Borne was weer opperbest
FRAAIE WEER TREKT OPNIEUW TIENDUIZENDEN NAAR LIVING STATUES EN MEER

Borne was weer opperbest

Vooraf toonde de organisatie zich nog enigszins gereserveerd. De frisse temperaturen van een dag eerder én de festiviteiten in Hengelo zouden immers nog weleens van invloed kunnen zijn. Zondagmiddag rond de klok van vijf bleek echter niets dan minder waar. Op een klein buitje na met als toegift zelfs een fraaie voorjaarszon, opnieuw een kleine 35.000 bezoekers én een glorieuze Denker als winnaar van het Kampioenschap Noordoost-Nederland voor living statues werd deze Borne op z’n Best editie er een met een gouden randje.
 

Fonkelnieuw kapellenfestival

Een gouden randje dat na afloop nog eens extra luister werd bijgezet door het fonkelnieuwe kapellenfestival dat als uitsmijter werd aangekondigd en er tot zeker 19.00 uur de stemming op het Dorsetplein moeiteloos inhield. Maar er was nog zoveel meer. Alle koren en orkesten bijvoorbeeld, maar ook de vernieuwde kunstmarkt die zich in een geheel nieuw publiek mocht verheugen en de sfeer uitstraalde waarop zo werd gehoopt. Of het overvolle en swingende Jeugdplein bij het Kulturhus, waar voor jeugdig Borne van alles te beleven viel.
 

Grote winnaar

En ja… dan de living statues. Jaarlijks een van de grootste publiekstrekkers op deze bijzondere dag en dat was dit jaar al niet anders. Vanaf het eerste moment in de vroege middag schuifelden alle duizenden nieuwsgierigen door de nauwe straatjes in Oud Borne om maar niets van de 64 acts uit binnen- en buitenland te hoeven missen. En drukte die allengs de middag vorderde alleen maar verder toenam. De grote winnaar dit jaar werd Krist Doo uit Noord-Brabant; hij won als Denker de hoofdprijs in de categorie Volwassenen en pakte tevens de Publieksprijs. Niet voor eerst trouwens; enkele jaren geleden zette hij Borne al eens op de kop met zijn act De sacherijnige vent.
 

Andere winnaars in Borne werden de uit Gelderland afkomstige Harry Potter’s Magic (publieksprijs junioren) en Elise Goedegebuure uit Borne die als Serveer-ster met de eerste prijs bij de junioren aan de haal ging. Opvallend detail: de derde prijs bij de volwassenen ging naar een viermanschap uit Oekraïne, die als individuele beelden en uitgedost als Oekraïense soldaten uit verschillende tijdvakken meestreden om de prijzen, maar als viermanschap zoveel indruk maakten dat ze gezamenlijk het brons kregen toebedeeld. (BM/AJ/RH/DdG)

 

Hieronder een deel van de vele foto’s. Veel meer op onze Facebookpagina.

 

 

 

Borne op z’n Best 2023

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ingeborg — 20 apr 2023
Mooi evenement. Maar ik mis de nummer twee in de opsomming??? Jammer!
Patrick van Horne — 17 apr 2023
Ziet er leuk uit! Wel jammer dat alle prijswinnaars vermeld worden, behalve de nummer 2, Axel Vrij, met zijn act 'Clumsy'.

Tot ziens in Borne!
Jan — 17 apr 2023
Het was weer fantastisch. Bedankt
Herman — 16 apr 2023
Het was weer top.

 

 

Wordt Hertme’s Ambacht de beste?

Gaat het echt gebeuren? Wordt het terras van Hertme’s Ambacht binnenkort tot het...
02-06-2023

Avondvierdaagse Borne in zwaar weer

Vier avonden lang, vaak zingend, maar bovenal flink stappend door het buitengebied van Borne. En...
30-05-2023

Zenderen geniet als vanouds op Familiedag

Zoals de Pinksterbruidjes op de Eerste pinksterdag zijn gekerfd in het DNA van Borne, geldt dat...
29-05-2023

Dansende bruidjes winden velen om de vinger

‘Op een mooie Pinksterdag’ is de titel van het aloude succesnummer van Leen...
28-05-2023

Haringparty maakt zich op voor 10e editie

Op donderdag 15 juni is het weer zover: de Bornse Haringparty 2023. Volgens voorzitter Dennis...
23-05-2023

Azelo geniet van zeepkistenrace

“Hebben we er zin in en gaan we ervoor?” aldus de opzwepend klinkende speaker...
21-05-2023