Borne Curling Open al vroeg in trek
BIJZONDERE IJSBAAN COMPETITIE OP 15 EN 16 DECEMBER

Borne Curling Open al vroeg in trek

Het is alweer enkele jaren geleden dat de Borne Curling Open werd gehouden. Een bijzondere competitie op de knusse ijsbaan aan het Dorsetplein, die georganiseerd wordt door de Lions Club Borne en vooral bedoeld is om gelden bij elkaar te brengen voor de Bornse goede doelen. Maar daarnaast zijn het vooral ook twee vermakelijke avonden waarin strijd, fanatisme én een grote glimlach hand in hand gaan. Op donderdag 15 en vrijdag 16 december is het weer zover. Veertig teams hebben zich inmiddels aangemeld.
 

Goede herinneringen

Dusan Olde Heuvelt van de Lions kan zijn geluk dan ook niet op. “In eerste instantie waren we nog wel een beetje bang dat het aantal inschrijvingen zou tegenvallen. Het is immers alweer enkele jaargangen geleden dat de laatste competitie plaatsvond. Maar blijkbaar heeft iedereen er dusdanig goede herinneringen aan dat er binnen tal van verenigingen en clubs al werd gepopeld om weer mee te doen.”
 

Een en ander betekent dat er nog slechts acht startbewijzen te vergeven zijn voor teams die de uitdaging én het plezier ook willen aangaan. Elk team bestaat uit minimaal vier deelnemers en kan zijn samengesteld uit buurtbewoners, een vereniging of club, een bedrijf of non-profitorganisatie. “Het kan allemaal, het gaat vooral om de fun”, aldus Dusan. “De precieze spelregels worden ’s avonds wel duidelijk.” Op beide avonden zijn er, naast de eeuwige roem, twee bokalen te vergeven: één voor het best presterende team uiteraard en de ander gaat naar het best-dressed viertal. “Of dat nu in over-de-top skitruien is, in carnavalskleding of een Tiroler-outfit”, zegt hij lachend.
 

Aanmelden kan nog

De deelname kost 165 euro per team. Daar staat dan een aantal drankmunten en een overheerlijke maaltijd tegenover. Ook kan elk team suggesties voor mogelijke goede Bornse doelen aandragen die in 2023 dan kunnen profiteren van de opbrengst. Beide avonden beginnen om 17.00 uur en duren tot plm. 22.00 uur. Inschrijven kan via de website van de Lions Club Borne. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Midwinterhoorns komen op stoom

Nog een kleine drie weken en dan is het kerst. Hoogste tijd dus om de aanstaande geboorte van...
04-12-2022

D’n oale roop klinkt weer door Borne

Wie kent ze niet? De Boornse Mirreweenterhoorn Bloazers. Een groep mannen die je bijna het hele...
28-11-2022

Kerstherberg blijft, maar moet snijden

Al dertig jaar lang voelt de Kerstherberg in Borne als een warme deken voor hen die eenzaam zijn...
28-11-2022

Bijrol voor Sint in overtreffende...

Het is alweer drie jaar geleden dat het bureau Evenementen van Aveleijn met een...
25-11-2022

Borne wacht veelkleurige opmaat naar kerst

Amper vijf dagen nadat Sinterklaas weer met zijn fonkelnieuwe Pakjesboot de terugreis naar...
21-11-2022

Nieuw Koningskoppel voor Angorageiten

De anders dan andere Karnavalsvereniging De Angorageiten kreeg het zondagavond weer voor elkaar....
20-11-2022