Haringparty maakt zich op voor 10e editie
DONDERDAG 15 JUNI IN OPENLUCHTTHEATER HERTME

Haringparty maakt zich op voor 10e editie

Op donderdag 15 juni is het weer zover: de Bornse Haringparty 2023. Volgens voorzitter Dennis Wilt “een plezierig, heerlijk informeel en uiterst succesvol evenement, waar zo’n 350 à 400 gasten samen enkele vermakelijke uurtjes beleven en tegelijkertijd een mooi bedrag bijeensprokkelen voor twee Bornse goede doelen.” The place to be voor deze jubileumeditie is opnieuw het Openluchttheater in Hertme. “Wat goed is, moet je koesteren”, verklaart de weerman.

 

‘Alleen de haring komt nog uit de zee’

Het was vorig jaar voor het eerst dat de Haringparty in Hertme neerstreek. Bovendien werden de facilitaire zaken in eigen beheer genomen en ging de organisatie zelf zorgen voor het geluid, de drank, het eten en alles wat erbij komt. Het werd een doorslaand succes en de veiling - de ‘hoofdact’ van de middag en vroege avond - leverde maar liefst 20.000 euro op, waarmee de Stichting Hospice Borne en Kinderlach Twente plots de lachende derde werden. “En het mooie van alles is dat we alleen maar Bornse ondernemingen inschakelen. Het blijft dus onder ons, alleen de haring komt nog uit de zee.”

 

Dreamteam Borne en Thomashuis Zenderen

De goede doelen die tijdens deze 10e editie zijn uitverkoren om blij gemaakt te worden met de opbrengst zijn het Dreamteam Borne (de alternatieve voedselbank) en het Thomashuis in Zenderen. Dennis Wilt daarover: “Het is best schokkend dat een voedselbank in Borne nog steeds nodig is. Het Dreamteam van Stacey Bosman verdient dan ook alle steun om de hoogste nood te kunnen lenigen en de mensen die het ’t hardste nodig hebben te helpen.”

 

De bijdrage voor het Thomashuis is vooral bestemd voor de aanschaf van een zogenaamde FunTrain, een soort van aanhanger die aan hun duofiets gekoppeld kan worden, waardoor er meerdere bewoners van deze kleinschalige woonvorm tegelijkertijd op uit kunnen trekken. “We hebben goede hoop dat de Haringparty erin slaagt deze wens te realiseren”, aldus een optimistisch klinkende Wilt.

 

Dat optimisme is vooral gestoeld op het gegeven dat er inmiddels al ruim 300 entreekaarten zijn verkocht voor deze jubileumeditie die om 17.00 uur begint. Naast de veiling voor het eerste vaatje is er natuurlijk ook nog de uitreiking van de Zilveren Haring, een teken van erkenning voor een persoon of organisatie die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeente Borne. Wie dat zal zijn blijft vooralsnog onder de pet. “We gaan het allemaal weer meemaken op 15 juni!”, besluit Wilt. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Fynn en Noralynn resoluut: ‘We gaan feesten!’

Als slotstuk van een weekend carnaval, dat vrijdag begon met de opkomst van Prins Edwin en zijn...
26-11-2023

Sinterklaasje weer in Zenderen met zijn Piet

Het is opnieuw gelukt. De Goedheiligman heeft de weg naar Zenderen ook dit jaar weer gevonden....
25-11-2023

Vol verwachting klopt in Zenderen het hart

Ze weten het zeker. Sinterklaas komt zaterdag opnieuw naar Zenderen. Sterker nog, al wekenlang...
20-11-2023

Geiten hebben Koning Derek en Adjudant Bram

Zondagavond om iets na zessen ging het weer los met de Angorageiten. Het is immers de dag van...
19-11-2023

Uitbundige Sint weerstaat nattigheid

Hij is er. Om iets over tweeën was het eindelijk weer zover. Sinterklaas is terug in Borne....
18-11-2023

Nog zes nachtjes slapen voordat Sint er is

Er valt niet langer aan te ontkomen: Sinterklaas is op weg naar Nederland om begin december weer...
12-11-2023