Volksfeesten Zenderen: ‘Steeds beter en mooier’
OP 7, 8 EN 9 JULI STAAT HET WEER TE GEBEUREN AAN DE LIDWINAWEG

Volksfeesten Zenderen: ‘Steeds beter en mooier’

“Ik denk dat we weer een mooi affiche hebben”, zegt Bryan Sonder met gepaste trots als hij wijst op het feestprogramma dat komend weekend op de rol staat onder de noemer ‘Volksfeesten Zenderen’.“We proberen het elk jaar een stukje beter en mooier te maken en vooral ook voor elk wat leuks te bieden. Voor jong en ook iets ouder. De kracht van de driedaagse is denk ik dat we het met elkaar doen: voor en door de Zenderenaren.”

 

Grotere betrokkenheid

De twaalf organisatoren hebben er in elk geval weer alles aan gedaan om hun doel te bereiken. Waarbij ze niet zelden de hulp inriepen van de plaatselijke verenigingen om hen daarbij te ondersteunen. Zo wordt er inmiddels samengewerkt met de Ondernemersvereniging Zenderen en met Jong Zenderen en zijn er dit jaar voor het eerst ook lijntjes uitgerold naar de Wielerclub. “Het voordeel daarvan is dat de betrokkenheid ook groter wordt en we jaarlijks steeds meer mensen op ons feestterrein aan de Lidwinaweg kunnen verwelkomen”, aldus Bryan.

 

Programma

Het programma begint vrijdag 7 juli om 17.00 uur met de traditionele bedrijvenborrel. Een plezierig samenzijn met vele ondernemers, waaronder een groot aantal sponsoren. “Zonder hen zouden de feesten niet mogelijk zijn”, zo weet Bryan. Om 21.00 uur staat een tweede hoogtepunt op de rol, de band Wahnsinn. Een Tiroler achtmans-formatie die tot 00.30 uur de vrolijke stemming naar een climax zal leiden.

 

De zaterdagmorgen is vooral voor de jeugd. Samen met Jong Zenderen gaan de kinderen dan op ontdekkingstocht door Zenderen, waarbij opdrachten en spelletjes de hoofdmoot vormen. Tijdens de rest van de dag, maar ook op zondag, wordt een deel van het feestterrein voor hen ingericht om zich in een zandbak, op een springkussen en een voetbalveldje te kunnen uitleven of hun creativiteit te kunnen botvieren met het maken van tekeningen, enzovoorts. “Heel simpel”, doceert Bryan, “als de kinderen het leuk hebben, vermaken de ouders zich ook…”

 

Foamvolleybal en DJ’s

De zaterdagmiddag is ingeruimd voor het jaarlijkse foamvolleyballen, een vaak hilarische competitie tussen straten-, bedrijven- of andere teams. Waren er vorig nog 15 teams die streden om de eer, de verwachting is dat er zich dit jaar bijna 25 teams zullen aanmelden. De organisatie verwacht dat er zelfs een aparte juniorpoule kan worden opgezet om daarmee ook de jongeren een kans te bieden om mee te doen. De zaterdag wordt ’s avonds afgesloten met een party in de feesttent waarin de DJ’s Pim Brandt en de van Radio 538 bekende Chris Deluxe zullen voorgaan.

 

De derde en laatste dag, zondag 9 juli, begint al om 08.30 uur met een wielerronde in het buitengebied van het kerkdorp. Of beter gezegd, een toertocht, want het gaat daarbij absoluut niet om snelheid en sprints, maar vooral om gezellig pedaleren. Om 10.00 uur volgt dan het tweede sportieve onderdeel van de dag, een workout door Fit by Mie. Vanaf 13.00 uur kan er weer op de vogel worden geschoten en daarmee te bepalen wie uiteindelijk tot de nieuwe Schutterskoning en -Koningin gekroond kunnen worden. De Millennium Showband zorgt van 15.00 tot 20.00 uur dan voor een weer onvergetelijke apotheose van de jaarlijkse feesten.

 

Aanmelden kan nog

“Dus ja, op papier ziet het er allemaal heel veelbelovend uit”, besluit een optimistisch klinkende Bryan, die er de komende dagen nog alles aan zal doen om de weide aan de Lidwinaweg extra feestelijk aan te kleden. Zo komen er vlaggenmasten met de nieuwe dorpsvlag (“Ik hoop dat heel Zenderen deze vlag ook uitsteekt”) en wordt er feestverlichting aangebracht om de nieuwe feesttent ook ‘s avonds in het zonnetje te kunnen zetten. Aanmelden voor de diverse onderdelen kan nog steeds via de Facebookpagina Volksfeesten Zenderen. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Bokk’n en Bloaz’n smaakt naar meer

De zomer duurde lang dit jaar, maar de herfst moest een keer beginnen. Vandaag begon deze dan...
20-10-2024

Verbonden in Licht komt er weer aan

Op zaterdag 26 oktober is er weer de jaarlijkse, sfeervolle gedachtenisavond op het Gedenkpark...
09-10-2024

Vaarwel Escaperoom Borne?

ADVERTORIAL. Ahoy, bemanning! Na drie jaar vol avontuur is het tijd voor een nieuw hoofdstuk...
09-10-2024

Halloween in Hertme 2024

Op zaterdag 26 oktober vindt in het Openluchttheater Hertme het jaarlijkse Halloween-evenement...
03-10-2024

Nieuw: Bokk’n en Bloaz’n

Als de voortekenen niet bedriegen, wordt het zondag 20 oktober druk tussen Borne en Hertme. Dan...
24-09-2024

Avond vol verrassingen en hilarische opdrachten

Rond 17.30 uur gingen 167 teamcaptains met knikkende knieën naar het Kulturhus, benieuwd...
21-09-2024