Hertme voor één avond dé muziektempel
TRIBUTE FESTIVAL LAAT FLEETWOOD MAC, BRUCE SPRINGSTEEN ÉN QUEEN HERLEVEN

Hertme voor één avond dé muziektempel

In de jaren ‘80 kwamen Kees van Kooten en Wim de Bie met de term ‘oudere jongeren’ op de proppen. Deze twee woorden zouden uitgroeien tot een gevleugeld begrip om daarmee ruwweg de groep 30- tot 40-jarigen te betitelen. Later ontstonden er natuurlijk ook jongere ouderen (de 50- tot 60-jarigen). Hoe dan ook, zaterdag waren ze er allemaal in het Openluchttheater. Daar werd immers het allereerste Tribute Festival Hertme gehouden, met onvergetelijke nummers van Fleetwood Mac, Bruce Springsteen en Queen.
 

6,5 uur durende muziekshow

De aftrap werd ’s middags om half vijf al gegeven door The Cosmic Carnival, de Nederlandse band die de 2.600 bezoekers meenam in de ontwikkeling die Fleetwood Mac in de jaren ’70 en ‘80 doormaakte. Maar voor het zover was moesten de meeste festivalgangers wel even een eindje lopen. De fietsenstalling was namelijk zo’n 200 meter verderop geplaatst om ruimte te kunnen bieden aan een aantal schaduw brengende partytenten en vele eet- en drinkkraampjes. En die verplaatsing leverde zo hier en daar nogal wat gemopper op. Maar toen de vele e-bikes eenmaal hun plekje in het weiland hadden gevonden en de afstand overbrugd was, kon de ruim 6,5 uur durende muziekshow toch echt van start.
 

“Laten we er met elkaar een mooi feest van maken. En pas een beetje op jezelf en op elkaar”, werd er gezegd bij de opening, waarbij nog eens en wellicht ten overvloede werd gewezen op de extra schaduwplekken en watertappunten om de drukkende warmte de baas te kunnen blijven. Een goede raad die niet aan dovemansoren bleek gericht. Want terwijl de nummers van Fleetwood Mac door het anders zo stille Hertme weerklonken, zochten velen tussendoor een verkoelende plek om even lekker te smikkelen en te drinken. Een patroon dat zich gedurende de rest van de avond herhaalde.
 

Spectaculair eerbetoon

Tussen het concert van The Cosmic Carnival en The Bruceband die, hoe kan het ook anders, Bruce Springsteen en zijn E-Street Band vlekkeloos tot leven bracht, zorgde Double6 uit Borne voor een muzikaal intermezzo. Een intermezzo dat ze nog eens mocht herhalen voordat het slotstuk van de avond, Queenmania, het podium betrad. Het werd een spectaculair eerbetoon aan Queen en de legendarische Freddie Mercury, waarin hun allergrootste hits ten gehore werden gebracht én meegezongen.
 

Een meer dan perfecte Tribute dus, met dank aan de drie bands én aan de ruim 150 vrijwilligers die erin slaagden Hertme voor één avond de meest legendarische muziektempel van de wereld te laten zijn. ‘En daar mag je best 200 meter voor lopen’, zo vonden ook alle oudere jongeren en jongere ouderen na afloop. (RH/AJ/BM)

 

Tribute Festival

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Fynn en Noralynn resoluut: ‘We gaan feesten!’

Als slotstuk van een weekend carnaval, dat vrijdag begon met de opkomst van Prins Edwin en zijn...
26-11-2023

Sinterklaasje weer in Zenderen met zijn Piet

Het is opnieuw gelukt. De Goedheiligman heeft de weg naar Zenderen ook dit jaar weer gevonden....
25-11-2023

Vol verwachting klopt in Zenderen het hart

Ze weten het zeker. Sinterklaas komt zaterdag opnieuw naar Zenderen. Sterker nog, al wekenlang...
20-11-2023

Geiten hebben Koning Derek en Adjudant Bram

Zondagavond om iets na zessen ging het weer los met de Angorageiten. Het is immers de dag van...
19-11-2023

Uitbundige Sint weerstaat nattigheid

Hij is er. Om iets over tweeën was het eindelijk weer zover. Sinterklaas is terug in Borne....
18-11-2023

Nog zes nachtjes slapen voordat Sint er is

Er valt niet langer aan te ontkomen: Sinterklaas is op weg naar Nederland om begin december weer...
12-11-2023