Bijna 60 ukkies pedaleren naar hun roem
24-08-2023
WIELERRONDE VAN BORNE START MET SPECTACULAIRE KINDERKOERS

Bijna 60 ukkies pedaleren naar hun roem

De spanning was donderdagmiddag al vroeg te snijden op de parkeerplaats bij Lidl. Daar vond immers de inschrijving plaats van de prelude van de Wielerronde van Borne. Misschien is het zelfs beter te schrijven van een hoofdact, want de Drie Biggetjes Loopfietsrace, de Carnavalslandrace én de Dikke Banden Race trokken maar liefst 120 kinderen van drie tot en met twaalf jaar die allen, getuige hun vuurvretende blikken, er vast van overtuigd waren even later de eeuwige roem te pakken op de Melbuul’ndagen 2023.

 

Wereldprestatie

In hun kielzog natuurlijk de meegekomen papa’s en mama’s, broertjes en zusjes en andere fans die hun oogappel wilden aanmoedigen om zijn of haar doel te bereiken. Voeg daar de officiële start- en finishdoeken aan toe, alsmede een opzwepend klinkende speaker en EHBO’ers, dan is de entourage compleet om er een geweldige strijd van te maken. En dat werd het dan ook, zij het dat het - zeker bij de allerkleinsten - zonder kleerscheuren halen van de finishlijn al tot een absolute wereldprestatie mocht worden gerekend.

 

En terecht, want wat deden ze hun best op die kleine loopfietsjes. Gehuld in een fraai wit T-shirt met een heus rugnummer was het soms verbluffend om te zien hoe snel ze de afstand bijna 200 meter wisten te overbruggen. De zestig allerkleinsten werden daartoe opgesplitst in drie heats om het gevaar van crashes zoveel mogelijk te vermijden. Toch ging het heel af en toe mis en raakten de pedaleurtjes met elkaars stuurtjes in de knoop om vervolgens op de harde klinkers te belanden. Een enkeling kon niet verder, maar werd toch trots door zijn papa met fietsje en al over de eindstreep gedragen.

 

Daar wachtte een ovationeel applaus van het al even zo enthousiaste publiek. Dus toch die zo felbegeerde roem. Dat alle deelnemertjes bij de finish nog eens werden getrakteerd op een ijsje, een medaille én een feestpakketje bestaande uit een ballon een frisbee en een fluitje, maakte het feest compleet.

 

Carnavalsland- en Dikke Banden Race

Datzelfde ritueel werd nog eens herhaald tijdens de Carnavalsland race en de Dikke Banden Race. Het bleken stuk voor stuk spannende koersen te worden, waarbij met name de Carnavalslandrace voor de nodige hilariteit zorgde. Want het gebeurt natuurlijk niet elke dag dat een prachtig uitgedoste en geschminkte clown en Batman de strijd om het Kampioenschap van Borne op de Grotestraat met elkaar aangaan.

 

Aan het eind van de middag wordt de Ronde van Borne vervolgd met de Elite/Belofte Dames. De Heren Amateurs/Elite starten ten slotte om 18.45 uur, waarbij ze ruim 70 kilometer door het centrum van Borne gaan afleggen. Voor de sportieve diehards staat op het Dorsetplein vanavond een groot tv-scherm, zodat ze vanuit hun ooghoeken ook nog eens een blik kunnen werpen op de rechtstreekse beelden van de wedstrijd Fenerbahçe-FC Twente. (RH/AJ/BM)

 

Voor het volledige programma van de Melbuul’ndagen 2023 verwijzen we je naar onze Uitagenda.

 

Ronde van Borne kinderen

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Fynn en Noralynn resoluut: ‘We gaan feesten!’

Als slotstuk van een weekend carnaval, dat vrijdag begon met de opkomst van Prins Edwin en zijn...
26-11-2023

Sinterklaasje weer in Zenderen met zijn Piet

Het is opnieuw gelukt. De Goedheiligman heeft de weg naar Zenderen ook dit jaar weer gevonden....
25-11-2023

Vol verwachting klopt in Zenderen het hart

Ze weten het zeker. Sinterklaas komt zaterdag opnieuw naar Zenderen. Sterker nog, al wekenlang...
20-11-2023

Geiten hebben Koning Derek en Adjudant Bram

Zondagavond om iets na zessen ging het weer los met de Angorageiten. Het is immers de dag van...
19-11-2023

Uitbundige Sint weerstaat nattigheid

Hij is er. Om iets over tweeën was het eindelijk weer zover. Sinterklaas is terug in Borne....
18-11-2023

Nog zes nachtjes slapen voordat Sint er is

Er valt niet langer aan te ontkomen: Sinterklaas is op weg naar Nederland om begin december weer...
12-11-2023