Borne Curling Open al vroeg in trek
BIJZONDERE IJSBAAN COMPETITIE OP 15 EN 16 DECEMBER

Borne Curling Open al vroeg in trek

Het is alweer enkele jaren geleden dat de Borne Curling Open werd gehouden. Een bijzondere competitie op de knusse ijsbaan aan het Dorsetplein, die georganiseerd wordt door de Lions Club Borne en vooral bedoeld is om gelden bij elkaar te brengen voor de Bornse goede doelen. Maar daarnaast zijn het vooral ook twee vermakelijke avonden waarin strijd, fanatisme én een grote glimlach hand in hand gaan. Op donderdag 15 en vrijdag 16 december is het weer zover. Veertig teams hebben zich inmiddels aangemeld.
 

Goede herinneringen

Dusan Olde Heuvelt van de Lions kan zijn geluk dan ook niet op. “In eerste instantie waren we nog wel een beetje bang dat het aantal inschrijvingen zou tegenvallen. Het is immers alweer enkele jaargangen geleden dat de laatste competitie plaatsvond. Maar blijkbaar heeft iedereen er dusdanig goede herinneringen aan dat er binnen tal van verenigingen en clubs al werd gepopeld om weer mee te doen.”
 

Een en ander betekent dat er nog slechts acht startbewijzen te vergeven zijn voor teams die de uitdaging én het plezier ook willen aangaan. Elk team bestaat uit minimaal vier deelnemers en kan zijn samengesteld uit buurtbewoners, een vereniging of club, een bedrijf of non-profitorganisatie. “Het kan allemaal, het gaat vooral om de fun”, aldus Dusan. “De precieze spelregels worden ’s avonds wel duidelijk.” Op beide avonden zijn er, naast de eeuwige roem, twee bokalen te vergeven: één voor het best presterende team uiteraard en de ander gaat naar het best-dressed viertal. “Of dat nu in over-de-top skitruien is, in carnavalskleding of een Tiroler-outfit”, zegt hij lachend.
 

Aanmelden kan nog

De deelname kost 165 euro per team. Daar staat dan een aantal drankmunten en een overheerlijke maaltijd tegenover. Ook kan elk team suggesties voor mogelijke goede Bornse doelen aandragen die in 2023 dan kunnen profiteren van de opbrengst. Beide avonden beginnen om 17.00 uur en duren tot plm. 22.00 uur. Inschrijven kan via de website van de Lions Club Borne. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Vermakelijk slagveld in hectisch Borne

De Franken tegen de Saksen, Harrie’s Harem tegen De dwarse Hedevelders, de Oazelerstroat...
16-09-2023

Alle appels en peren zijn welkom in Azelo

Op zondagmiddag 1 oktober vindt er in het hart van Azelo, de buurtschap tussen Borne en Hof van...
11-09-2023

Een eigen bankje voor Arie de Jager

“Ik word hier als een koning behandeld! Willem-Alexander moest eens weten. Die zou er nog...
09-09-2023

Bornse koren zingen in Rheine

Komend weekend staat Rheine, de Duitse partnerstad van Borne, in het teken van het jaarlijkse...
05-09-2023

Danny Vera schittert in Openluchttheater

Na Ilse DeLange afgelopen donderdag, trad zaterdagavond wederom een Nederlandse topartiest op in...
03-09-2023

Ilse DeLange is weer thuis in Hertme

Tien jaar geleden stond Ilse DeLange op dezelfde plek als donderdagavond. In een uitverkocht...
31-08-2023