Tropical Night kroon op 10 jaar G-disco in Saasveld
ZO’N 250 FEESTGANGERS KOMEN VAN HEINDE EN VER; ‘GEWOON OMDAT HET LEUK IS’

Tropical Night kroon op 10 jaar G-disco in Saasveld

Na een bijna tropische dag volgde zaterdagavond voor zo’n 250 jongens en meiden met een beperking de Tropical Night. Een themafeest bij Bruins in Saasveld om het tienjarig bestaan te vieren van de G-disco avonden. Voorzichtig begonnen omdat Stijn Wieffer uit Borne ter gelegenheid van zijn verjaardag wel zin had in een feestje, maar stilaan uitgegroeid tot een mega-evenement, met bezoekers die van heinde en ver komen om 4 à 5 keer per jaar ‘gewoon een leuke avond’ te hebben.
 

‘We kunnen het simpelweg niet loslaten’

De roergangers van het allereerste moment, vier ouders die hun schouders eronder wilden zetten om het feestje van Stijn toentertijd een permanent karakter te geven, zijn er deels nog steeds bij betrokken. “We kunnen het simpelweg niet loslaten”, vertellen Bernadet Wieffer en Yvonne Heesen in koor als ze staan te wachten totdat hun gasten - die niet zelden in feestelijke kleding zijn gestoken - arriveren. “Ook voor ons is dit een geweldig avondje uit”, vertellen ze. Wel hebben ze de feitelijke organisatie dit jaar overgedragen aan Imke Wieffer en Else Huis in ’t Veld die, na 10 jaar vrijwilliger te zijn geweest, het stokje soepel en geruisloos overnamen.
 

“Weet je wat er zo leuk aan is?” begint Imke die zelf onmiddellijk het antwoord al klaar heeft. “Het is de puurheid, het onbekommerd feest kunnen vieren met mensen die gelijkwaardig zijn. Er valt nooit een onvertogen woord, het is altijd plezierig en je proeft de dankbaarheid bij ieder die erbij betrokken is. Dat was 10 jaar geleden al zo toen we hier 60 mensen op het feestje van Stijn hadden en dat is nu nog steeds zo. Het enige verschil is dat er nu telkens z’n 250 jongens en meiden zijn, die van heinde en niet zelden heel ver komen.”
 

Vanuit Almen naar Saasveld

Zo ook Kjelt uit Almen, bij Zutphen. Hij is bijna 27 en verplaatst zich in een rolstoel. Hij takelt zichzelf aan het begin van de avond in een Caddy, rijdt naar Saasveld en wordt ruim een half uur later door de vrijwilligers een meer dan warm welkom geheten bij de voordeur van Bruins. Hij krijgt direct een feestslinger omgehangen, het is immers een Tropical Night. “Fijn dat ik hier weer kan zijn”, zegt ‘ie met een stralend gezicht. “Gewoon er even lekker uit. In een normale disco kom ik niet met mijn rolstoel, da’s allemaal veel te druk en hier wordt er gewoon rekening met je gehouden.”
 

En zo komen ze een voor een of in groepjes binnen, het is een feest der herkenning. Het kleurrijke drankje bij binnenkomst wordt al snel gevolgd door een fotoshoot, waarvoor iedereen op zijn best wil poseren. De DJ doet ondertussen al volop zijn werk. En zo ontrolt zich opnieuw een avond die er zijn mag. Op de vraag of er weleens verkeringen uit dergelijke avonden voortkomen, antwoordt Imke met een lachend gezicht: “Jazeker, maar ook weer uitgegaan hoor! Het is hier net als in een ‘gewone’ disco, het hoort er allemaal bij.”
 

Onvergetelijke avonden

Terwijl een aantal ouders ook een gezellige avond beleeft op het terras, buiten het zicht van hun kinderen, vermaken de feestgangers en zo’n 20 vrijwilligers zich opperbest op de dansvloer. “Dit is toch geweldig?” besluit Imke. “We kunnen dit nu al tien jaar bij Bruins organiseren, met heel van dank aan Patrick Bruins, die 4 keer per jaar zijn zaal beschikbaar stelt en ook veel dank aan alle vrijwilligers én het Lokaal Fonds Hengelo voor hun jaarlijkse bijdrage. Maar de grootste dank gaat toch wel uit naar onze gasten. Zij bezorgen ons telkens weer onvergetelijke avonden.” (AJ/BM)

 

10 jaar G-disco

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nena op 31 augustus in Hertme

Met 25 miljoen verkochte platen is Nena een van de meest succesvolle Duitse artiesten aller...
30-04-2024

Programma 4 en 5 mei Borne, Hertme en Zenderen

Op 3 april is het 79 jaar geleden dat Borne werd bevrijd van de bezetters. Jaarlijks worden er...
30-04-2024

Wie danst er mee onder de Pinksterkroon?

Terwijl menigeen nog nageniet van Borne op z’n Best en Koningsdag, is de organisatie van...
28-04-2024

Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
27-04-2024

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024