‘Meer ontmoetingen, met aandacht voor elkaar’
45STE MELBUUL’NDAGEN VAN START MET OOGSTDANKVIERING

‘Meer ontmoetingen, met aandacht voor elkaar’

‘Dat er meer ontmoetingen mogen zijn, met aandacht voor elkaar’. Het waren de woorden die voorzitter Patrick Mollink van de Bornse Melbuul’ndagen als een van de voorbeden woensdagavond uitsprak tijdens de Oogstdankviering in de St. Stephanuskerk. Een viering die een kleine honderd bezoekers trok, een fractie van het aantal dat de komende vier dagen waarschijnlijk de feestelijkheden in het dorpscentrum zal bijwonen.

 

Inpajoko in een glansrol

Met pastoor Jurgen Jansen en dominee Johan Meijer als voorgangers en het koor Inpajoko in een glansrol werd het desondanks toch een waardige en vooral ook warme viering, waarvoor als thema ‘Aardig bewust’ was gekozen. Een thema dat in tal van varianten terugkwam. Gustaaf Boerjan van de Raad van Kerken benadrukte bijvoorbeeld nog maar eens ‘dat we de aarde mogen gebruiken, maar zeker niet misbruiken.’ En dominee Johan Meijer haalde in zijn overweging de uitspraak aan van de dalai lama dat 'het onze collectieve en individuele verantwoordelijkheid is om de wereld waarin we leven te behouden en te verzorgen.'

 

Toegift

De symbolische overhandiging van twee broden door Patrick Mollink aan de beide voorgangers betekende even later tegelijk de officiële start van de 45ste Melbuul’ndagen. Het uitbundig gezongen ‘By the rivers of Babylon’ diende voor de apotheose te zorgen van de viering, maar ook pastoor Jansen had nog een onverwachte toegift in petto. Hij refereerde namelijk aan de aankondiging van de viering in het Melbuul’n magazine, waarin hij en zijn mede-voorganger als ‘voorbijgangers’ werden betiteld. Met een lachend gezicht zei hij: “Het enige dat we nu nog kunnen zeggen is ‘Het is voorbij’.” Om daar vervolgens de uitnodiging voor de nazit bij de Stefans-Hof aan de kerkbezoekers aan toe te voegen. “Ik kan u verzekeren: er is royaal ingeslagen!” En dat klonk, getuige de reacties uit de kerkbanken, voor velen als muziek in de oren.

 

Morgen, donderdag, worden de feestelijkheden onder meer voortgezet met een bonte middag in Het Dijkhuis en de Wielerronde van Borne. Voor het volledige programma van de Melbuul’ndagen 2023 verwijzen we je naar onze Uitagenda. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Stichting Hospice Borne — 24 aug 2023
Gisterenavond tijdens deze mooie indrukwekkende viering in de Stephanuskerk mocht de stichting Hospice het collectegeld in ontvangst nemen.
Het mooie bedrag van € 569,69 gaan wij zeer zorgvuldig besteden.
Dank voor alle gulle gevers.
Stichting Hospice Borne

Zeepkistenrace op herhaling in Azelo

Het was een probeersel vorig jaar mei in Azelo. De roemruchte Zeepkistenkistenrace, die na zes...
23-05-2024

Avond4daagse Borne weer in de startblokken

Ook dit jaar wordt door het Avondvierdaagse-comitė Borne, onder auspiciën van...
22-05-2024

Humor en plezier markeren Familiedag Zenderen

Jong - en iets ouder - Zenderen staat op Tweede pinksterdag in het teken van de jaarlijkse...
20-05-2024

Dansen op een mooie Pinksterdag

Wie kent het niet: het liedje ‘Op een mooie Pinksterdag’ van Leen Jongewaard en...
19-05-2024

De Rosa’s vinden het best een beetje spannend

“Het ging gewoon hartstikke goed”, klinkt het zaterdag rond het middaguur in het...
18-05-2024

Hertme is klaar voor Robin Hood

Zondagmiddag rond de klok van één oogt het Openluchttheater Hertme als een...
05-05-2024