Doldraejers vieren trots hun 44 jaar
GERARD WELBERG IN JUBILEUMFILM: ‘VERENIGING IS DÉ VERBINDENDE FACTOR IN ZENDEREN’

Doldraejers vieren trots hun 44 jaar

‘Een Doldraejer bin ik met trots! Wie doot het samen, dat steet veurop! Met rood en blauw het dak er of, dree dolle dagen op en top’, luidt de tekst in een van de coupletten van het jubileumlied van de (inmiddels ruim) 44-jarige carnavalsvereniging De Doldraejers in Zenderen. Het zijn de alleszeggende woorden die de beleving van de carnavalisten in het Dolle Doarp ervaren. Woorden ook die tijdens de twee gala-avonden op vrijdag en zaterdag voelbaar waren en ook zondagmiddag tijdens de jubileumreceptie in de feesttent aan de Lidwinaweg veelvuldig nagalmden.
 

Fonkelnieuwe Doldraejerskrant

Het ‘ons kent ons’ viert er hoogtij, net zoals het rotsvaste vertrouwen dat ‘met elkaar en samen’ de magische woorden zijn die het carnaval vieren in Zenderen zo bijzonder maken. Natuurlijk, de hoogheden Prins Bjorn en zijn adjudant Bart, Jonkheer Ruud en zijn sik Nick, alsook Jeugdprins Tiem en jeugdprinses Juliette vervullen er een hoofdrol, maar het zijn vooral de gezelligheid en gepaste trots die er het narrenfeest kleur geven. Of dat nu tijdens een eenmalige Pubquiz is, waarvoor presentator Paul Schabbink is opgetrommeld, een optreden van de dansmarietjes of de presentatie van de fonkelnieuwe Doldraejerskrant, die gerust een fantastisch uitgevoerd glossy magazine genoemd mag worden met bijna 120 pagina’s en maandag huis-aan-huis bezorgd zal worden.
 

Elmer ter Haar, de nieuwe zegsman van de jubilerende vereniging, is ervan overtuigd dat de vereniging op deze wijze nog jarenlang door kan. “Het carnaval leeft hier enorm. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een volledig nieuwe praalwagen. Ik kan er nog niet te veel over verklappen, want donderdag is de officiële presentatie, maar dat het iets met 44 jaar te maken heeft, wil ik wel alvast kwijt. Het wordt prachtig.”
 

Jubileumfilm

Voor het 44-jarig bestaan is er ook een speciale film vervaardigd waarin Gerard Welberg en Hugo van Iersel meerdere Doldraejer-bonzen aan de tap ontvangen om met hen terug te kijken op de achterliggende jaren en waarin de Zenderense trots telkens weer komt bovendrijven. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024