Voor de vaders is meedoen belangrijker dan winnen
ZEVENDE VADERDAGRALLY LIONS BORNE VOOR HET GOEDE DOEL

Voor de vaders is meedoen belangrijker dan winnen

Het is Vaderdag. De ene papa krijgt een met veel zorg en aandacht in elkaar geknutseld kunstwerkje van de kleine, de ander een flesje after shave van telkenjare hetzelfde merk en de derde een paar sokken of wellicht wat tuingereedschap. Ergo, de vaders worden verwend vandaag. Er zijn echter ook vaders die zichzélf graag verwennen en hun oogappel vol trots uit de stalling halen om mee te doen aan de jaarlijkse Vaderdagrally, georganiseerd door de Lionsclub Borne. Zondagmorgen om 10.00 uur was het weer zover. Bij Kir werden ze weggevlagd om een plezierige dag te beleven en kilometers te maken voor de Stichting Evi, Fietsmaatjes Borne en het Dreamteam, de Bornse goede doelen die uiteindelijk de spekkoper van deze dag hopen te worden.
 

Hongerig dan wel minachtend

De 27 equipes waren al vroeg present om zich tijdig in te kunnen schrijven, een bakje koffie te doen, de rallyborden aan de vierwieler te bevestigen én om zo af en toe hongerig, dan wel minachtend te kijken naar die andere 26 voertuigen. Daaronder veel Porsches, enkele BMW’s, Volvo’s en Mercedessen, maar ook een Kever en de onvergetelijke Eend. Stuk voor stuk pronkstukken, waarvan enkele met een luid klinkende uitlaat even later op weg zullen gaan.
 

Er wordt gereden in een toer- en sportklasse. De drie routes van zo’n 150 à 175 km leiden de geluksvogels naar de uithoeken van Twente, van Oldenzaal en Ambt-Delden tot Tubbergen. Ergens rond half vijf hopen ze de parkeerplaats bij KIR weer op te rijden, om daarmee aan het slotstuk van hun bijzondere Vaderdag te kunnen beginnen. Een gezellige nazit én een eenmalige veiling van een wel heel opvallend schilderij, Het Kunstwerk genaamd.
 

Veiling kunstwerk

Het is een zesluik, vervaardigd door de dames van de Lions, waarbij ze werden geholpen door Chris Veldhof, de kunstenaar die zijn atelier in Tubbergen heeft. De beeltenissen betreffen zes karakteristieke plekken in Borne, waaronder Dorset, de Mariakapel en Boris. De hoogste bieder mag vanavond het imposante doek mee naar huis nemen en zich met recht een gelukkige vader noemen. Maar eerst is er de rally, waarbij het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ bij velen de door ervaring wijs geworden boventoon voert. (AJ/BM)

 

Vaderdagrally

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Ook vrijwilligers RBR in de startblokken

Tijdens de RunBikeRun zijn er maar liefst 175 vrijwilligers in touw om het jaarlijkse evenement...
24-07-2024

Drijvende kracht Afrika Festival Rob Lokin...

Aan het begin van de zondagavond stond Salif Keïta, ook wel de "Gouden stem van...
07-07-2024

Een wedstrijd die je niet kunt winnen

Hoe geef je een persoonlijk drama een positieve draai? Het schoolvoorbeeld daarvan geeft Kirsten...
07-07-2024

Jong en oud genieten van Afrikafestival

De eerste dag van het Afrikafestival is alweer in volle gang. Met een lange rij voor de ingang...
06-07-2024

Zenderse Zomerfeesten: Drie dagen feest in...

Zenderen staat aankomend weekend in het teken van de Zenderse Zomerfeesten. Van 5 tot en met 7...
03-07-2024

Kop Event voor hersentumoronderzoek

"Zaterdag 6 juli vindt voor de tweede keer het spectaculaire Kop Event plaats: een groots...
26-06-2024