Oliebollen op laatste dag ijsbaan
STARTENDE ORGANISATIE TEVREDEN NA DRIE WEKEN SCHAATSPLEZIER

Oliebollen op laatste dag ijsbaan

Vrijdagavond om 20.00 uur zit het erop voor de organisatoren van de Bornse ijsbaan. Maureen Snikkers, Kristel Hofsté en Rob Lagendijk doven dan voorgoed de lichten van de pittoreske piste op het Dorsetplein en het aggregaat dat de ijsvloer drie weken lang in optimale conditie wist te houden kan op off worden gezet. “Eindelijk”, zeggen ze in koor, maar tegelijk ook met heel veel weemoed en gepaste trots. “Wat waren het drie geweldige weken en wat hebben we veel plezier gezien bij alles en iedereen die de winterpret op en rond de baan wilde proeven.”
 

Wijs besluit

Eigenlijk zou morgen, oudejaarsdag, de laatste dag zijn dat er geschaatst kan worden, maar de weersvoorspellingen maken een kleine aanpassing noodzakelijk. “Het is niet anders, maar ik denk dat het een wijs besluit is”, aldus Maureen. “Veel regen en temperaturen die de 15 graden zullen aantikken werken natuurlijk niet mee op zo’n laatste dag.” Daarom gingen ze vandaag maar rond met oliebollen om het oude jaar en daarmee het einde van de editie 2022 in te luiden. De fervente schaatsertjes lieten het zich in elk geval heerlijk smaken.
 

Voor de drie organisatoren was het de eerste keer dat ze de ijsbaan in de benen hielpen en hielden. Voorwaar een prestatie, het is immers allemaal vrijwilligerswerk en het moet er zomaar bij worden gedaan. Maar het lukte en drie weken lang bezorgden ze enorm veel winterplezier bij ontelbaar veel mensen. “Met dank ook aan heel veel vrijwilligers”, voegt Maureen eraan toe. “Zonder hen hadden we het allemaal niet gered. En vergeet ook niet de vele sponsoren. Met hun bijdrage slaagden we erin zo goed als quitte te kunnen spelen.”
 

Vandalisme

Tevredenheid alom dus, al was de aanloop minder florissant. Voordat de baan in gebruik kon worden genomen, bleek er namelijk al sprake van vandalisme. “Maar die hobbel hebben we overwonnen en tijdens het verloop van de drie weken zijn we gelukkig geen andere vervelende zaken tegengekomen. Oké, er zijn enkele valpartijen geweest met vervelende blessures, maar dat kun je natuurlijk niet voorkomen. Dat weet je op voorhand en dat hoort er nu eenmaal bij”, zegt Maureen.
 

De mooiste momenten van de afgelopen drie weken zijn voor de organisatoren moeilijk te bepalen. Rob Lagendijk: “We hadden natuurlijk een spetterende opening, het peuter- en schoolschaatsen ging erin als koek en ook de curling scoorde geweldig. Maar wat ons vooral bijblijft zijn de blije gezichtjes van iedereen. Daar doe je het voor en dat geeft je een enorme kick.” En Kristel ten slotte: “Ja, terugkijkend denk ik dat we met elkaar best een beetje trots mogen zijn. We hebben het toch maar mooi voor elkaar gekregen.”
 

‘Gewoon top’

En zoals het hoort, natuurlijk hebben ze ervan geleerd. “We zijn inderdaad veel wijzer geworden dit jaar”, besluit Maureen. “Volgend jaar, want ja… natuurlijk gaan we er mee door, hopen we meer vrijwilligers te kunnen aantrekken om alle uurtjes te kunnen opvullen en wellicht dat we dan de baan ook iets verder kunnen opschuiven om de plek om waar de ijzers ondergebonden kunnen worden iets groter te maken. Maar voor het overige…, gewoon top. Ik hoop dat iedereen er met plezier op terugkijkt.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 31 dec 2022
Helemaal top dit initiatief van deze 3 Bornenaren!
Chapeau! En dat ook volgende jaren er weer een ijsbaan mag komen.

Tribute Festival terug in Hertme

Na het daverende succes van vorig jaar is het tijd voor de tweede editie van het Tribute...
15-02-2024

Hees maar voldaan doven carnavalisten het vuur

Zo fris en monter als alle carnavalshoogheden vrijdagavond nog in de raadszaal van het...
13-02-2024

Zware dobber voor jury optocht Zenderen

Voor sommigen proeft het weleens als een beetje mosterd na de maaltijd. De carnavalsoptocht in...
11-02-2024

Kleurrijk lint trekt door Borne

“Het lijkt wel zomercarnaval te worden”, opperde Laurens Oude Breuil van de...
10-02-2024

Stadsprins Edwin heeft zijn sleutel

Met veel beloftevolle woorden vond vrijdagavond de sleuteloverdracht plaats in de raadszaal van...
09-02-2024

Kinderen kerkdorpen bijten carnavalsspits af

Regen of niet… het is carnaval en dát moeten worden gevierd. Aan de kinderen die...
09-02-2024