‘Warme’ opening van ijsbaan en wensboom
UNITY STEELT SPEELS DE IJSKOUDE SHOW TEMIDDEN VAN VELE JONGE FANS

‘Warme’ opening van ijsbaan en wensboom

Zaterdagmiddag om 13.45 uur was het grote moment daar voor de vele jonge fans van de meidengroep Unity. De zangeressen, Naomi, Maud, Jayda en Demi, wonnen in 2020 het Junior Eurovisie Songfestival en maken sindsdien steeds meer naam op de (jeugdige) muziekladder. En dat was te merken op en rond de pittoreske ijsbaan op het Dorsetplein. In groten getale omzoomden ze de boarding van de witte piste om maar niets van hun idolen te hoeven missen die - samen met Dennis Wilt - de officiële opening zouden verrichten om daarna dertig minuten lang een wervelende show te verzorgen.

 

Gelikt, vrolijk en ronduit professioneel

De meiden vervulden hun opdracht in de vrieskou met verve. Gelikt, vrolijk en ronduit professioneel zongen ze hun ene hit na de andere, afgewisseld door een kerstmedley en hun allernieuwste nummer, dat ze voor de eerste keer live ten gehore brachten. Na afloop - en nadat ze eerst weer even ietwat waren opgewarmd - was er zelfs nog een meet and greet voor hun volgers, waarbij het uitdelen van handtekeningen natuurlijk tot een van de belangrijkste onderdelen behoorde. Een opening uit het boekje dus, die nog eens een geweldig toetje kreeg met een optreden van de Bornse Kaey, ook al deelnemer aan het Songfestival, én de dansgroep Cladans.

 

Een uurtje later was het de beurt aan ‘heel’ Borne om de ijzers onder te binden en de schaatspret te beleven. Een uitnodiging die niet aan dovemansoren gericht bleek te zijn, want binnen luttele minuten krioelde het van de enthousiastelingen. Kinderen, maar ook papa’s en mama’s en niet zelden voorzien van de blauw-witte kerstmutsen die gratis werden uitgedeeld. Op afstand en met een meer dan tevreden blik gadegeslagen door Rob Lagendijk, een van de organisatoren. “Geweldig toch, hier doen we het allemaal voor. En meer is er ook niet nodig. Dit is gewoon maximaal genieten”, zo zegt hij voldaan.

 

Wensboom kan voor ‘kleine wonderen’ zorgen

Bij het invallen van de avondschemer stond er nóg een opening op de agenda: die van de grote Wensboom aan de overkant van de ijsbaan en bedoeld om daar wensen in een box te deponeren die door een aantal organisaties zo mogelijk gerealiseerd kunnen worden. Ook daar was, ondanks de kou, de warmte voelbaar. Toen eenmaal een lange sliert kinderen, vaak getooid met brandende fakkels en vergezeld van Maria en Jozef en een aantal echte schapen - die onderweg waren naar de stal in Oud Borne - de boom bereikten, nam opnieuw Dennis Wilt het woord om het belang van de door de medewerkers van De Ster uitbundig versierde boom uit te leggen.

 

Dat deed hij samen met een aantal medaillewinnaars van de Special Olympics en al snel werd duidelijk dat een gebaar van genegenheid en een spontaan uitgestoken hand voor kleine wonderen kunnen zorgen. Een gedachte die naadloos past in de sfeer van deze kerstmaand en waarin het goed is ook eens om te zien naar een ander, zo werd duidelijk.

 

Ook wethouder Martin Velten, die even later samen met de medaillewinnaars en Dennis Wilt op een grote rode knop drukte om daarmee de lichtjes in de boom officieel te ontsteken, had een wens. Of beter gezegd: een mooi gebaar in petto. Hij beloofde de vrijwilligers van de Rolstoelwandelgroep Borne binnenkort te gaan verwennen met een bijzondere lekkernij. Iedere inwoner van Borne kan tot en met 31 december een wens indienen. Dat kan via de box die onder de boom staat, maar ook online worden ingediend. (CT/DdG/RH/AJ/BM)

 

 

Opening ijsbaan en wensboom

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024