Tijdelijk geen doorgaand verkeer op Azelosestraat
WERKZAAMHEDEN VANWEGE AANLEG TWEEDE STUK F35

Tijdelijk geen doorgaand verkeer op Azelosestraat

Vanaf vandaag is het even niet mogelijk om het spoor over te steken via de Azelosestraat. Wegwerkzaamheden aan de kruising van de Azelosestraat met de Molenstraat en de Parallelweg beletten tot 21 juli doorgaand verkeer op de belangrijke verkeersader. TWW Wegenbouw, onderdeel van Reinten Infra, is in opdracht van de gemeente Borne begonnen met de aanleg van het tweede stuk fietssnelweg F35 door Borne, die ook de Azelosestraat zal kruisen.
 

Feestelijke aftrap

Wethouder David Vermorken en Herman Reinten, directeur van Reinten Infra, gaven de werkzaamheden maandag een feestelijke aftrap door een projectbord te onthullen. Vermorken: “Heel fijn dat we kunnen starten met de tweede helft van de F35.” De wethouder, die tevens verantwoordelijk is voor de portefeuille Financiën van de gemeente, voegde er met een knipoog aan toe: “En ook heel fijn dat dit voor tachtig procent door de Provincie betaald wordt.”
 

Aanpassingen kruising

De F35 vanaf Hengelo stopt nu grofweg ter hoogte van het station in Borne. Snelle fietsers kunnen straks, als alles klaar is, redelijk ongestoord verder via de Molenstraat, de Bornerbroeksestraat, de Röringstraat en de Beerninksweg naar de Oonksweg. Fietsers op de fietssnelweg krijgen geen voorrang op verkeer over de Azelosestraat. Om de oversteek toch zo veilig mogelijk te maken wordt de middenberm verbreed en het kruispunt compacter gemaakt om het voor alle verkeer overzichtelijk te houden.
 

Volgens de wegenbouwers geen moeilijke klus, maar wel het stuk waar het verkeer tijdelijk het meeste last van heeft. Naar verwachting ligt het nieuwe stuk F35 er in z’n geheel tegen maart volgend jaar. Met uitzondering van het stukje bij de spoorovergang aan de Bornerbroeksestraat. Daar komt later een tunnel, maar het ontwerp daarvoor is nog niet klaar. Mogelijk is dat er in de loop van het volgend jaar. Vermorken: “Dat mensen niet denken dat we dat stuk zijn vergeten. Maar we gaan nu niet iets aanleggen dat straks weer moet worden veranderd.” (AJ/BM)

 

Meer over de wegwerkzaamheden, de verkeersomleidingen, het ontwerp, de groene inpassing en aanpassingen op het gebied van klimaatbestendigheid in ons vorige bericht. 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Henk — 20 jun 2023
@Hennie Nijhuis
aanhangers, bakfiets, maar niet uut grootmoederstijd:
https://www.youtube.com/watch?v=IJh8H3UHdp0
Onmeunig mooi, oh nie dan?
Hennie Nijhuis — 19 jun 2023
Ik geloof dat wij maar helicopters met aanhangers gaan bestellen. Of terug naar grootmoederstijd. Een bakfiets. Zo langzamerhand zijn we 10 minuten extra reistijd kwijt om bij de klanten te komen als we geen fietsers willen plat rijden

Invoering toeristenbelasting een feit

Per 1 januari 2025 gaan toeristen ook in Borne toeristenbelasting betalen op overnachtingen....
29-05-2024

Borne gaat niet akkoord met afspraken windenergie

De gemeenteraad heeft dinsdagavond uiteindelijk niet ingestemd met de programmeringsafspraken...
29-05-2024

Grote zorgen over windturbines

Bij het Politiek Beraad dinsdagavond waren er maar liefst 12 insprekers, die zich – op...
22-05-2024

Stil protest als opmaat voor vurige pleidooien

De ‘Noodoproep’ zoals de kop van het pamflet luidde die de tegenstanders van...
21-05-2024

Kritiek op raadsvoorstel toeristenbelasting

Dinsdagavond stond het voorstel van het college om toeristenbelasting in te voeren op de agenda...
15-05-2024

Boris doet stapje opzij voor nieuwe Baken

Het bleef lang stil rondom de plannen voor het nieuwe Baken van Borne, een...
07-05-2024