Melbuul’n organisatie hoopt op een glimlach
45E EDITIE VOL MET VERTROUWDE ANKERS EN NIEUWE ONDERDELEN

Melbuul’n organisatie hoopt op een glimlach

Menigeen zal vandaag al een nieuwsgierige blik werpen op het fonkelnieuwe Melbuul’n magazine dat als het goed is overal in Borne, Hertme en Zenderen op de deurmat valt. Met dank aan De Toet’nbloazers die deze klus met graagte op zich namen. Het boekwerkje vormt de onmiskenbare prelude van de vijf bruisende dagen die Borne vanaf woensdag 23 augustus zal doen onderdompelen in een opeenstapeling van plezier, vermaak en strijd. “Omschrijf het maar als pretentieloos feestvieren voor en door de Bornenaren”, aldus een popelende Patrick Mollink, voorzitter en aanjager van de bijna 50 vrijwilligers die de 45ste editie wederom tot een onvergetelijke moeten doen maken.
 

‘Haast niet meer op te brengen’

En alhoewel het vijfdaagse programma veel overeenkomsten vertoont met de voorgaande edities, is er het afgelopen jaar achter de schermen toch enorm veel in beweging gezet. Mollink: “Dat begint al met het gegeven dat het feest door de Veiligheidsregio is ingeschaald als een ‘hoger risico evenement’. Met alle gevolgen van dien, want dat betekent dat we heel veel werk moeten verzetten om aan alle voorwaarden te voldoen. Het moet allemaal steeds professioneler. Gelukkig helpt de gemeente ons waar mogelijk, maar toch. Voor een organisatie met vrijwilligers is dit haast niet meer op te brengen.”
 

Toch past deze omslag wel in het streven van de Melbuul’n organisatie om een verdere kwaliteitsslag door te voeren. “Wat we doen, willen we goed doen en tegelijkertijd moeten we steeds nadrukkelijker naar onze kosten kijken. Een vijfdaags feest organiseren kost steeds meer geld, dus daar moeten dan ook de nodige inkomsten tegenover staan. Dit alles vergt veel rekenwerk en het voortdurend maken van afwegingen. Zo gaan we vanaf nu de horecazaken bijna helemaal in eigen beheer managen. Alleen alles wat op het Dorsetplein gebeurt, de drankverkoop en het optreden van de verschillende bands (Fragment, PPMCoverband en Wahnsinn), valt zoals vanouds nog onder supervisie van Benno Schwering van De Steeg.”
 

Vaste waarden

Toch zal de doorsnee feestvierder vooralsnog weinig van de veranderingen merken, denkt Mollink. Immers, de vaste waarden zoals de Oogstdankviering op woensdagavond, de Wielerronde op donderdag, Borne Culinair op vrijdagavond en de RunBikeRun, boekenmarkt en braderie op zaterdag, alsmede de kinderrommelmarkt op zondag blijven onverminderd hoog op het programma staan. Net zoals de kermis op vrijdag, zaterdag en zondag.
 

Nieuwe programmaonderdelen

“Maar, en dan komt het…”, aldus de trotse voorzitter, “natuurlijk hebben we ook dit jaar weer een aantal noviteiten.” Zo is er zaterdag een speciaalbierfestival op het plein voor het Kulturhus. Speciaal daarvoor heeft de organisatie een festivalbiertje laten brouwen, onder de toepasselijke naam Proogst. “Een fris en licht biertje dat 5 procent alcohol bevat en zowel kruidig als karakteristiek is van smaak. Het recept ervan werd vroeger toegepast voor het bier dat speciaal werd gebrouwen voor de landarbeiders die tijdens het oogsten wel zin hadden in iets verfrissends.” Proogst zal overigens ook op de andere dagen verkrijgbaar zijn. “Maar op is op”, aldus Mollink, we hebben een voorraad van zo’n duizend liter.”
 

Ook nieuw op zaterdag is de Muziekbingo voor zowel kinderen als volwassenen. Daarbij zijn vele prijzen te winnen die beschikbaar zijn gesteld door de lokale ondernemers. Om deel te nemen dienen spelers hun bingokaarten van tevoren te reserveren via www.melbuulndagen.nl. En voor de kinderen is er op zaterdag en zondag een groots ‘Teen event’, met op zaterdag een megaballenbak met daarin maar liefst 50.000 ballen en tal van leuke prijzen en op zondag, de dag waarop Max Verstappen zijn tweede ‘Zandvoort’ hoopt te winnen, een speciale Formule 1 dag, met racesimulatoren, een bandenwisselspel en meer.
 

Videoscherm met de verrichtingen van FC Twente en Max Verstappen

“Natuurlijk hebben we zondag ook een groot videoscherm, waarop de race van Max live is te volgen. En afhankelijk van wat FC Twente de komende week presteert, hebben we zo’n scherm ook op donderdagavond, zodat de verrichtingen van de Tukkers in de Conference League ook live in het centrum van Borne te volgen zullen zijn.”
 

Kort en goed, de Melbuul’n organisatie is er klaar voor. “Natuurlijk zijn we afhankelijk van mooi weer, maar we hopen hoe dan ook dat iedereen heel fijne dagen beleeft, dat de Melbuul’ndagen nog meer gaan leven dan ooit en dat iedere bezoeker met een grote glimlach op zijn of haar gezicht ’s avonds weer huiswaarts keert. Aan ons zal het in elk geval niet liggen.”

Voor het volledige programma van de Melbuul’ndagen 2023 verwijzen we je naar onze Uitagenda. (AJ/BM)

 

(Op de bovenste foto proosten Wout Deterd, Daan Meijer, Corine Hofstra en Patrick Mollink alvast op de goede afloop van de 45e editie)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Fynn en Noralynn resoluut: ‘We gaan feesten!’

Als slotstuk van een weekend carnaval, dat vrijdag begon met de opkomst van Prins Edwin en zijn...
26-11-2023

Sinterklaasje weer in Zenderen met zijn Piet

Het is opnieuw gelukt. De Goedheiligman heeft de weg naar Zenderen ook dit jaar weer gevonden....
25-11-2023

Vol verwachting klopt in Zenderen het hart

Ze weten het zeker. Sinterklaas komt zaterdag opnieuw naar Zenderen. Sterker nog, al wekenlang...
20-11-2023

Geiten hebben Koning Derek en Adjudant Bram

Zondagavond om iets na zessen ging het weer los met de Angorageiten. Het is immers de dag van...
19-11-2023

Uitbundige Sint weerstaat nattigheid

Hij is er. Om iets over tweeën was het eindelijk weer zover. Sinterklaas is terug in Borne....
18-11-2023

Nog zes nachtjes slapen voordat Sint er is

Er valt niet langer aan te ontkomen: Sinterklaas is op weg naar Nederland om begin december weer...
12-11-2023