stijgende (energie)prijzen in de problemen raken. “Noem het maar de stille armoede”, aldus Nathalie Baartman, een van de initiatiefnemers. “Dit mág gewoonweg niet gebeuren en dit kán niet zo zijn. Maar het speelt wel degelijk. Noh, dan moej d’r dus wat aan doen!”, zo vult ze zichzelf op de voor haar zo bekende nuchtere toon aan. En zo ontstond het plan om iedere Bornenaar die het Haagse energiecadeautje van tweemaal 190 euro niet echt zelf nodig heeft te vragen dit douceurtje door te schuiven naar hen die er wél om zitten te springen.
 

Met elkaar en voor elkaar

Naast Nathalie zijn het Laura Reymer van het Kulturhus, broertje Ruben, de dorpsmanager, het Lokaal Fonds Borne én het Noodfonds Borne die elkaar vonden en de handen ineensloegen om het plan een Borne-breed plan te laten zijn. “We doen het echt met elkaar en voor elkaar”, vertelt Ton Tammerveld van het Lokaal Fonds. “Bornser kan het niet worden! Hoe mooi zou het zijn als we aan het eind van het jaar de mensen die het op dit moment zo hard nodig hebben, een steuntje in de rug kunnen bieden?” En Gustaaf Boerjan van het Noodfonds: ‘In nauwe samenwerking met Wijkracht en de lokale kerken doen wij al veel op dit gebied, maar dit brede initiatief ondersteunen we van harte. Dat maakt Borne sterk en het voelt geweldig om er samen de schouders onder te zetten.”
 

Het is overigens niet alleen de bedoeling de opbrengsten van de geldinzamelingsactie één-op-één door te schuiven, maar dit ook in de vorm van cheques te doen die bij de bakker, de supermarkt en andere lokale ondernemers te besteden zijn. Mochten er aan het eind van de actie toch nog financiële middelen resteren, dan zullen deze over de Bornse goede doelen worden verdeeld.
 

De donaties kunnen worden gestort op bankrekeningnummer NL74 RABO 0365 6238 30 ten name van Stichting Lokaal Fonds Borne, onder vermelding van ‘Blijgevig Borne’. Ook de in de tekst geplaatste QR-code kan voor een overboeking worden gebruikt. De initiatiefnemers van Blijgevig Borne zijn te bereiken via blijgevigborne@bornsnoaberschap.nl. (AJ/BM)

 

Op de bovenste foto van links naar rechts: Ruben Baartman (dorpsmanager), Wim ten Bloemendal (Noodfonds Borne), Laura Reymer (Kulturhus), Ton Tammerveld (Lokaal Fonds Borne) en Nathalie Baartman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 16 nov 2022
Dankjewel Borne Boeit dit bericht te plaatsen op jullie website, zodat een ieder die dat kan, geld kan overmaken - en ook via de handige QR code - is het gewoon erg gemakkelijk dit te doen ...
Dit initiatief is gewoonweg iets dat broodnodig is met de huidige energieprijzen, de hoge inflatie en hierdoor de armoede in de gemeente Borne gaat toenemen.
Morsink Jan LGJ — 15 nov 2022
Wat een prachtig initiatief om zo de Bornse noaberschop in praktijk te brengen. Natuurlijk door hen die het kunnen en voor hen die het nodig hebben.
Geweldig dat jullie dit zo “in samengang” oppakken.

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024

Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
04-04-2024

Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
02-04-2024

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024