Beekparkfestival: ‘Een must, maar vooral ook leuk’
SPORT, SPEL EN VERMAAK OP ZATERDAG 10 JUNI IN DE BORNSCHE MATEN

Beekparkfestival: ‘Een must, maar vooral ook leuk’

Enkele weken kregen de bewoners van de Bornsche Maten al een flyer door de brievenbus geschoven. Met daarop een vooraankondiging van het elfde Beekparkfestival in de jonge wijk dat op de rol staat voor zaterdag 10 juni. Het is de jaarlijkse sport-, spel- en vermaakdag waarop iedereen, zowel jong als ook wat ouder, elkaar ontmoet en met elkaar de strijd aangaat. “Een absolute must deze dag”, aldus Jeroen Haak, een van de acht organisatoren. “Het is goed voor de sociale cohesie, maar vooral ook heel leuk”. Naar de reacties op de flyer te oordelen, heeft hij het bij het rechte eind. “We hebben al heel wat aanmeldingen voor deelname ontvangen.”
 

Zeskamp en volleybal vormen de hoofdmoot

Die deelname waar Jeroen het over heeft, richt zich op de twee hoofdonderdelen van de dag, de zeskamp voor kinderen en het volleybaltoernooi voor de oudere jeugd en volwassenen. Zo weet hij te melden dat zich inmiddels 22 zeskampteams hebben ingeschreven, elk bestaande uit 6 à 8 kinderen tot 12 jaar. Zowel ’s morgens als ‘s middags strijden ze dan op de buikschuifbaan, in kano’s op de beek én op de apenbrug voor de eeuwige roem en natuurlijk de felbegeerde wisselbeker.
 

Maar ook het volleybaltoernooi blijkt een trekker van jewelste. Waren er vorig jaar nog acht teams actief, dit keer staat de teller inmiddels op vijftien, verdeeld over de categorieën van 12 tot 18 jaar en volwassenen. Dit toernooi, dat start in de middaguren, wordt gespeeld op vier velden, waaronder een centre court. De hele arena, het Beekpark in het hart van de wijk, wordt verder opgesierd met een kinderdorp, waarin springkussens, een kermisattractie met autootjes, een melktap bij een namaakkoe, alsook een schminkstand, suikerspin, ijs en de Bornse pannenkoekenbakkers een sleutelrol vervullen.
 

Loterij voor het goede doel

Bij het vallen van de avond, zo rond 20.30 uur, wordt de dag dan plezierig afgesloten met een avondfeest, inclusief DJ en diverse eet- en drinkmogelijkheden. “Gewoon lekker informeel en vooral ook heel plezierig”, aldus Haak. Onderdeel van de avond is de prijsuitreiking van de grote loterij, waarbij bekend wordt gemaakt welk bedrag het allemaal heeft opgeleverd. Een bedrag dat uiteindelijk voor het goede doel is bestemd.
 

Kort en goed, Jeroen Haak is uiterst optimistisch over de komende editie. “In de beginjaren hadden we ook nog een fair om het wonen in de nieuwe wijk te promoten, maar dat is inmiddels verleden tijd. Nu is het een dag lang louter vertier en vermaak.” Een dag die overigens op de avond ervoor al van start gaat met de jaarlijkse Bornsche Maten Loop, ook al een bewezen succes. De enige witte vlek die er nu nog rest zijn de benodigde vrijwilligers, om dit alles mogelijk te maken. “We hopen dat er zich nog een aantal wil aanmelden om enkele uurtjes hand- en spandiensten te verrichten en er met elkaar weer een geweldig feest van te kunnen maken. Op de website van het Beekparkfestival is meer info te vinden en kan er nog tot eind mei worden ingeschreven. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Blřf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024