Stuitbevalling redt het kinderkerstfeest
VERTEDEREND KINDJE WIEGEN KENT OOK PERSONELE PROBLEMEN

Stuitbevalling redt het kinderkerstfeest

Net als in de echte grotemensenwereld verloopt ook het leven in de kinderhoek niet altijd over rozen. Neem het Kindje wiegen op tweede kerstdag in de St. Stephanuskerk. Een traditie van jaren, waarin het jonge grut het kerstverhaal op een geheel eigen wijze uitbeeldt en in een half uurtje tijd de harten van de aanwezige papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en een aantal andere belangstellenden op speelse wijze weet te stelen. Toch heeft twee jaar gedwongen stilte op deze maandagmorgen zijn sporen duidelijk achtergelaten.

 

Krapte op de arbeidsmarkt

De kerkbanken zijn minder gevuld dan anders en ook ‘de afdeling personeelszaken’ kampt met wervingsproblemen. Gustaaf Boerjan van de organisatie verzucht vooraf aan het spel al dat het dit jaar extreem veel moeite kostte een Jozef te vinden, om over de herders nog maar te zwijgen. De krapte op de arbeidsmarkt laat zich dus ook al binnen de kerkelijke muren gelden. Toch slaagt men erin voor elke rol een geschikte kandidaat te vinden en dus kan met het ‘Stille Nacht’ het aandoenlijke spel van start.

 

Het kleine duimpje

Even later doemt het volgende probleem op als Maria bij de stal van het Kindje gaat bevallen. Vanonder haar blauwe gewaad probeert ze haar pasgeborene tevoorschijn te halen en in het kribje te leggen, maar er blijkt sprake van een stuitbevalling. De beentjes van de pop zitten hopeloos in de weg en de hulp van een toeschietende begeleidster moet soelaas bieden. Uiteindelijk lukt het en kan het ‘Er is een kindeke geboren’ door de luidsprekers galmen.

 

Dansende engeltjes, de drie koningen, schaapjes en de enkele herder tonen hun blijdschap over de geboorte van het kind. Een van de schaapjes is zelfs zo blij dat ‘ie - naar wie het maar wil zien - zonder ophouden zijn kleine duimpje opsteekt ten teken dat het allemaal toch maar weer goed is afgelopen.

 

Iedereen content dus en een groot applaus van de toehoorders valt het jeugdige gezelschap ten deel. Daarna is het in de Stefans-Hof nog even kraamschudden. Met koffie en thee voor de grote mensen én chocolademelk, wat lekkers én een verrassing voor de spelertjes. Volgend jaar weer. (BM)

 

Kindje wiegen

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Vermakelijk slagveld in hectisch Borne

De Franken tegen de Saksen, Harrie’s Harem tegen De dwarse Hedevelders, de Oazelerstroat...
16-09-2023

Alle appels en peren zijn welkom in Azelo

Op zondagmiddag 1 oktober vindt er in het hart van Azelo, de buurtschap tussen Borne en Hof van...
11-09-2023

Een eigen bankje voor Arie de Jager

“Ik word hier als een koning behandeld! Willem-Alexander moest eens weten. Die zou er nog...
09-09-2023

Bornse koren zingen in Rheine

Komend weekend staat Rheine, de Duitse partnerstad van Borne, in het teken van het jaarlijkse...
05-09-2023

Danny Vera schittert in Openluchttheater

Na Ilse DeLange afgelopen donderdag, trad zaterdagavond wederom een Nederlandse topartiest op in...
03-09-2023

Ilse DeLange is weer thuis in Hertme

Tien jaar geleden stond Ilse DeLange op dezelfde plek als donderdagavond. In een uitverkocht...
31-08-2023