Haringparty Borne brengt 15.000 euro op
ZILVEREN HARING VOOR TEAM BORNEBOEIT

Haringparty Borne brengt 15.000 euro op

Het was donderdagmiddag een bijzondere Haringparty in het Openluchttheater Hertme. Bijzonder om meerdere redenen. Voor de organisatoren én de (vaste) bezoekers was het namelijk de tiende editie. Maar ook bijzonder omdat de Bornse Haringparty steevast wordt gehouden op het moment dat de nieuwe haring aan land komt. Maar die ontbrak vanmiddag; de kwaliteit was nog niet voldoende. “Dan doen we het maar met andere haring”, luidde kortgeleden de beslissing en aan het oordeel van de proevers te oordelen, bleek het een juiste keuze. En last but not least was het bijzonder omdat de twee goede doelen, het Dreamteam Borne en het Thomashuis Zenderen, ieder met een cheque van 7.500 euro blij konden worden gemaakt.
 

De feestelijke middag in Hertme vond dit keer plaats op het voorterrein van het Openluchttheater en dat was, mede gezien het aantal bezoekers en de weersomstandigheden, een gouden vondst. Bijna 400 mensen vermaakten zich op het gras en onder de diverse opgestelde luifels dan ook opperbest. Ze genoten van elkaar en van het vele lekkers dat bij voortduring werd gepresenteerd.
 

Bijzondere rol voor BorneBoeit

Het eerste officiële onderdeel van de party vormde de uitreiking van de Zilveren Haring, bedoeld voor iemand of een organisatie die zich op bijzondere wijze inzet voor de Bornse samenleving. Daartoe nam burgemeester Jan Pierik het woord die met enkele cryptische omschrijvingen naar de winnaar toe praatte. En dat bleek het team van BorneBoeit te zijn, dat kortgeleden ook haar 10-jarig bestaan vierde. Pierik roemde de rol die het uit 22 vrijwilligers bestaande team binnen de Bornse samenleving speelt. “Een rol waar we zuinig op moeten zijn”, zo zei hij. Een luid applaus van de toehoorders onderstreepte de woorden van de burgervader, die even later de bijbehorende trofee overhandigde aan Anke Jonathans en Bertil Meyer (zie foto in de tekst).
 

Eerste (lege) vaatje brengt 8.200 euro op

Halverwege de avond werd een start gemaakt met de veiling van het eerste - en in dit geval dus nog lege - vaatje haring. Met Rob Munsterhuis als stimulerende veilingmeester schoot de teller snel omhoog. Nadat het Ella Huis in Zenderen net zoals vorig jaar het eerste bod van 50 euro had uitgebracht, werd binnen vijf minuten de grens van 1.000 euro al gepasseerd. Bijna bij de 8.000 euro aangekomen begon het echter wat te haperen, maar uiteindelijk waren het Jessica en Marco Konink die met 8.200 euro het vaatje in hun bezit konden nemen.
 

“We zijn er superblij mee. Het is heel mooi dat we op deze manier een mooie bijdrage voor de twee Bornse goede doelen kunnen doen”, aldus Jessica even later. “Zij doen beide enorm goed werk. Daar komt nog eens bij dat mijn schoonvader Wim, die in maart overleed, een bijzondere band had met het Thomashuis Zenderen. Bovendien maakte hij zijn laatste taxirit destijds naar het woonzorgcomplex aan de Zenderensestraat. Dit komt dus allemaal heel mooi samen.”
 

In de zevende hemel

Ook de beide goede doelen waren heel blij. En dat kwam ook omdat de organisatie de opbrengst van 8.200 euro nog eens kon verhogen naar 15.000 euro, waardoor ze beide een cheque van 7.500 euro in ontvangst mochten nemen. Herna Jansen van het Thomashuis daarover: “Dit is super. Geweldig! Hoe mooi is het dat we nu ons doel, de aanschaf van een FunTrain, kunnen realiseren zodat onze bewoners er mee op uit kunnen trekken?” Ook Stacey Bosman van het Dreamteam was in de zevende hemel. “We zien ons de laatste tijd steeds meer geplaatst voor sterk toenemende kosten, niet in de laatste plaats door een toename van het aantal gezinnen waar we voor werken. Daarom komt deze bijdrage voor ons op het juiste moment.” (RH/AJ/BM)
 

Nadat we vorige week al dikke knuffels mochten geven aan Dirk de Graaf (Borns Bijtje) en René Morshuis (Schutterskoning Borne 2023) nu 22 dikke knuffels naar al onze vrijwilligers. Samen hebben we de Zilveren Haring verdiend!

 

Haringparty

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bram Donkers — 16 jun 2023
Zeer gefeliciteerd redactie en team van "Borne Boeit".
Ton Huiskes — 16 jun 2023
Super dat er zoveel is opghaald en de Zilveren Haring is geheel terecht!
Herman — 15 jun 2023
Borneboeit gefeliciteerd met de zilveren haring.
Helemaal verdient.
Altijd supersnel op het nieuws en?..
Altijd een goed en mooi verslag van de gebeurtenissen.



Gemeente wil toeristenbelasting invoeren

Als het aan het college ligt wordt er per 1 januari 2025 toeristenbelasting geheven op betaalde...
25-04-2024

Evenementen krijgen toch extra geld

Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling werd een amendement unaniem aangenomen om evenementen...
24-04-2024

Bouw Huis van Borne kan van start

Dinsdagavond ging de meerderheid van de gemeenteraad akkoord met het beschikbaar stellen van 3,4...
24-04-2024

Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
20-04-2024

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024