Zon en schuim vervolmaken Volksfeesten
ZENDEREN BELEEFT EEN MEER DAN UITSTEKENDE EERSTE WEEKENDHELFT

Zon en schuim vervolmaken Volksfeesten

Zaterdagmiddag, als de zon - net zoals overal - in Zenderen op haar best is, dirigeert een glunderende Bryan Sonder de volleybalteams ‘Job en zijn vrienden’ en de ‘Zoep’n Krupers’ met vastberadenheid naar veld 4. Het is immers de middag van het jaarlijkse foamvolleybaltoernooi, een van de smaakmakers tijdens het lange weekend Volksfeesten Zenderen. “We beleven een topweekend”, zegt hij trots. “Mooier kan het gewoon niet worden. Het is beredruk, prachtig weer en het gaat er fanatiek aan toe.”
 

Spektakel van de bovenste plank

Eigenlijk allemaal overbodige woorden, want iedereen kan met eigen ogen zien wat er zoal gebeurt aan de Lidwinaweg. Het is spektakel van de bovenste plank. Maar liefst 28 teams hebben zich aangemeld, dat is wel 13 meer dan het jaar daarvoor. De zomerse omstandigheden maken dat de meeste deelnemers, als ze niet onder een van de luifels genieten en proeven van de noodzakelijke verkoeling (ook al met veelvuldig schuim), zich zoveel mogelijk in de schaduw langs de bosrand ophouden. En op het moment dat ze dan echt het veld in mogen, gaan direct alle remmen los.
 

Het schuimkanon maakt overuren. De spelers laten er zich met genoegen in onderdompelen. Tegen de tijd dat de finale op punt van beginnen staat, zijn de eerdergenoemde teams allang verdwenen. Zij zochten met graagte de tappunten op om daarmee plaats te maken voor de ‘Kameraden van Ties’ en ‘De platte hand’. Een spannende pot die uiteindelijk met 23-15 door de Kameraden werd gewonnen.
 

‘Echt waanzinnig goed’

De glimlach van Bryan blijft dan onverminderd zichtbaar. De flow van het succesvolle weekend is van zijn gezicht af te lezen. Maar voor alle zekerheid geeft hij graag nog even een toelichting. “De feestelijkheden begonnen vrijdagmiddag met een bedrijvenborrel. We telden zo’n tweehonderd bezoekers. Meer dan ooit. De sfeer zat er direct goed in en bereikte ’s avonds haar climax met een optreden van de band Wahnsinn. En dat was ook echt waanzinnig goed”, aldus de medeorganisator.
 

Volgens hem was het zaterdagmorgen bij het kinderprogramma al niet minder, want ook daar werden meer jonge deelnemers dan ooit geteld. Vanavond is het dan nog eens de beurt aan enkele DJ’s. Morgen, zondag, wordt de dag al vroeg begonnen met een wielertocht en een fit makende workout, waarna rond de klok van één het vogelschieten van start gaat. De Millennium Showband zorgt van 15.00 tot 20.00 uur dan voor een onvergetelijke apotheose van de jaarlijkse feesten.
 

De organisatie heeft dus nog een lange weg te gaan. “Maar wees eerlijk”, besluit Bryan, “dit kan toch niet meer kapot?! Laat die zon ook morgen maar komen. We hebben veel extra waterpunten, een heleboel zonnebrandcrème en voldoende luifels om de schaduw op te zoeken. En met de programmaonderdelen die nog komen, zit het ook wel goed.” (AJ/BM)

 

Volksfeesten Zenderen

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Vermakelijk slagveld in hectisch Borne

De Franken tegen de Saksen, Harrie’s Harem tegen De dwarse Hedevelders, de Oazelerstroat...
16-09-2023

Alle appels en peren zijn welkom in Azelo

Op zondagmiddag 1 oktober vindt er in het hart van Azelo, de buurtschap tussen Borne en Hof van...
11-09-2023

Een eigen bankje voor Arie de Jager

“Ik word hier als een koning behandeld! Willem-Alexander moest eens weten. Die zou er nog...
09-09-2023

Bornse koren zingen in Rheine

Komend weekend staat Rheine, de Duitse partnerstad van Borne, in het teken van het jaarlijkse...
05-09-2023

Danny Vera schittert in Openluchttheater

Na Ilse DeLange afgelopen donderdag, trad zaterdagavond wederom een Nederlandse topartiest op in...
03-09-2023

Ilse DeLange is weer thuis in Hertme

Tien jaar geleden stond Ilse DeLange op dezelfde plek als donderdagavond. In een uitverkocht...
31-08-2023