College kiest Tichelkampweg voor flexwoningen
RIDDERSPOOR ON HOLD TOT ER DUIDELIJKHEID IS OVER TOEKOMST SCHOOL

College kiest Tichelkampweg voor flexwoningen

Van de onderzoekslocaties waar mogelijk snel tijdelijke woningen gebouwd kunnen worden voor spoedzoekers op de woonmarkt kiest het college voor de locatie Tichelkampweg om als ontwikkellocatie verder uit te werken. Daar zouden 20 tot 24 flexwoningen geplaatst kunnen worden. De eerder genoemde mogelijke locaties in de Bornsche Maten (Goudbes, Sonnebeld en Bornsche Maten 3B) waren al afgevallen, omdat permanent bouwen met deels sociale huurwoningen snel kan als er al een woonbestemming op het gebied ligt en dit dan de voorkeur geniet.
 

Het Ridderspoor blijft in de ogen van het college een geschikte plek voor zes tot tien flexwoningen, maar een besluit hierover volgt pas zodra er meer bekend is over de ontwikkelingen van het integraal plan inzake de Jan Ligthartschool. Vooralsnog blijft de locatie staan als onderzoekslocatie.
 

Raad besluit 30 mei

Op 16 mei buigt de gemeenteraad zich tijdens het Politiek Beraad over het voorstel van het college. Er is dan ook mogelijkheid tot inspreken. Op 30 mei zal de raad uiteindelijk met een definitief besluit komen. Omwonenden, die hebben meegedacht over de ontwikkellocaties, worden vervolgens uitgenodigd voor een bijeenkomst. Tijdens die bijeenkomst geeft het projectteam een toelichting over de gemaakte keuzes en over het verdere traject. Ook kunnen inwoners zich op dat moment aanmelden voor de klankbordgroepen die vervolgens van start gaan. Voor de locaties op de Bornsche Maten worden geen klankbordgroepen opgericht omdat dit permanente en dus reguliere bouw betreft, net als elders in de Bornsche Maten.

 

Opgave

Wethouder Martin Velten: “We hebben een volkshuisvestingsopgave voor spoedzoekers. Het tekort aan sociale huurwoningen hebben we niet snel genoeg opgelost met reguliere bouwplannen. We zullen zeker tien jaar moeten overbruggen met versnelde woningbouw. Het proces om tot locaties voor flexwoningen te komen is al vertraagd. Op enig moment moet je wel spijkers met koppen slaan.”
 

Met de versnelde reguliere bouw in de Bornsche Maten (zes sociale huurwoningen aan de Goudbes en 20 in de Bornsche Maten 3B), de flexwoningen aan de Tichelkampweg (20 tot 24) en eventueel het Ridderspoor (6 tot 10) wordt de becijferde opgave voor dit jaar gehaald. Ook de jaren hierna zal er nog sprake zijn van een inhaalslag van goedkopere woningen. Diverse alternatieve locaties daarvoor worden onderzocht. Het gaat dan onder andere over de Oonksweg, de Weideweg en de vrijkomende locatie van de Oldhofschool. (AJ)

 

(de foto's in de tekst zijn voorbeelden van flexwoningen)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ans olthof — 29 mei 2023
de weideweg is niet geschikt voor Flex woningen ,we hebben al genoeg hinder van de papiercontainers minimaal 200 auto,s per dag misschien nog meer .lijkt mij een goed idee om daar is een meeting van te doen. .ook worden er elke week 12 papiercontainers opgehaald van 40 cup per container daar is de weideweg totaal ongeschikt voor. hopelijk kijken jullie daar eens na >

Ton Huiskes — 02 mei 2023
Tja ... de kogel is door de kerk. Flexwoningen bouwen is niet alleen een plicht van de gemeente Borne maar ook een morele plicht gezien het tekort aan huizen, vooral goedkopere woningen. Het NIMBY syndroom komt om de hoek kijken bij de vele commentaren. Maar toch moeten er spijkers met koppen geslagen worden, dus hoe anders?
Nu zijn kinderen een speelveldje kwijt, is dat erg? Kids kijken vaker naar hun mobiel dan dat zij met de bal spelen ... - dit heb ik gezien op straat en thuis bij velen. En ... het zijn en blijven FLEXwoningen.
En over het nog niet afgebouwde hotel bij de Zwanenhof kan ik verwijzen naar eerdere commentaren mijnerzijds. Maar dat door ellenlange rechtelijke procedures de bouw vertraagd werd, wordt even vergeten ... En nu er minder mest mag worden "gestrooid" op de akkerbouwgronden, is het wrang te zien dat de huidige eigenaar geen geld meer heeft de bouw af te maken.
bert beltman — 29 apr 2023
Borne besturen is altijd een probleem, dat heb ik mijn hele leven al meegemaakt en ik weet al tevoren hoe de hazen lopen speelveldjes zijn allang de dupe hiervan en in de Bornse maten kan niet vanwege de elite dus maar opschuiven naar de gewone man
FN — 27 apr 2023
Elk weldenkend mens kan zien dat dit niet past. Maar het moet en zal gebeuren.

