Jong Zenderen omarmt koude Sint
19-11-2022
WARM BAD VOOR GOEDHEILIGMAN IN OVERVOL RIGTERSHOES

Jong Zenderen omarmt koude Sint

Het duurt nog dik twee weken voordat de Goedheiligman zijn zoveelste verjaardag viert. Toch is het alom merkbaar dat zijn feestje - en onze Pakjesavond - snel nadert. Overal verschijnen Pieten en als het enigszins kan, laat ook Sinterklaas zelf zijn gezicht steeds vaker zien. Zo ook in Zenderen, waar de bisschop zaterdagmiddag voor het eerst in zeven jaar weer officieel welkom werd geheten. En dat gebeurde bij ’t Rigtershoes, waar Carmen Welberg namens de organisatie van ‘Sint in Zenderen’ enkele warme woorden sprak.

 

Groots en uitbundig

Warme woorden die meer dan toepasselijk waren want Sinterklaas en zijn Pieten hadden er net een koude rit in een open Cadillac opzitten om het vernieuwde etablissement vlakbij het Patersbos te kunnen bereiken. Een pittige opgave die niet voor niets bleek, want zijn ontvangst door jong Zenderen was groots en uitbundig. Het was een gedrang van jewelste voordat de Goedheiligman de rode loper bereikte die speciaal voor hem was uitgerold. En eenmaal binnen was het al niet anders. Een volgepakt Rigtershoes derhalve, waar iedereen plots oog in oog stond met de ruim bebaarde en de papa’s en mama’s glunderend en tevreden op de achtergrond de ontwikkelingen konden volgen.

 

In zijn eerste woorden vertelde Sinterklaas dat ‘ie ondanks de kou toch genoten had van zijn rit door Zenderen en vooral onder de indruk te zijn van de nieuwe dorpsvlag die speciaal voor zijn komst her en der was uitgestoken. Daarna ging hij met de kinderen in gesprek en vroeg hij hen naar hun belevenissen tijdens de spelletjesmiddag die even daarvoor in het Patersbos plaatsvond. Ook nam hij alle tijd om met de kinderen op de foto te gaan. Kortom, feestelijker kon het allemaal niet worden.

 

Vermakelijk rondje Patersbos

Een feest dat zeker ook in het Patersbos werd gevierd, waar de organisatie een speciale route had uitgezet voor ouders met kinderen. Op verschillende plekken konden opdrachten worden uitgevoerd. Van stokpaardje rijden tot door de schoorsteen kruipen, en van slalommen met pakjes tot een letterspel, waarbij het woord Pietenmuts uiteindelijk de goede oplossing bleek te zijn. Behulpzame en goed gemutste Pieten en Pietjes hielpen de kleintjes waar mogelijk en zorgden ervoor dat het rondje Patersbos vooral ook een vermakelijk rondje werd. Net zoals de hele middag trouwens. Een middag die voor de Sint en gevolg ongetwijfeld volgend jaar tot een hernieuwde kennismaking met Zenderen zal leiden. (RH/BM)

 

Sint in Zenderen

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Midwinterhoorns komen op stoom

Nog een kleine drie weken en dan is het kerst. Hoogste tijd dus om de aanstaande geboorte van...
04-12-2022

D’n oale roop klinkt weer door Borne

Wie kent ze niet? De Boornse Mirreweenterhoorn Bloazers. Een groep mannen die je bijna het hele...
28-11-2022

Kerstherberg blijft, maar moet snijden

Al dertig jaar lang voelt de Kerstherberg in Borne als een warme deken voor hen die eenzaam zijn...
28-11-2022

Bijrol voor Sint in overtreffende...

Het is alweer drie jaar geleden dat het bureau Evenementen van Aveleijn met een...
25-11-2022

Borne wacht veelkleurige opmaat naar kerst

Amper vijf dagen nadat Sinterklaas weer met zijn fonkelnieuwe Pakjesboot de terugreis naar...
21-11-2022

Nieuw Koningskoppel voor Angorageiten

De anders dan andere Karnavalsvereniging De Angorageiten kreeg het zondagavond weer voor elkaar....
20-11-2022