Doldraejers vieren trots hun 44 jaar
GERARD WELBERG IN JUBILEUMFILM: ‘VERENIGING IS DÉ VERBINDENDE FACTOR IN ZENDEREN’

Doldraejers vieren trots hun 44 jaar

‘Een Doldraejer bin ik met trots! Wie doot het samen, dat steet veurop! Met rood en blauw het dak er of, dree dolle dagen op en top’, luidt de tekst in een van de coupletten van het jubileumlied van de (inmiddels ruim) 44-jarige carnavalsvereniging De Doldraejers in Zenderen. Het zijn de alleszeggende woorden die de beleving van de carnavalisten in het Dolle Doarp ervaren. Woorden ook die tijdens de twee gala-avonden op vrijdag en zaterdag voelbaar waren en ook zondagmiddag tijdens de jubileumreceptie in de feesttent aan de Lidwinaweg veelvuldig nagalmden.
 

Fonkelnieuwe Doldraejerskrant

Het ‘ons kent ons’ viert er hoogtij, net zoals het rotsvaste vertrouwen dat ‘met elkaar en samen’ de magische woorden zijn die het carnaval vieren in Zenderen zo bijzonder maken. Natuurlijk, de hoogheden Prins Bjorn en zijn adjudant Bart, Jonkheer Ruud en zijn sik Nick, alsook Jeugdprins Tiem en jeugdprinses Juliette vervullen er een hoofdrol, maar het zijn vooral de gezelligheid en gepaste trots die er het narrenfeest kleur geven. Of dat nu tijdens een eenmalige Pubquiz is, waarvoor presentator Paul Schabbink is opgetrommeld, een optreden van de dansmarietjes of de presentatie van de fonkelnieuwe Doldraejerskrant, die gerust een fantastisch uitgevoerd glossy magazine genoemd mag worden met bijna 120 pagina’s en maandag huis-aan-huis bezorgd zal worden.
 

Elmer ter Haar, de nieuwe zegsman van de jubilerende vereniging, is ervan overtuigd dat de vereniging op deze wijze nog jarenlang door kan. “Het carnaval leeft hier enorm. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een volledig nieuwe praalwagen. Ik kan er nog niet te veel over verklappen, want donderdag is de officiële presentatie, maar dat het iets met 44 jaar te maken heeft, wil ik wel alvast kwijt. Het wordt prachtig.”
 

Jubileumfilm

Voor het 44-jarig bestaan is er ook een speciale film vervaardigd waarin Gerard Welberg en Hugo van Iersel meerdere Doldraejer-bonzen aan de tap ontvangen om met hen terug te kijken op de achterliggende jaren en waarin de Zenderense trots telkens weer komt bovendrijven. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Avondvierdaagse Borne in zwaar weer

Vier avonden lang, vaak zingend, maar bovenal flink stappend door het buitengebied van Borne. En...
30-05-2023

Zenderen geniet als vanouds op Familiedag

Zoals de Pinksterbruidjes op de Eerste pinksterdag zijn gekerfd in het DNA van Borne, geldt dat...
29-05-2023

Dansende bruidjes winden velen om de vinger

‘Op een mooie Pinksterdag’ is de titel van het aloude succesnummer van Leen...
28-05-2023

Haringparty maakt zich op voor 10e editie

Op donderdag 15 juni is het weer zover: de Bornse Haringparty 2023. Volgens voorzitter Dennis...
23-05-2023

Azelo geniet van zeepkistenrace

“Hebben we er zin in en gaan we ervoor?” aldus de opzwepend klinkende speaker...
21-05-2023

Koeien dansend weer de wei in

Het is Hemelvaartsdag, de dag waarop Nederland op de fiets springt en eropuit trekt. De een...
18-05-2023