Gulle ‘Pieten’ verrassen bijna 70 gezinnen
CARITAS, DIACONIE, VINCENTIUS, NOODFONDS ÉN BLIJGEVIG BORNE HELPEN VANDAAG EEN HANDJE

Gulle ‘Pieten’ verrassen bijna 70 gezinnen

Het is bijna Pakjesavond. Voor velen van ons hét feest van cadeautjes en surprises. Toch zijn er ook heel veel mensen die het financieel even wat minder hebben. Die het zich nu niet kunnen permitteren om geld uit te geven aan de bijzaken, omdat ze het simpelweg nodig hebben voor hun dagelijkse levensbehoeften. Misschien zelfs wel meer dan ooit… Zaterdagmorgen zorgde een nauwe samenwerking tussen het Noodfonds Borne, de Diaconie van de Protestantse Kerk, de Vincentius vereniging en Caritas van de Katholieke Kerk én Blijgevig Borne ervoor dat 69 Bornse gezinnen met in totaal 150 kinderen toch even werden verrast. Ze kregen allemaal een cadeaupakket, aangereikt door een gulle Piet.
 

‘Dit jaar harder nodig dan ooit’

Volgens Gustaaf Boerjan van het Noodfonds Borne is de gezamenlijke actie telkenjare een heel dankbare activiteit. “We doen dit nu voor het zevende jaar en het is elke keer weer een feest om de blije gezichtjes te zien van de ontvangers als Piet bij hen aanbelt.” Hij is ervan overtuigd dat de verrassingspakketten harder nodig zijn dan ooit. “Twee jaar geleden gingen we nog bij 42 gezinnen langs, nu bij 69. En misschien zouden het er zelfs nog wel meer kunnen zijn, want veel gezinnen worden hard geraakt door de recente prijsstijgingen van nagenoeg alles wat dagelijks nodig is.”
 

Hoe dan ook, om 10.00 uur zaterdagmorgen gingen ze vanuit de Stefans-Hof op pad. Met vier volgepakte auto’s en in totaal acht vrolijke Pieten trokken ze de wijken in om de vele adressen langs te gaan. Uitgezwaaid door Gustaaf Boerjan én Nathalie Baartman en Ton Tammerveld die namens Blijgevig Borne ook een stevige duit in het cadeaupakket deden (voor elk gezin een envelop met een tegoed van 100 euro, te besteden bij de Borne ondernemers). Maar ook met onder andere een hebbedingetje, natuurlijk met de traditionele lekkernijen als pepernoten en schuimpjes én een overheerlijke banketstaaf. Zodat het ook voor deze gezinnen toch nog een beetje Pakjesavond wordt dit jaar. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Bouwbureau Twente speelt in op veranderingen

ADVERTORIAL • In kenniscentrum Het Spanjaard aan de Stationsstraat in Borne is Bouwbureau...
24-05-2023

Johan Meijer in gesprek met Rob Munsterhuis

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
20-05-2023

Lions schuiven 1.325 kistjes over de toonbank

Tot 19.00 uur vanavond gaan er bij de voordeur van restaurant Dorset exact 1.325 aspergekistjes...
16-05-2023

Donzige dotjes stelen de show

Het is niet nieuw, maar toch ook weer wel. Ieder jaar weer, ergens in het voorjaar, breekt...
16-05-2023

Trots op Zenderenaar Titus Brandsma

‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ is het adagium dat zeker ook in Twente...
14-05-2023

Avontureneiland officieel geopend

Met een tochtje op het fonkelnieuwe Pontje van Maris Stella opende wethouder Michael Geerdink...
13-05-2023