Bijna 60 ukkies pedaleren naar hun roem
24-08-2023
WIELERRONDE VAN BORNE START MET SPECTACULAIRE KINDERKOERS

Bijna 60 ukkies pedaleren naar hun roem

De spanning was donderdagmiddag al vroeg te snijden op de parkeerplaats bij Lidl. Daar vond immers de inschrijving plaats van de prelude van de Wielerronde van Borne. Misschien is het zelfs beter te schrijven van een hoofdact, want de Drie Biggetjes Loopfietsrace, de Carnavalslandrace én de Dikke Banden Race trokken maar liefst 120 kinderen van drie tot en met twaalf jaar die allen, getuige hun vuurvretende blikken, er vast van overtuigd waren even later de eeuwige roem te pakken op de Melbuul’ndagen 2023.

 

Wereldprestatie

In hun kielzog natuurlijk de meegekomen papa’s en mama’s, broertjes en zusjes en andere fans die hun oogappel wilden aanmoedigen om zijn of haar doel te bereiken. Voeg daar de officiële start- en finishdoeken aan toe, alsmede een opzwepend klinkende speaker en EHBO’ers, dan is de entourage compleet om er een geweldige strijd van te maken. En dat werd het dan ook, zij het dat het - zeker bij de allerkleinsten - zonder kleerscheuren halen van de finishlijn al tot een absolute wereldprestatie mocht worden gerekend.

 

En terecht, want wat deden ze hun best op die kleine loopfietsjes. Gehuld in een fraai wit T-shirt met een heus rugnummer was het soms verbluffend om te zien hoe snel ze de afstand bijna 200 meter wisten te overbruggen. De zestig allerkleinsten werden daartoe opgesplitst in drie heats om het gevaar van crashes zoveel mogelijk te vermijden. Toch ging het heel af en toe mis en raakten de pedaleurtjes met elkaars stuurtjes in de knoop om vervolgens op de harde klinkers te belanden. Een enkeling kon niet verder, maar werd toch trots door zijn papa met fietsje en al over de eindstreep gedragen.

 

Daar wachtte een ovationeel applaus van het al even zo enthousiaste publiek. Dus toch die zo felbegeerde roem. Dat alle deelnemertjes bij de finish nog eens werden getrakteerd op een ijsje, een medaille én een feestpakketje bestaande uit een ballon een frisbee en een fluitje, maakte het feest compleet.

 

Carnavalsland- en Dikke Banden Race

Datzelfde ritueel werd nog eens herhaald tijdens de Carnavalsland race en de Dikke Banden Race. Het bleken stuk voor stuk spannende koersen te worden, waarbij met name de Carnavalslandrace voor de nodige hilariteit zorgde. Want het gebeurt natuurlijk niet elke dag dat een prachtig uitgedoste en geschminkte clown en Batman de strijd om het Kampioenschap van Borne op de Grotestraat met elkaar aangaan.

 

Aan het eind van de middag wordt de Ronde van Borne vervolgd met de Elite/Belofte Dames. De Heren Amateurs/Elite starten ten slotte om 18.45 uur, waarbij ze ruim 70 kilometer door het centrum van Borne gaan afleggen. Voor de sportieve diehards staat op het Dorsetplein vanavond een groot tv-scherm, zodat ze vanuit hun ooghoeken ook nog eens een blik kunnen werpen op de rechtstreekse beelden van de wedstrijd Fenerbahçe-FC Twente. (RH/AJ/BM)

 

Voor het volledige programma van de Melbuul’ndagen 2023 verwijzen we je naar onze Uitagenda.

 

Ronde van Borne kinderen

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Zomerrondleidingen Oud Borne starten weer

Het is bijna zomer en dat betekent dat er in juli en in augustus weer rondleidingen worden...
24-06-2024

Zeepkistenrace opnieuw groot succes

“Na een succesvolle herstart in 2023 is de zeepkistenrace ook dit jaar weer in Azelo. We...
23-06-2024

Haringparty levert 16.000 euro op

Het eerste vaatje nieuwe haring bracht donderdagavond maar liefst 16.000 euro op. Het mooie...
20-06-2024

Bornse Haringparty wil het nóg beter doen

Voor de organisatoren van de Bornse Haringparty lijkt het op het eerste oog ‘appeltje...
10-06-2024

Hobby-jager Herbert Sonder verschalkt Spassvogel

Hij is al zeven jaar lid van de Bornse Schuttersvereniging, maar bleef de afgelopen jaren door...
08-06-2024

Bornsche Maten beleeft sportief topweekend

Zaterdag rond de middag, het BeekparkFestival ’24 is dan nog niet eens halverwege, kunnen...
08-06-2024