Gulle ‘Pieten’ verrassen bijna 70 gezinnen
CARITAS, DIACONIE, VINCENTIUS, NOODFONDS ÉN BLIJGEVIG BORNE HELPEN VANDAAG EEN HANDJE

Gulle ‘Pieten’ verrassen bijna 70 gezinnen

Het is bijna Pakjesavond. Voor velen van ons hét feest van cadeautjes en surprises. Toch zijn er ook heel veel mensen die het financieel even wat minder hebben. Die het zich nu niet kunnen permitteren om geld uit te geven aan de bijzaken, omdat ze het simpelweg nodig hebben voor hun dagelijkse levensbehoeften. Misschien zelfs wel meer dan ooit… Zaterdagmorgen zorgde een nauwe samenwerking tussen het Noodfonds Borne, de Diaconie van de Protestantse Kerk, de Vincentius vereniging en Caritas van de Katholieke Kerk én Blijgevig Borne ervoor dat 69 Bornse gezinnen met in totaal 150 kinderen toch even werden verrast. Ze kregen allemaal een cadeaupakket, aangereikt door een gulle Piet.
 

‘Dit jaar harder nodig dan ooit’

Volgens Gustaaf Boerjan van het Noodfonds Borne is de gezamenlijke actie telkenjare een heel dankbare activiteit. “We doen dit nu voor het zevende jaar en het is elke keer weer een feest om de blije gezichtjes te zien van de ontvangers als Piet bij hen aanbelt.” Hij is ervan overtuigd dat de verrassingspakketten harder nodig zijn dan ooit. “Twee jaar geleden gingen we nog bij 42 gezinnen langs, nu bij 69. En misschien zouden het er zelfs nog wel meer kunnen zijn, want veel gezinnen worden hard geraakt door de recente prijsstijgingen van nagenoeg alles wat dagelijks nodig is.”
 

Hoe dan ook, om 10.00 uur zaterdagmorgen gingen ze vanuit de Stefans-Hof op pad. Met vier volgepakte auto’s en in totaal acht vrolijke Pieten trokken ze de wijken in om de vele adressen langs te gaan. Uitgezwaaid door Gustaaf Boerjan én Nathalie Baartman en Ton Tammerveld die namens Blijgevig Borne ook een stevige duit in het cadeaupakket deden (voor elk gezin een envelop met een tegoed van 100 euro, te besteden bij de Borne ondernemers). Maar ook met onder andere een hebbedingetje, natuurlijk met de traditionele lekkernijen als pepernoten en schuimpjes én een overheerlijke banketstaaf. Zodat het ook voor deze gezinnen toch nog een beetje Pakjesavond wordt dit jaar. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Wil jij ook wonen in de Bornsche Maten?

ADVERTORIAL • Aan de rand van de Bornsche Maten, op een steenworp van het aloude...
19-05-2024

Einde parochiekerk Zenderen nabij

“Het gaat sneller dan we allemaal denken”, verzucht Maria Verheijen, vicevoorzitter...
18-05-2024

‘Vrouwen in Bedrijf’ verwennen goede doelen

In de regel verrassen de Bornse Vrouwen in Bedrijf jaarlijks één goed doel met een...
17-05-2024

Dat wordt smullen met Pinksteren…

“Het is niet nieuw, maar het gaat er allemaal nog steeds in als koek”, aldus Coen...
16-05-2024

Theresiagemeenschap viert al 10 jaar ‘samen’

In oktober 2015 sloot de Theresiakerk voorgoed haar deuren. Waarmee een einde kwam aan de...
15-05-2024

De koeien mogen de wei weer in

Het lange hemelvaartweekend lijkt het mooi en zonnig weer te worden. Perfect om de...
08-05-2024