Hoopvol Rheineplein gonst van beste wensen
INFORMELE NIEUWSJAARBIJEENKOMST TERUG VAN WEGGEWEEST

Hoopvol Rheineplein gonst van beste wensen

Een mooie traditie is in ere hersteld. De Nieuwjaarsbijeenkomst op het Rheineplein, onder het motto ‘Borne ontmoet zich’, die in de vooravond van nieuwjaarsdag plaatsvond, moest immers twee jaar achtereen wegens corona achterwege blijven. Maar op de eerste dag van 2023 mocht het allemaal weer. En de uitnodiging aan eenieder om daarbij aanwezig te zijn, bleek niet aan dovemansoren gericht. Een vol plein, gezellige muziek, alsmede hapjes en drankjes vormden de ingrediënten voor tweeëneenhalf uur plezierig vermaak, waarin de beste wensen bij voortduring hoorbaar waren.
 

Plezierig en gezellig

Om iets voor vijven werd de aftrap gegeven met de bekende klanken van de Boornse Mirreweenterhoorn Bloazers en het duurde niet lang of van alle kanten kwamen de Bornernaren aangewandeld om er voor eventjes of wat langer deelgenoot van te zijn. Kort daarna nam Double6 het muzikale stokje over en zo ontspon zich een plezierig en gezellig samenzijn waarin iedereen elkaar de hand schudde, de beste wensen aan elkaar overbracht en gewoon even lekker bijkletste.
 

Applaus

Natuurlijk waren er ook enkele officiële woordjes, die werden ingeleid door de nieuwe stichtingsvoorzitter Marco Buitelaar. Daarna was het de beurt aan burgemeester Jan Pierik, die - ook voor het eerst in zijn inmiddels bijna driejarige ambtsperiode - blij verrast kennismaakte met deze bijeenkomst. Zo blikte hij ook nog even terug op het voorbije jaar. “Het eerste normale jaar na corona”, zo zei hij, “een jaar waarin alles gelukkig weer mocht. Maar het was ook een zorgelijk jaar. Denk alleen maar aan de ontwikkelingen in Oekraïne. En dan is het fijn te weten dat de vluchtelingen zich thuis voelen in Borne.” Een voorzichtig applaus van de toeluisterende bezoekers onderstreepte zijn woorden.
 

Tot slot sprak Pierik de hoop uit ‘dat we in dit nieuwe jaar verlichting krijgen en de moed hebben de noodzakelijke beslissingen te nemen’. Daarna volgde, onder begeleiding van de fakkeldragers van de Bornse Schutters Vereniging de ontsteking van het lont dat met een grote knal bekroond zou moeten worden. De knal bleef echter lang uit, maar gelukkig bleek geduld ook hier een schone zaak. Hét signaal voor iedereen om weer over te gaan tot de orde van de dag. Nog een glaasje te drinken, een plakje warme rookworst te snoepen en natuurlijk door te gaan met het overbrengen van de beste wensen. Kortom, de kop is eraf; Borne is weer klaar voor. (RH/AJ/BM)

 

reageren op deze pagina

Nieuwjaarsbijeenkomst

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024