IJsbaan in opbouw doelwit van vandalen
KRISTEL HOFSTÉ: ‘ZINLOOS EN JAMMER VOOR ALLE SCHAATSLIEFHEBBERS’

IJsbaan in opbouw doelwit van vandalen

Maandagmorgen begon het allemaal zo veelbelovend, de opbouw van de ijsbaan op het Dorsetplein, waar tot en met 31 december genoten kan worden van vele uurtjes schaatspret en meer. Twaalf uur later lagen de technici en ingevlogen vrijwilligers mooi op koers. ‘Nog een nachtje laten doorvriezen en dan kunnen we dinsdag verder werken aan de afbouw en het mooi maken’ zo was de gedachte van Kristel Hofsté, Maureen Snikkers en Rob Lagendijk - die de organisatie rondom het evenement op zich hebben genomen - toen ze huiswaarts keerden. Totdat ze vanmorgen nog snel voor hun werk even poolshoogte wilden nemen. Wat bleek? Het water was gesmolten en de koelinstallatie ontregeld.
 

Een dag uitstel

“Dit is een enorme tegenslag”, vertelt Maureen dinsdagavond. “Het was gewoon een onnadenkende en moedwillige actie. De camera’s bij het aggregaat en de overige apparatuur, die staan opgesteld achter Leurink, waren uitgezet, en men is aan de knoppen van de koelapparatuur gaan rommelen.

 

Daardoor stagneerde op enig moment de waterdoorvoer, terwijl de motoren wel bleven draaien. Het gevolg was ook nog eens dat het systeem dus aan de kook dreigde te raken, met alle mogelijke gevolgen van dien.” En Kristel Hofsté: “Ja, een zinloze vernieling en vooral ook jammer voor alle kinderen die vanaf woensdag al wilden schaatsen. De officieuze opening moeten we nu namelijk in elk geval tot donderdag uitstellen.”
 

Hulp

Gelukkig schoot er van meerdere kanten al snel hulp toe. Het bedrijf uit ’s-Hertogenbosch dat de ijsbaan levert, stuurde direct een technicus met de nodige vervangende apparatuur naar Borne, terwijl de vrijwilligers van de Brandweer Borne dinsdagavond de drooggevallen ijsbaan van 14.000 liter water voorzagen om een tweede poging te wagen. Ook de aggregaten en koelinstallatie kregen een extra beveiligingswand om een mogelijke herhaling van deze sabotage te voorkomen.
 

De opening op zaterdag belooft een knalfeest te worden

Toch laat de organisatie zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan. “Ben je gek?!” klinkt het in koor. Na drie jaar stilte zál die ijsbaan er gewoon komen. Dan maar een dagje later. Zaterdag om 13.45 uur is de officiële opening en dat belooft echt een knalfeest te worden.” Hoofdact tijdens de opening is Unity, de meidengroep die in 2020 het Junior Songfestival won. Een half uur lang laat de vier meiden horen en zien wat ze allemaal in huis hebben, waarna er nog een meet and greet volgt. Ook dansgroep Cladans en Kaey, de Bornse deelnemer 2022 aan datzelfde Songfestival, verzorgen enkele sprankelende optredens. (AJ/BM)

 

Voor het programma van dag tot dag verwijzen we je naar onze Agenda.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Wim — 07 dec 2022
Dat soort primaatjes vergalt alles. Bankjes in Scholtenhof? Rootzooi naast de prullenbak. Vuurwerk? Prullenbak opblazen. Lachen. En nooit te traceren. Laf hoodies volk.
Rosa — 07 dec 2022
Echt, kan me zo kwaad maken dat er extra werk en geld uitgegeven moet worden, omdat een stelletje Hufters denken leuk te zijn
Hoop dat ze worden opgespoord en dan laten werken tot de schade is betaald
H. Houtman — 07 dec 2022
Misschien was het Michaela wel?

Net zo een gefundeerde opmerking als die van Michaela hieronder.
Michaela — 07 dec 2022
Klimaat terroristen?

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024