Kerstboom vol vermaak in winters Borne
SHOPPING BY CANDELIGHT, IJSBAAN EN POPKWIS OP KOUDE ZATERDAGAVOND

Kerstboom vol vermaak in winters Borne

Wie wel eens wil komen kijken wat Borne een week vóór kerst zoal te bieden heeft, zal zich zaterdagavond in elk niet geval niet hebben verveeld. Op meerdere plekken werd er alles aan gedaan iedereen enkele zo plezierig mogelijke uurtjes te bezorgen. Van een onophoudelijk drukke ijsbaan en redelijk gevulde winkelstraten tot een overvol Kulturhus waar ruim 200 popfanaten de avond van het jaar beleefden.
 

Shopping by Candlelight: voor elk wat wils

Kortom, een kerstboom vol vermaak, waarbij het gezegde ‘voor elk wat wils’ zeker opgeld deed. In het dorpscentrum was het de avond van Shopping by Candlelight. Niet meer met een overvol programma waarmee het jaren geleden regionale roem vergaarde, maar toch met vele vermakelijke en warme onderdelen die het kerstgevoel deden aanwakkeren. Zo zongen de koren bijkans de longen uit hun koude lijf, schudde de kerstman ontelbaar vele handen en waren er diverse goede doelen- en andere kramen die, ieder op hun eigen wijze, aan klantenbinding deden.
 

Jammer was het dat een aantal winkels op deze avond haar deuren gesloten hield en daarmee de rol van defect kerstlampje aannamen in een lange string van wél flonkerende lichtjes. Ook de publieke belangstelling viel in de eerste uurtjes ietwat tegen en kwam pas later op de avond - nadat de WK-troostfinale er opzat - op gang.
 

Popkwis: ruim 200 kenners en fanaten

Dit in tegenstelling tot de jaarlijkse Popkwis in het Kulturhus, die al maandenlang het bordje ‘uitverkocht’ droeg. Ruim 200 popkenners, maar vooral -fanaten en uit de gehele regio afkomstig, stortten zich op een lange lijst van vragen en muziekfragmenten die - zoals immer - smeuïg en deskundig aan elkaar werden gepraat door de Bornse muziekprofessor Herman Lansink Rotgerink. Vermaak van een heel andere orde dus, maar zeker niet minder en met enige regelmaat plezierig onderbroken door een optreden van de zesmans formatie N’joy. Voor de verhitte quizdeelnemers een ideaal moment om even de nodige drankjes in te slaan en zich zo klaar te stomen voor de volgende ronde.
 

Morgen, zondag, wordt de Bornse kerstboom opnieuw ontstoken. Van 10.00 tot 12.00 uur is er een schaatsclinic op de ijsbaan, van 12.00 tot 13.00 uur gevolgd door het peuterschaatsen en tussen 13.00 tot 20.00 uur het vrije schaatsen. Van 12.00 tot 17.00 uur is er bovendien een kerstkoopzondag. Daarnaast zijn er zondag ook nog een aantal andere evenementen. Zie hiervoor onze Agenda. (AJ/BM/RH)

 

Shopping by Candlelight

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Ilse DeLange naar Hertme

Nadat eerder bekend werd dat Danny Vera op zaterdag 2 september de sterren van de hemel zal...
27-03-2023

Zondag weer Palmpasenoptocht

Aanstaande zondag 2 april, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
27-03-2023

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 9 april, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
07-03-2023

Wie wordt de Kroonjuweel van Borne?

In aanloop naar Koningsdag zoekt Oranjecomité Borne ook dit jaar weer naar het...
05-03-2023

Stadssleutel terug in veilige handen

‘Carnaval verbroedert’ zei René Jannink van de Stichting Borns Carnaval...
21-02-2023

Na drie jaar siŽsta nu volop fiŽsta

‘Na drie jaar siësta nu volop fiësta’, zo luidde de titel van een de vele...
19-02-2023