‘Meer ontmoetingen, met aandacht voor elkaar’
45STE MELBUUL’NDAGEN VAN START MET OOGSTDANKVIERING

‘Meer ontmoetingen, met aandacht voor elkaar’

‘Dat er meer ontmoetingen mogen zijn, met aandacht voor elkaar’. Het waren de woorden die voorzitter Patrick Mollink van de Bornse Melbuul’ndagen als een van de voorbeden woensdagavond uitsprak tijdens de Oogstdankviering in de St. Stephanuskerk. Een viering die een kleine honderd bezoekers trok, een fractie van het aantal dat de komende vier dagen waarschijnlijk de feestelijkheden in het dorpscentrum zal bijwonen.

 

Inpajoko in een glansrol

Met pastoor Jurgen Jansen en dominee Johan Meijer als voorgangers en het koor Inpajoko in een glansrol werd het desondanks toch een waardige en vooral ook warme viering, waarvoor als thema ‘Aardig bewust’ was gekozen. Een thema dat in tal van varianten terugkwam. Gustaaf Boerjan van de Raad van Kerken benadrukte bijvoorbeeld nog maar eens ‘dat we de aarde mogen gebruiken, maar zeker niet misbruiken.’ En dominee Johan Meijer haalde in zijn overweging de uitspraak aan van de dalai lama dat 'het onze collectieve en individuele verantwoordelijkheid is om de wereld waarin we leven te behouden en te verzorgen.'

 

Toegift

De symbolische overhandiging van twee broden door Patrick Mollink aan de beide voorgangers betekende even later tegelijk de officiële start van de 45ste Melbuul’ndagen. Het uitbundig gezongen ‘By the rivers of Babylon’ diende voor de apotheose te zorgen van de viering, maar ook pastoor Jansen had nog een onverwachte toegift in petto. Hij refereerde namelijk aan de aankondiging van de viering in het Melbuul’n magazine, waarin hij en zijn mede-voorganger als ‘voorbijgangers’ werden betiteld. Met een lachend gezicht zei hij: “Het enige dat we nu nog kunnen zeggen is ‘Het is voorbij’.” Om daar vervolgens de uitnodiging voor de nazit bij de Stefans-Hof aan de kerkbezoekers aan toe te voegen. “Ik kan u verzekeren: er is royaal ingeslagen!” En dat klonk, getuige de reacties uit de kerkbanken, voor velen als muziek in de oren.

 

Morgen, donderdag, worden de feestelijkheden onder meer voortgezet met een bonte middag in Het Dijkhuis en de Wielerronde van Borne. Voor het volledige programma van de Melbuul’ndagen 2023 verwijzen we je naar onze Uitagenda. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Stichting Hospice Borne — 24 aug 2023
Gisterenavond tijdens deze mooie indrukwekkende viering in de Stephanuskerk mocht de stichting Hospice het collectegeld in ontvangst nemen.
Het mooie bedrag van € 569,69 gaan wij zeer zorgvuldig besteden.
Dank voor alle gulle gevers.
Stichting Hospice Borne

Vermakelijk slagveld in hectisch Borne

De Franken tegen de Saksen, Harrie’s Harem tegen De dwarse Hedevelders, de Oazelerstroat...
16-09-2023

Alle appels en peren zijn welkom in Azelo

Op zondagmiddag 1 oktober vindt er in het hart van Azelo, de buurtschap tussen Borne en Hof van...
11-09-2023

Een eigen bankje voor Arie de Jager

“Ik word hier als een koning behandeld! Willem-Alexander moest eens weten. Die zou er nog...
09-09-2023

Bornse koren zingen in Rheine

Komend weekend staat Rheine, de Duitse partnerstad van Borne, in het teken van het jaarlijkse...
05-09-2023

Danny Vera schittert in Openluchttheater

Na Ilse DeLange afgelopen donderdag, trad zaterdagavond wederom een Nederlandse topartiest op in...
03-09-2023

Ilse DeLange is weer thuis in Hertme

Tien jaar geleden stond Ilse DeLange op dezelfde plek als donderdagavond. In een uitverkocht...
31-08-2023