Kinderen hun speelveld kwijt, de eigenaren van de volkstuintjes kunnen ook wel inpakken, bakken met geld verspild, maar dat is schijnbaar niet van belang.

Bestemmingsplannen worden met de grond gelijk gemaakt (wat normaal voor burgers niet mogelijk is), net als de bomen die hiervoor moeten verdwijnen.

Echt een achterlijke beslissing terwijl er meer dan genoeg andere geschikte plekken zijn.

Wanneer zijn de gemeenteraadsverkiezingen ook alweer?
Wordt tijd dat er weldenkende bestuurders plaats nemen op de juiste plaatsen.
Samengevat in 1 kreet van Helligen Hendrik: BAH!!
Bram — 26 apr 2023
In de Bornsche Maten is ruimte te over. Waarom moet en zal een van de weinige veldjes in de buurt van de Tichelkampweg sneuvelen? Het College mag de rug eens recht houden en de Bornsche Maten vertellen dat ook zij een keer pas op de plaats mogen maken.
Johan — 26 apr 2023
Met de crisis en herstelwet in de hand kun je dit natuurlijk gewoon oplossen.
https://twitter.com/tubantia/status/1648538138501955591
Henk de Vries — 26 apr 2023
Kan me goed voorstellen dat nu voor velen door deze waanzinnige beslissing hun leven totaal overhoop ligt ,en er menige tranen worden gelaten door emoties .
Dat half afgebouwde hotel schuin tegenover het AZC in Azelo , hoe zit het daarmee ?

Echt weer concept beslissing waarbij totaal geen transparante gedachten zijn uitgegaan naar de bewoners .

Naja : Bij Rutte / Kaag en anderen , daar zal je ook geen opbouw van zulke ' opvullen ' hokken vinden . Hun straatjes zijn elitair en dat blijven deze ook .

Gemeente denk toch eens na en cancel deze waanzin en luister toch niet naar deze opdracht uit Den-Haag . Deze gemeente heeft jaren zijn steentje bijgedragen en het is klaar nu !!
Johan — 26 apr 2023
https://www.borneboeit.nl/114569/nieuws/voor-eigenaar-grotestraatpanden-is-de-maat-vol

Waar geen wil is, is geen weg!
Paaul Cohn — 26 apr 2023
www.youtube.com/watch?v=BEfEK4WraDQ&ab_channel=Ted%E2%80%99smuziekvanToenenOoit
Dini Stuifzand — 26 apr 2023
Wat voor volk heeft dit beslist.Volgens mij mensen met zeer weinig waardering voor kinderen die graag buiten voetballen

Bewoner — 26 apr 2023
Weer een trapveldje voor de kinderen weg ! Als dan toch een veld voor kinderen moet worden opgeheven waarom dan niet het speelveld achter de duiven vereniging. Daar laten ouders hun kind toch niet spelen. Veel te gevaarlijk voor kinderen.
HS — 26 apr 2023
En weer is het klootjes volk de dupe van de zooi wat ze aan de tichelkamps weg willen plaatsen Zet er ook de windmolens en de zonnepanelen erbij heb je er Een mooi circus van
Waar is Borne mee bezig op dat kleine stukje gras waar de kinderen weer kunnen ophoepelen en niet meer mogen voetballen Er is toch ergens anders echt nog wel een stuk grond over Maar wij gaan dit stuk niet inleveren.

Grote zorgen over windturbines

Bij het Politiek Beraad dinsdagavond waren er maar liefst 12 insprekers, die zich – op...
22-05-2024

Stil protest als opmaat voor vurige pleidooien

De ‘Noodoproep’ zoals de kop van het pamflet luidde die de tegenstanders van...
21-05-2024

Kritiek op raadsvoorstel toeristenbelasting

Dinsdagavond stond het voorstel van het college om toeristenbelasting in te voeren op de agenda...
15-05-2024

Boris doet stapje opzij voor nieuwe Baken

Het bleef lang stil rondom de plannen voor het nieuwe Baken van Borne, een...
07-05-2024

Gemeente wil toeristenbelasting invoeren

Als het aan het college ligt wordt er per 1 januari 2025 toeristenbelasting geheven op betaalde...
25-04-2024

Evenementen krijgen toch extra geld

Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling werd een amendement unaniem aangenomen om evenementen...
24-04-2024