Gulle ‘Pieten’ verrassen bijna 70 gezinnen
CARITAS, DIACONIE, VINCENTIUS, NOODFONDS ÉN BLIJGEVIG BORNE HELPEN VANDAAG EEN HANDJE

Gulle ‘Pieten’ verrassen bijna 70 gezinnen

Het is bijna Pakjesavond. Voor velen van ons hét feest van cadeautjes en surprises. Toch zijn er ook heel veel mensen die het financieel even wat minder hebben. Die het zich nu niet kunnen permitteren om geld uit te geven aan de bijzaken, omdat ze het simpelweg nodig hebben voor hun dagelijkse levensbehoeften. Misschien zelfs wel meer dan ooit… Zaterdagmorgen zorgde een nauwe samenwerking tussen het Noodfonds Borne, de Diaconie van de Protestantse Kerk, de Vincentius vereniging en Caritas van de Katholieke Kerk én Blijgevig Borne ervoor dat 69 Bornse gezinnen met in totaal 150 kinderen toch even werden verrast. Ze kregen allemaal een cadeaupakket, aangereikt door een gulle Piet.
 

‘Dit jaar harder nodig dan ooit’

Volgens Gustaaf Boerjan van het Noodfonds Borne is de gezamenlijke actie telkenjare een heel dankbare activiteit. “We doen dit nu voor het zevende jaar en het is elke keer weer een feest om de blije gezichtjes te zien van de ontvangers als Piet bij hen aanbelt.” Hij is ervan overtuigd dat de verrassingspakketten harder nodig zijn dan ooit. “Twee jaar geleden gingen we nog bij 42 gezinnen langs, nu bij 69. En misschien zouden het er zelfs nog wel meer kunnen zijn, want veel gezinnen worden hard geraakt door de recente prijsstijgingen van nagenoeg alles wat dagelijks nodig is.”
 

Hoe dan ook, om 10.00 uur zaterdagmorgen gingen ze vanuit de Stefans-Hof op pad. Met vier volgepakte auto’s en in totaal acht vrolijke Pieten trokken ze de wijken in om de vele adressen langs te gaan. Uitgezwaaid door Gustaaf Boerjan én Nathalie Baartman en Ton Tammerveld die namens Blijgevig Borne ook een stevige duit in het cadeaupakket deden (voor elk gezin een envelop met een tegoed van 100 euro, te besteden bij de Borne ondernemers). Maar ook met onder andere een hebbedingetje, natuurlijk met de traditionele lekkernijen als pepernoten en schuimpjes én een overheerlijke banketstaaf. Zodat het ook voor deze gezinnen toch nog een beetje Pakjesavond wordt dit jaar. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024

Coaching en begeleiding bij verlies en rouw

ADVERTORIAL • Sinds mei 2023 heeft praktijk ‘Verbinding’ in Borne de deuren...
27-02-2024

Hondenkar, vertrouwd straatbeeld in Borne

Het idee van een op wielen rijdend voertuig om goederen of mensen in te vervoeren, stamt uit de...
23-02-2024

‘Dit wil je niet meemaken’

‘Aan de Ambachtstraat kunnen we de wereld aan’, zei Peter Korf in september vorig...
22-02-2024