Borne was weer opperbest
FRAAIE WEER TREKT OPNIEUW TIENDUIZENDEN NAAR LIVING STATUES EN MEER

Borne was weer opperbest

Vooraf toonde de organisatie zich nog enigszins gereserveerd. De frisse temperaturen van een dag eerder én de festiviteiten in Hengelo zouden immers nog weleens van invloed kunnen zijn. Zondagmiddag rond de klok van vijf bleek echter niets dan minder waar. Op een klein buitje na met als toegift zelfs een fraaie voorjaarszon, opnieuw een kleine 35.000 bezoekers én een glorieuze Denker als winnaar van het Kampioenschap Noordoost-Nederland voor living statues werd deze Borne op z’n Best editie er een met een gouden randje.
 

Fonkelnieuw kapellenfestival

Een gouden randje dat na afloop nog eens extra luister werd bijgezet door het fonkelnieuwe kapellenfestival dat als uitsmijter werd aangekondigd en er tot zeker 19.00 uur de stemming op het Dorsetplein moeiteloos inhield. Maar er was nog zoveel meer. Alle koren en orkesten bijvoorbeeld, maar ook de vernieuwde kunstmarkt die zich in een geheel nieuw publiek mocht verheugen en de sfeer uitstraalde waarop zo werd gehoopt. Of het overvolle en swingende Jeugdplein bij het Kulturhus, waar voor jeugdig Borne van alles te beleven viel.
 

Grote winnaar

En ja… dan de living statues. Jaarlijks een van de grootste publiekstrekkers op deze bijzondere dag en dat was dit jaar al niet anders. Vanaf het eerste moment in de vroege middag schuifelden alle duizenden nieuwsgierigen door de nauwe straatjes in Oud Borne om maar niets van de 64 acts uit binnen- en buitenland te hoeven missen. En drukte die allengs de middag vorderde alleen maar verder toenam. De grote winnaar dit jaar werd Krist Doo uit Noord-Brabant; hij won als Denker de hoofdprijs in de categorie Volwassenen en pakte tevens de Publieksprijs. Niet voor eerst trouwens; enkele jaren geleden zette hij Borne al eens op de kop met zijn act De sacherijnige vent.
 

Andere winnaars in Borne werden de uit Gelderland afkomstige Harry Potter’s Magic (publieksprijs junioren) en Elise Goedegebuure uit Borne die als Serveer-ster met de eerste prijs bij de junioren aan de haal ging. Opvallend detail: de derde prijs bij de volwassenen ging naar een viermanschap uit Oekraïne, die als individuele beelden en uitgedost als Oekraïense soldaten uit verschillende tijdvakken meestreden om de prijzen, maar als viermanschap zoveel indruk maakten dat ze gezamenlijk het brons kregen toebedeeld. (BM/AJ/RH/DdG)

 

Hieronder een deel van de vele foto’s. Veel meer op onze Facebookpagina.

 

 

 

Borne op z’n Best 2023

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ingeborg — 20 apr 2023
Mooi evenement. Maar ik mis de nummer twee in de opsomming??? Jammer!
Patrick van Horne — 17 apr 2023
Ziet er leuk uit! Wel jammer dat alle prijswinnaars vermeld worden, behalve de nummer 2, Axel Vrij, met zijn act 'Clumsy'.

Tot ziens in Borne!
Jan — 17 apr 2023
Het was weer fantastisch. Bedankt
Herman — 16 apr 2023
Het was weer top.

 

 

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Blřf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024