Regen krijgt smulpapen er (nog) niet onder
KERMIS EN BORNE CULINAIR KLEUREN DE MELBUUL誰 VRIJDAG

Regen krijgt smulpapen er (nog) niet onder

‘Hier en daar in het oosten nog wat regenbuien’, klonk het vrijdagavond tijdens de nieuwsberichten. Borne wist erover mee te praten, want ook daar bleef het niet droog. Net op het moment dat de Melbuul’ndagen op parkeerterrein De Haven weer eens flink zou uitpakken met tal van culinaire hoogstandjes, bereid door zeven Bornse horecaondernemers. Maar de neervallende nattigheid mocht de pret niet drukken. De smulpapen gaven zich niet snel gewonnen en genoten - al dan niet schuilend onder een van de partytenten - van al het lekkers dat hen werd voorgeschoteld.

 

Drukte van jewelste

Van meet af aan was het op het plein vóór het Kulturhus een drukte van jewelste. Een blije Daniëlle Bartelink, een van de organisatoren, kon haar geluk dan ook niet op. Zeker toen aan het begin van de avond de zon nog een beetje doorbrak straalde ze van oor tot oor. “Nu zijn het vooral nog veel ouders met kinderen die een bezoekje brengen, straks krijgen we weer een ander publiek. Prachtig”, zo riep ze euforisch.

 

Aan de organisatie van Borne Culinair zou het dan ook zeker niet liggen. Er was zelfs een snelkassa opgesteld om filevorming bij de muntverkoop te voorkomen en bovendien waren er meer zitplekken dan ooit gecreëerd. Toen het een uurtje later begon te regenen zochten velen een plekje om even beschut te kunnen staan en daar van hun lekkernijen te kunnen proeven. Maar wegjagen lieten ze zich niet! Daar was het allemaal gewoon té gezellig en té lekker voor. Waarmee het bestaansrecht van Borne Culinair nog maar eens werd onderstreept.

 

Stralende gezichten en dito kinderkoppies op de kermis

Datzelfde, maar dan anders, gold voor de kermis op de Bolkshoek. Natuurlijk, er wordt al jarenlang gemopperd dat het allemaal te kleinschalig en te veel van hetzelfde is, maar feit blijft dat de drie dagen kermisvermaak duidelijk in een behoefte voorziet. Of het nu met een oliebollen- of snoepkraam is, een goktent, de botsautootjes of Back to the future, waarin je in een rij stoeltjes heen en weer geslingerd wordt, terwijl een dikke rook opstijgt en verpletterende muziek het plein vult... het vermaak is ongekend. En dat is aan de vele stralende gezichten en opgetogen kinderkoppies te zien.

 

Morgen, zaterdag, is het alweer de vierde dag van de Melbuul’ndagen. Met natuurlijk de RunBikeRun, maar ook met een boekenmarkt, speciaalbierfestival, braderie, muziekbingo en nog veel meer. Voor het volledige programma van de Melbuul’ndagen 2023 verwijzen we je naar onze Uitagenda. (RH/AJ/BM)

 

reageren op deze pagina

Melbuul地 vrijdag

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z地 Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z地 Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte 駭 regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: 腺lijven lachen!

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024