Haringparty maakt zich op voor 10e editie
DONDERDAG 15 JUNI IN OPENLUCHTTHEATER HERTME

Haringparty maakt zich op voor 10e editie

Op donderdag 15 juni is het weer zover: de Bornse Haringparty 2023. Volgens voorzitter Dennis Wilt “een plezierig, heerlijk informeel en uiterst succesvol evenement, waar zo’n 350 à 400 gasten samen enkele vermakelijke uurtjes beleven en tegelijkertijd een mooi bedrag bijeensprokkelen voor twee Bornse goede doelen.” The place to be voor deze jubileumeditie is opnieuw het Openluchttheater in Hertme. “Wat goed is, moet je koesteren”, verklaart de weerman.

 

‘Alleen de haring komt nog uit de zee’

Het was vorig jaar voor het eerst dat de Haringparty in Hertme neerstreek. Bovendien werden de facilitaire zaken in eigen beheer genomen en ging de organisatie zelf zorgen voor het geluid, de drank, het eten en alles wat erbij komt. Het werd een doorslaand succes en de veiling - de ‘hoofdact’ van de middag en vroege avond - leverde maar liefst 20.000 euro op, waarmee de Stichting Hospice Borne en Kinderlach Twente plots de lachende derde werden. “En het mooie van alles is dat we alleen maar Bornse ondernemingen inschakelen. Het blijft dus onder ons, alleen de haring komt nog uit de zee.”

 

Dreamteam Borne en Thomashuis Zenderen

De goede doelen die tijdens deze 10e editie zijn uitverkoren om blij gemaakt te worden met de opbrengst zijn het Dreamteam Borne (de alternatieve voedselbank) en het Thomashuis in Zenderen. Dennis Wilt daarover: “Het is best schokkend dat een voedselbank in Borne nog steeds nodig is. Het Dreamteam van Stacey Bosman verdient dan ook alle steun om de hoogste nood te kunnen lenigen en de mensen die het ’t hardste nodig hebben te helpen.”

 

De bijdrage voor het Thomashuis is vooral bestemd voor de aanschaf van een zogenaamde FunTrain, een soort van aanhanger die aan hun duofiets gekoppeld kan worden, waardoor er meerdere bewoners van deze kleinschalige woonvorm tegelijkertijd op uit kunnen trekken. “We hebben goede hoop dat de Haringparty erin slaagt deze wens te realiseren”, aldus een optimistisch klinkende Wilt.

 

Dat optimisme is vooral gestoeld op het gegeven dat er inmiddels al ruim 300 entreekaarten zijn verkocht voor deze jubileumeditie die om 17.00 uur begint. Naast de veiling voor het eerste vaatje is er natuurlijk ook nog de uitreiking van de Zilveren Haring, een teken van erkenning voor een persoon of organisatie die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeente Borne. Wie dat zal zijn blijft vooralsnog onder de pet. “We gaan het allemaal weer meemaken op 15 juni!”, besluit Wilt. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Avondvierdaagse Borne in zwaar weer

Vier avonden lang, vaak zingend, maar bovenal flink stappend door het buitengebied van Borne. En...
30-05-2023

Zenderen geniet als vanouds op Familiedag

Zoals de Pinksterbruidjes op de Eerste pinksterdag zijn gekerfd in het DNA van Borne, geldt dat...
29-05-2023

Dansende bruidjes winden velen om de vinger

‘Op een mooie Pinksterdag’ is de titel van het aloude succesnummer van Leen...
28-05-2023

Azelo geniet van zeepkistenrace

“Hebben we er zin in en gaan we ervoor?” aldus de opzwepend klinkende speaker...
21-05-2023

Koeien dansend weer de wei in

Het is Hemelvaartsdag, de dag waarop Nederland op de fiets springt en eropuit trekt. De een...
18-05-2023

Beekparkfestival: ‘Een must, maar vooral ook leuk’

Enkele weken kregen de bewoners van de Bornsche Maten al een flyer door de brievenbus geschoven....
10-05-2023