Carnaval in Dijkhuis: weer ouderwets gezellig
FEESTELIJKE AVOND MET ALLES D’R-OP-EN D’R-AN VOOR BEWONERS

Carnaval in Dijkhuis: weer ouderwets gezellig

De activiteitenbegeleiders in ‘t Dijkhuis hadden donderdagavond niets aan het toeval overgelaten. Een feestelijk versierd atrium, soms uitbundig uitgedoste bewoners en maar liefst drie Bornse carnavalsverenigingen die met hoogheden en hun gevolg dik anderhalf uur lang voor weer een onvergetelijke avond zorgden. Ouderwets gezellig dus en dat was te merken. Er werd soms gedanst, vaak uit volle borst meegezongen, gehapt en geborreld.
 

Volleerde entertainer

Toen de opkomst van De Toet’nbloazers, Melbuulkes en Angorageiten - die werd voorafgegaan door de kersverse blaaskapel Mangs löp’t aans - eenmaal een feit was en Stadsprins Joost I zijn woord van welkom aan de bewoners had afgerond, nam René Morshuis als volleerde entertainer de programmapresentatie van hem over. Zo konden de bewoners genieten van een sprankelend optreden van de mini dansmarietjes van De Toet’nbloazers, dat werd gevolgd door een jubileummedley, gezongen door de damesgroep van dezelfde vereniging.
 

En dan was er nog Gerda Welberg, al enkele decennia vrijwilliger in het woonzorgcentrum. Zij verzorgde enkele heerlijke Gouwe Ouwes met haar vertolking van Er zaten twee motten en Ik zing dit lied voor jou alleen. Onnodig te zeggen dat de nostalgische harten van de bewoners bijkans op hol sloegen. En met optredens van de grotere dansmarietjes en enkele heerlijke medleys van de Sokkies gingen hun handen zelfs met grote regelmaat op elkaar.
 

Advocaatjes met slagroom

Natuurlijk ontbraken ook de slagroomsoesjes, bitterballen en de onlosmakelijk aan gezelligheid verbonden advocaatjes met slagroom niet. Een groot aantal vrijwilligers van de carnavalsverenigingen slalomde als geroutineerde bediende met al het lekkers én met een grote glimlach tussen het volgepakte atrium door. Precies zoals het hoort, simpelweg omdat gezelligheid en plezier zo inherent aan carnaval zijn verbonden. Een mooiere opmaat voor de komende weken is dan ook nauwelijks denkbaar. (DdG/AJ/BM)

 

Carnaval in ’t Dijkhuis

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 13 feb 2023
Dat ziet er gezellig uit. Leuk dat ook georganiseerd wordt in dit mooi ingerichte Dijkhuis. Bravo aan de organisatoren en vrijwilligers en natuurlijk het grote aantal Prinsen, Dansmarietjes en Raden van Elf ...

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024