Carnaval in Dijkhuis: weer ouderwets gezellig
FEESTELIJKE AVOND MET ALLES DíR-OP-EN DíR-AN VOOR BEWONERS

Carnaval in Dijkhuis: weer ouderwets gezellig

De activiteitenbegeleiders in ‘t Dijkhuis hadden donderdagavond niets aan het toeval overgelaten. Een feestelijk versierd atrium, soms uitbundig uitgedoste bewoners en maar liefst drie Bornse carnavalsverenigingen die met hoogheden en hun gevolg dik anderhalf uur lang voor weer een onvergetelijke avond zorgden. Ouderwets gezellig dus en dat was te merken. Er werd soms gedanst, vaak uit volle borst meegezongen, gehapt en geborreld.
 

Volleerde entertainer

Toen de opkomst van De Toet’nbloazers, Melbuulkes en Angorageiten - die werd voorafgegaan door de kersverse blaaskapel Mangs löp’t aans - eenmaal een feit was en Stadsprins Joost I zijn woord van welkom aan de bewoners had afgerond, nam René Morshuis als volleerde entertainer de programmapresentatie van hem over. Zo konden de bewoners genieten van een sprankelend optreden van de mini dansmarietjes van De Toet’nbloazers, dat werd gevolgd door een jubileummedley, gezongen door de damesgroep van dezelfde vereniging.
 

En dan was er nog Gerda Welberg, al enkele decennia vrijwilliger in het woonzorgcentrum. Zij verzorgde enkele heerlijke Gouwe Ouwes met haar vertolking van Er zaten twee motten en Ik zing dit lied voor jou alleen. Onnodig te zeggen dat de nostalgische harten van de bewoners bijkans op hol sloegen. En met optredens van de grotere dansmarietjes en enkele heerlijke medleys van de Sokkies gingen hun handen zelfs met grote regelmaat op elkaar.
 

Advocaatjes met slagroom

Natuurlijk ontbraken ook de slagroomsoesjes, bitterballen en de onlosmakelijk aan gezelligheid verbonden advocaatjes met slagroom niet. Een groot aantal vrijwilligers van de carnavalsverenigingen slalomde als geroutineerde bediende met al het lekkers én met een grote glimlach tussen het volgepakte atrium door. Precies zoals het hoort, simpelweg omdat gezelligheid en plezier zo inherent aan carnaval zijn verbonden. Een mooiere opmaat voor de komende weken is dan ook nauwelijks denkbaar. (DdG/AJ/BM)

 

Carnaval in ít Dijkhuis

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 13 feb 2023
Dat ziet er gezellig uit. Leuk dat ook georganiseerd wordt in dit mooi ingerichte Dijkhuis. Bravo aan de organisatoren en vrijwilligers en natuurlijk het grote aantal Prinsen, Dansmarietjes en Raden van Elf ...

Avondvierdaagse Borne in zwaar weer

Vier avonden lang, vaak zingend, maar bovenal flink stappend door het buitengebied van Borne. En...
30-05-2023

Zenderen geniet als vanouds op Familiedag

Zoals de Pinksterbruidjes op de Eerste pinksterdag zijn gekerfd in het DNA van Borne, geldt dat...
29-05-2023

Dansende bruidjes winden velen om de vinger

‘Op een mooie Pinksterdag’ is de titel van het aloude succesnummer van Leen...
28-05-2023

Haringparty maakt zich op voor 10e editie

Op donderdag 15 juni is het weer zover: de Bornse Haringparty 2023. Volgens voorzitter Dennis...
23-05-2023

Azelo geniet van zeepkistenrace

“Hebben we er zin in en gaan we ervoor?” aldus de opzwepend klinkende speaker...
21-05-2023

Koeien dansend weer de wei in

Het is Hemelvaartsdag, de dag waarop Nederland op de fiets springt en eropuit trekt. De een...
18-05-2023