Beekparkfestival: ‘Een must, maar vooral ook leuk’
SPORT, SPEL EN VERMAAK OP ZATERDAG 10 JUNI IN DE BORNSCHE MATEN

Beekparkfestival: ‘Een must, maar vooral ook leuk’

Enkele weken kregen de bewoners van de Bornsche Maten al een flyer door de brievenbus geschoven. Met daarop een vooraankondiging van het elfde Beekparkfestival in de jonge wijk dat op de rol staat voor zaterdag 10 juni. Het is de jaarlijkse sport-, spel- en vermaakdag waarop iedereen, zowel jong als ook wat ouder, elkaar ontmoet en met elkaar de strijd aangaat. “Een absolute must deze dag”, aldus Jeroen Haak, een van de acht organisatoren. “Het is goed voor de sociale cohesie, maar vooral ook heel leuk”. Naar de reacties op de flyer te oordelen, heeft hij het bij het rechte eind. “We hebben al heel wat aanmeldingen voor deelname ontvangen.”
 

Zeskamp en volleybal vormen de hoofdmoot

Die deelname waar Jeroen het over heeft, richt zich op de twee hoofdonderdelen van de dag, de zeskamp voor kinderen en het volleybaltoernooi voor de oudere jeugd en volwassenen. Zo weet hij te melden dat zich inmiddels 22 zeskampteams hebben ingeschreven, elk bestaande uit 6 à 8 kinderen tot 12 jaar. Zowel ’s morgens als ‘s middags strijden ze dan op de buikschuifbaan, in kano’s op de beek én op de apenbrug voor de eeuwige roem en natuurlijk de felbegeerde wisselbeker.
 

Maar ook het volleybaltoernooi blijkt een trekker van jewelste. Waren er vorig jaar nog acht teams actief, dit keer staat de teller inmiddels op vijftien, verdeeld over de categorieën van 12 tot 18 jaar en volwassenen. Dit toernooi, dat start in de middaguren, wordt gespeeld op vier velden, waaronder een centre court. De hele arena, het Beekpark in het hart van de wijk, wordt verder opgesierd met een kinderdorp, waarin springkussens, een kermisattractie met autootjes, een melktap bij een namaakkoe, alsook een schminkstand, suikerspin, ijs en de Bornse pannenkoekenbakkers een sleutelrol vervullen.
 

Loterij voor het goede doel

Bij het vallen van de avond, zo rond 20.30 uur, wordt de dag dan plezierig afgesloten met een avondfeest, inclusief DJ en diverse eet- en drinkmogelijkheden. “Gewoon lekker informeel en vooral ook heel plezierig”, aldus Haak. Onderdeel van de avond is de prijsuitreiking van de grote loterij, waarbij bekend wordt gemaakt welk bedrag het allemaal heeft opgeleverd. Een bedrag dat uiteindelijk voor het goede doel is bestemd.
 

Kort en goed, Jeroen Haak is uiterst optimistisch over de komende editie. “In de beginjaren hadden we ook nog een fair om het wonen in de nieuwe wijk te promoten, maar dat is inmiddels verleden tijd. Nu is het een dag lang louter vertier en vermaak.” Een dag die overigens op de avond ervoor al van start gaat met de jaarlijkse Bornsche Maten Loop, ook al een bewezen succes. De enige witte vlek die er nu nog rest zijn de benodigde vrijwilligers, om dit alles mogelijk te maken. “We hopen dat er zich nog een aantal wil aanmelden om enkele uurtjes hand- en spandiensten te verrichten en er met elkaar weer een geweldig feest van te kunnen maken. Op de website van het Beekparkfestival is meer info te vinden en kan er nog tot eind mei worden ingeschreven. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Tribute Festival terug in Hertme

Na het daverende succes van vorig jaar is het tijd voor de tweede editie van het Tribute...
15-02-2024

Hees maar voldaan doven carnavalisten het vuur

Zo fris en monter als alle carnavalshoogheden vrijdagavond nog in de raadszaal van het...
13-02-2024

Zware dobber voor jury optocht Zenderen

Voor sommigen proeft het weleens als een beetje mosterd na de maaltijd. De carnavalsoptocht in...
11-02-2024

Kleurrijk lint trekt door Borne

“Het lijkt wel zomercarnaval te worden”, opperde Laurens Oude Breuil van de...
10-02-2024

Stadsprins Edwin heeft zijn sleutel

Met veel beloftevolle woorden vond vrijdagavond de sleuteloverdracht plaats in de raadszaal van...
09-02-2024

Kinderen kerkdorpen bijten carnavalsspits af

Regen of niet… het is carnaval en dát moeten worden gevierd. Aan de kinderen die...
09-02-2024