Borne wacht veelkleurige opmaat naar kerst
MET KERSTMIS IN OUD BORNE, DE IJSBAAN ÉN DE WENSBOOM

Borne wacht veelkleurige opmaat naar kerst

Amper vijf dagen nadat Sinterklaas weer met zijn fonkelnieuwe Pakjesboot de terugreis naar Spanje heeft aanvaard, valt er in Borne niet langer aan het dan snel naderende kerstfeest te ontkomen. Op zaterdag 10 december barst het allemaal los. Met het sfeervolle Kerstmis in Oud Borne, inclusief zang, theater, lichtshow en kerstkramen, met de officiële opening van de pittoreske ijsbaan op het Dorsetplein én met het ontsteken van de inmiddels jaarlijkse wensboom op dezelfde plek. Allemaal bedoeld om Borne in kerstsfeer te brengen.
 

Voor elk wat wils

Het is voor het eerst dat alle organiserende partijen samen optrekken om er in gezamenlijkheid iets moois van te maken. Zonder overigens hun eigenheid te verliezen, maar wel om er in afstemming met elkaar iets moois van te maken”, vertelt Annemarie Haak. Zij zet zich - samen met een groot aantal anderen - in om Oud Borne op die zaterdag van 16.00 tot 21.00 weer als vanouds te laten fonkelen. Daartoe is een omvangrijk programma samengesteld, dat eigenlijk voor elk wat wils biedt. “In de prachtig verlichte straatjes in Borne, die via een vaste looproute te bezoeken zijn, is er vijf uur lang van alles te beleven.”
 

Zo vinden er een kleine 70 kramen met kerststukken, decoratiematerialen, sieraden en nog veel meer hun plek en worden ze afgewisseld door tal van kraampjes en standjes met poffertjes, stroopwafels en warme drankjes. Verder treden er tal van koren op, speelt het Stedelijk Orkest Borne in de kapschuur op de Meijershof en zijn er op verrassende plekken midwinterhoorns te horen. In de Oude Kerkstraat, voor eventjes de theaterstraat genoemd, verzorgen Barst uit Hengelo en Buitengewoon uit Oldenzaal korte kerstsketches en verrassen de dansgroepen van Cladans en Jennifer Willems de bezoekers met een aantal optredens. En dan zijn er natuurlijk nog de traditiegetrouw veel aandachttrekkende lichtshows op de Oude Kerk en het Tableau Vivant door theatergroep Barst, dat het kerstverhaal zal uitbeelden op de hoek van de Ennekerdijk en Watertorenstraat.
 

Fakkeloptocht

De hoofdrolspelers in dat kerstverhaal, Maria en Jozef, vormen ook een belangrijk onderdeel van de fakkeloptocht die om 16.30 uur van start gaat bij de St. Stephanuskerk en waaraan alle Bornse kinderen kunnen deelnemen. Wel dienen ze uit veiligheidsoverwegingen vergezeld te zijn van een volwassene. Ook een kudde schapen zal de fakkeloptocht naar Oud Borne vergezellen.
 

Opening wensboom

Een klein kwartiertje later komen ze dan aan bij de door de medewerkers van De Ster fraai versierde wensboom op het Dorsetplein, waar wethouder Martin Velten, Dennis Wilt en twaalf medaillewinnaars van de Special Olympics al klaar staan om hen op te wachten. Even later zullen ze samen de talrijke lichtjes in de boom ontsteken. “Een bijzonder moment”, aldus Karin Freriksen van Wish3. Samen met een aantal andere partners probeert deze organisatie jaarlijks een aantal door de samenleving ingediende wensen te vervullen. “Dit jaar eindelijk zonder coronabeperkingen, we hopen dat weer veel inwoners een wens zullen indienen.” Zo’n wens kan in de wensbox worden gedeponeerd die onder de boom staat, maar ook online (wish3.nl) worden ingediend. De boom blijft tot eind december het Dorsetplein sieren.
 

IJsbaan met Unity en Kaey

Voor heel veel kinderen (en hun papa’s en mama’s) is dan enkele uurtjes eerder al een andere grote wens in vervulling gegaan: schaatsen in hartje Borne. Om 13.45 uur wordt de pittoreske baan op het Dorsetplein namelijk officieel geopend. En dat belooft een happening op zich te worden want niemand minder dan Unity, de meidengroep die in 2020 het Junior Eurovisie Songfestival won, zal er een half uur lang optreden, waarna er nog een meet and greet volgt. Daarna zullen ook de dansgroep Cladans én Kaey, de Bornse deelnemer 2022 aan datzelfde Songfestival, laten horen en zien wat ze allemaal in huis hebben. De ijsbaan gaat overigens al op woensdag 7 december van start met het schoolschaatsen. Tot en met 31 december blijft het mogelijk om van de schaatspret in Borne te genieten. (AJ/BM)

 

Voor het programma van dag tot dag verwijzen we je naar onze Agenda. Op die plek vind je de komende tijd ook alle andere evenementen die de komende feestmaand in Borne, Hertme en Zenderen op stapel staan.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
H s — 21 nov 2022
Super leuk dat dit allemaal weer kan in Borne
Hopelijk werkt het weer mee en gaan de winkeliers hier ook in mee met de winkels open en leuke acties voor deze speciale dag dan kan het met veel reclame maken een TOP dag worden succes allemaal

Tribute Festival terug in Hertme

Na het daverende succes van vorig jaar is het tijd voor de tweede editie van het Tribute...
15-02-2024

Hees maar voldaan doven carnavalisten het vuur

Zo fris en monter als alle carnavalshoogheden vrijdagavond nog in de raadszaal van het...
13-02-2024

Zware dobber voor jury optocht Zenderen

Voor sommigen proeft het weleens als een beetje mosterd na de maaltijd. De carnavalsoptocht in...
11-02-2024

Kleurrijk lint trekt door Borne

“Het lijkt wel zomercarnaval te worden”, opperde Laurens Oude Breuil van de...
10-02-2024

Stadsprins Edwin heeft zijn sleutel

Met veel beloftevolle woorden vond vrijdagavond de sleuteloverdracht plaats in de raadszaal van...
09-02-2024

Kinderen kerkdorpen bijten carnavalsspits af

Regen of niet… het is carnaval en dát moeten worden gevierd. Aan de kinderen die...
09-02-2024