Kirstmiddag: ‘Ja, daar moet je bij zijn’
LUTKE VELDHUIS: ‘DE BORNSE KERSTBORREL IS NU AL NIET MEER WEG TE DENKEN’

Kirstmiddag: ‘Ja, daar moet je bij zijn’

In Hengelo is het al jarenlang vaste prik. De middag vóór kerst trekken er duizenden jongeren naar de kroegen in het centrum om daar hun kerstmiddag te vieren. Maar ook in Borne, bij KIR, is er al jaren volop vermaak voor jong, én wat ouder. Sterker, komende zaterdag staat de zesde editie alweer op de rol. Uitbater Justin Lutke Veldhuis: “Onze kerstmiddag, die we met een knipoog tot Kirstmiddag hebben omgedoopt, is inderdaad niet meer weg te denken. Vele honderden weten dan inmiddels de weg naar onze feestlocatie te vinden. Maar wat er ook gebeurt, we willen het wel goed doen en er absoluut geen rommeltje van maken.”
 

Foute kersthits

De editie 2022, die zaterdag om 14.30 uur van start gaat, belooft groter te worden dan ooit. “In de beginjaren startten we bij toen nog café Platenkamp. Eén bar was voldoende. Een jaar later hadden we er twee en daarna gingen we over naar een partytent op de parkeerplaats.” Komende zaterdag zal een megatent bijna de volledige parkeerplaats innemen. In het hart van de tent wordt een toren geplaatst waarop diverse deejays leiding zullen geven aan de feestelijkheden. “Natuurlijk met foute kersthits, maar ook met andere leuke muziek. Het moet namelijk een vermaak worden voor allerlei bezoekers, van jong tot iets ouder, zeg maar tussen de 18 en 60 jaar.”
 

Alle bezoekers betalen tien euro. “Te voldoen aan de voordeur”, aldus Lutke Veldhuis, “en vol is vol.” Voor dat bedrag krijgen ze zes uur lang vermaak in een goed verzorgde omgeving. “Want nogmaals, we willen het goed doen. Zo worden er lockers opgesteld waarin bezoekers hun jassen kunnen opbergen en ook zijn er EHBO-ers voor de eerste opvang van mogelijke ongemakken. Uiteraard worden de toiletten bijgehouden en staan er buiten twee snackwagens voor de inwendige mens.” Om 20.30 uur is het allemaal weer afgelopen en kan het grote opruimen beginnen. Een dag later staan immers de gasten voor de kerstdiners weer voor de deur…, (AJ/BM)

 

Zie ook onze uit-agenda

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024