Haringparty maakt zich op voor 10e editie
DONDERDAG 15 JUNI IN OPENLUCHTTHEATER HERTME

Haringparty maakt zich op voor 10e editie

Op donderdag 15 juni is het weer zover: de Bornse Haringparty 2023. Volgens voorzitter Dennis Wilt “een plezierig, heerlijk informeel en uiterst succesvol evenement, waar zo’n 350 à 400 gasten samen enkele vermakelijke uurtjes beleven en tegelijkertijd een mooi bedrag bijeensprokkelen voor twee Bornse goede doelen.” The place to be voor deze jubileumeditie is opnieuw het Openluchttheater in Hertme. “Wat goed is, moet je koesteren”, verklaart de weerman.

 

‘Alleen de haring komt nog uit de zee’

Het was vorig jaar voor het eerst dat de Haringparty in Hertme neerstreek. Bovendien werden de facilitaire zaken in eigen beheer genomen en ging de organisatie zelf zorgen voor het geluid, de drank, het eten en alles wat erbij komt. Het werd een doorslaand succes en de veiling - de ‘hoofdact’ van de middag en vroege avond - leverde maar liefst 20.000 euro op, waarmee de Stichting Hospice Borne en Kinderlach Twente plots de lachende derde werden. “En het mooie van alles is dat we alleen maar Bornse ondernemingen inschakelen. Het blijft dus onder ons, alleen de haring komt nog uit de zee.”

 

Dreamteam Borne en Thomashuis Zenderen

De goede doelen die tijdens deze 10e editie zijn uitverkoren om blij gemaakt te worden met de opbrengst zijn het Dreamteam Borne (de alternatieve voedselbank) en het Thomashuis in Zenderen. Dennis Wilt daarover: “Het is best schokkend dat een voedselbank in Borne nog steeds nodig is. Het Dreamteam van Stacey Bosman verdient dan ook alle steun om de hoogste nood te kunnen lenigen en de mensen die het ’t hardste nodig hebben te helpen.”

 

De bijdrage voor het Thomashuis is vooral bestemd voor de aanschaf van een zogenaamde FunTrain, een soort van aanhanger die aan hun duofiets gekoppeld kan worden, waardoor er meerdere bewoners van deze kleinschalige woonvorm tegelijkertijd op uit kunnen trekken. “We hebben goede hoop dat de Haringparty erin slaagt deze wens te realiseren”, aldus een optimistisch klinkende Wilt.

 

Dat optimisme is vooral gestoeld op het gegeven dat er inmiddels al ruim 300 entreekaarten zijn verkocht voor deze jubileumeditie die om 17.00 uur begint. Naast de veiling voor het eerste vaatje is er natuurlijk ook nog de uitreiking van de Zilveren Haring, een teken van erkenning voor een persoon of organisatie die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeente Borne. Wie dat zal zijn blijft vooralsnog onder de pet. “We gaan het allemaal weer meemaken op 15 juni!”, besluit Wilt. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zeepkistenrace op herhaling in Azelo

Het was een probeersel vorig jaar mei in Azelo. De roemruchte Zeepkistenkistenrace, die na zes...
23-05-2024

Avond4daagse Borne weer in de startblokken

Ook dit jaar wordt door het Avondvierdaagse-comitė Borne, onder auspiciën van...
22-05-2024

Humor en plezier markeren Familiedag Zenderen

Jong - en iets ouder - Zenderen staat op Tweede pinksterdag in het teken van de jaarlijkse...
20-05-2024

Dansen op een mooie Pinksterdag

Wie kent het niet: het liedje ‘Op een mooie Pinksterdag’ van Leen Jongewaard en...
19-05-2024

De Rosas vinden het best een beetje spannend

“Het ging gewoon hartstikke goed”, klinkt het zaterdag rond het middaguur in het...
18-05-2024

Hertme is klaar voor Robin Hood

Zondagmiddag rond de klok van één oogt het Openluchttheater Hertme als een...
05-05-2024