Uitnodiging luistersessies flexwoningen Borne
EERSTE ONDERZOEKSLOCATIES BEKEND

Uitnodiging luistersessies flexwoningen Borne

ADVERTORIAL - Een grote groep inwoners van Borne heeft met spoed een woning nodig. Flexwoningen zijn snel geplaatst, van goede kwaliteit en kunnen na verloop van tijd weer verwijderd worden. De woningen bieden een uitkomst voor diverse doelgroepen, waaronder jongeren, gescheiden mensen, statushouders (mensen met een verblijfsvergunning) of ouderen.
 

Voor deze mensen zijn in Borne op korte termijn 51 flexwoningen nodig. De gemeente Borne heeft voor haar totale grondgebied gekeken naar de meest geschikte locaties (opsomming in willekeurige volgorde). Daarbij is rekening gehouden met de inpasbaarheid van de woningen in de bestaande omgeving met oog voor de fysieke en sociale leefbaarheid.
 

Bornsche Maten

  • Goudbes (locatie van de tijdelijke lokalen basisschool de Vonder in de Bornsche Maten)
  • Maten 3B (in ontwikkeling zijnde locatie aan de oostzijde van de Bornsche Maten)
  • Sonnebeld (reststrook nog niet uitgegeven grond aan de Sonnebeld)

 

Kern Borne

  • Tichelkampweg (direct ten zuiden van de spoorlijn, tussen moestuintjes en trapveldje)
  • Ridderspoortje (hoek Azelosestraat, Ridderspoortje)

 

Praat mee!
Gemeente Borne wil graag met u in gesprek over deze potentiële locaties voor flexwoningen.

 

Tijdens luistersessies kunt u uw aandachtspunten en zorgen rondom de plaatsing van flexwoningen kenbaar maken. Ook horen we graag welke locaties (naast de locaties die de gemeente als mogelijke locaties ziet) volgens u geschikt zouden kunnen zijn. De opgehaalde informatie wordt meegenomen bij de uitwerking van de locaties.

De luistersessies vinden plaats op woensdag 22 februari tussen 09.30 en 21.30 uur in het gemeentehuis in Borne.

Aanmelden
Opgeven kan voor 15 februari via www.borne.nl/luistersessies.
Op het aanmeldformulier vindt u enkele vragen die u dient in te vullen.

Geïnteresseerden die niet specifiek over een onderzoekslocatie in gesprek willen maar wel een locatie willen aandragen om over in gesprek te gaan, kunnen dat tevens kenbaar maken via het aanmeldformulier.
 

Na 15 februari wordt een indeling voor de verschillende luistersessies per potentiële locatie gemaakt. De luistersessies worden per locatie gegroepeerd en duren per sessie één uur. U ontvangt automatisch bericht over de voor u betreffende tijd via het opgegeven e-mailadres.

Betrokkenen die in gesprek willen over de onderzoekslocaties maar niet beschikbaar zijn op 22 februari, kunnen dat kenbaar maken via flexwonen@borne.nl

(Op de afbeelding boven: Ter inspiratie referentiebeelden die een indruk geven van de beoogde kwaliteit en uitstraling van flexwoningen Bron: Conceptenboulevard.nl, Aanbieder: Barli, Tala, Product: Base DUO, Base LEVEL, Flex)

 

(De drie situatieschetsen zijn tevens via deze link als PDF te downloaden)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Dirk — 12 feb 2023
Houd de uitspraak van de vvd-voorzitter op 13 december vorig jaar goed in het achterhoofd:"uiteindelijk kan het zo zijn dat het publiek belang boven het privaat belang gaat", ofwel als het zo uitkomt, al dan niet onder druk van het Haagse gebeuren, wordt het een ieder gewoon door de strot gedrukt ala Tubbergen. Het Haagse hemd zit nu eenmaal nader dan een lokaal ' boerenhemd', je kunt tenslotte je Haagse broeders en zusters niet tegen de haren instrijken toch? Of wel?????
Gerard Vos — 12 feb 2023
In aansluiting op mijn vorige bijdrage wil ik ook nog graag kwijt, dat ik het met de strekking van de column die Nathalie Baartman in de Tubantia schreef rond dit onderwerp, volledig eens kan zijn. Kortzichtig beleid, gebrek aan regie en een weinig vooruitziende blik zijn debet aan het feit dat er nu een tekort is aan starterswoningen en woningen voor kwetsbaren.
Gerard Vos — 12 feb 2023
Positief is dat er nu vijf locaties worden aangegeven. Dat is beter dan slechts ťťn! Ook kunnen alternatieven worden aangedragen. En wie niet op de geplande datum kan inspreken, die kan een alternatieve afspraak maken. Ook op het formulier kan men een mening geven. Inspreken kan ook met meerdere personen zoals het buurtcomitť. Laten we onze zegeningen tellen en gebruik maken van de afgedwongen ruimte! Belangrijke is vervolgens: wat doet men met alle suggesties en meningen? Hoe worden de resultaten teruggekoppeld naar de burgers en welke conclusies trekt het gemeentebestuur? We gaan het zien!
Herman — 11 feb 2023
Beste Nico. Ik heb het artikel van Nathalie Baartman nog niet gelezen.
Maar het is andersom. Tubbergen gaat op Borne lijken. Borne heeft ook geprobeerd dit kunstje te flikken. In het geniep afspraken maken met het COA. Vervolgens het niet meer kunnen herinneren door ex Weth Kotteman en dan je verschuilen achter allerlei vaagheden zoals onder meer een brain storm sessie en dergelijke. We hebben een arrogante en onbetrouwbare overheid!!!!
nico evers — 11 feb 2023
De column van Nathalie Baartman van vandaag(11/2) in TC/Tubantia is veelzeggend! Gemeente Borne gaat op Gemeente Tubbergen(Albergen) lijken. Gemeente
Borne vraagt nadrukkelijk om een WOO. Als je vraagt, krijg je wat je vraagt!
Dirk — 11 feb 2023
En, hoe gaan wedat doen met mensen op leeftijd en/of mensen die niet mobiel zijn? Of vergeten we deze groep maar even voor het gemak......

Puzzelen met de Omgevingsvisie

Vorige week is de samenvatting gepresenteerd van de Bornse Dromen Dagen. Eigenlijk een opsomming...
29-09-2023

Borns Bijtje voor Roelof-Jan Naaktgeboren

Roelof-Jan Naaktgeboren ontving dinsdagavond een Borns Bijtje uit handen van burgemeester Jan...
26-09-2023

Mantelzorgers kunnen overstappen naar Wijkracht

De dienstverlening van het failliete SIZ Twente (Stichting Informele Zorg) is per 1 augustus...
26-09-2023

Koopovereenkomst de Veste getekend

Gemeente Borne en ontwikkelaars hebben maandag 25 september een koop- en realisatieovereenkomst...
25-09-2023

Borns Bijtje voor Herman Mulder

Oud-wethouder Herman Mulder ontving zondag uit handen van burgemeester Jan Pierik een Borns...
24-09-2023

Hommeles bij D66 Borne

Al enige tijd zijn er wrijvingen tussen raadslid Ernst Janssen, die met één zetel...
24-09-2023