Regen krijgt smulpapen er (nog) niet onder
KERMIS EN BORNE CULINAIR KLEUREN DE MELBUUL’N VRIJDAG

Regen krijgt smulpapen er (nog) niet onder

‘Hier en daar in het oosten nog wat regenbuien’, klonk het vrijdagavond tijdens de nieuwsberichten. Borne wist erover mee te praten, want ook daar bleef het niet droog. Net op het moment dat de Melbuul’ndagen op parkeerterrein De Haven weer eens flink zou uitpakken met tal van culinaire hoogstandjes, bereid door zeven Bornse horecaondernemers. Maar de neervallende nattigheid mocht de pret niet drukken. De smulpapen gaven zich niet snel gewonnen en genoten - al dan niet schuilend onder een van de partytenten - van al het lekkers dat hen werd voorgeschoteld.

 

Drukte van jewelste

Van meet af aan was het op het plein vóór het Kulturhus een drukte van jewelste. Een blije Daniëlle Bartelink, een van de organisatoren, kon haar geluk dan ook niet op. Zeker toen aan het begin van de avond de zon nog een beetje doorbrak straalde ze van oor tot oor. “Nu zijn het vooral nog veel ouders met kinderen die een bezoekje brengen, straks krijgen we weer een ander publiek. Prachtig”, zo riep ze euforisch.

 

Aan de organisatie van Borne Culinair zou het dan ook zeker niet liggen. Er was zelfs een snelkassa opgesteld om filevorming bij de muntverkoop te voorkomen en bovendien waren er meer zitplekken dan ooit gecreëerd. Toen het een uurtje later begon te regenen zochten velen een plekje om even beschut te kunnen staan en daar van hun lekkernijen te kunnen proeven. Maar wegjagen lieten ze zich niet! Daar was het allemaal gewoon té gezellig en té lekker voor. Waarmee het bestaansrecht van Borne Culinair nog maar eens werd onderstreept.

 

Stralende gezichten en dito kinderkoppies op de kermis

Datzelfde, maar dan anders, gold voor de kermis op de Bolkshoek. Natuurlijk, er wordt al jarenlang gemopperd dat het allemaal te kleinschalig en te veel van hetzelfde is, maar feit blijft dat de drie dagen kermisvermaak duidelijk in een behoefte voorziet. Of het nu met een oliebollen- of snoepkraam is, een goktent, de botsautootjes of Back to the future, waarin je in een rij stoeltjes heen en weer geslingerd wordt, terwijl een dikke rook opstijgt en verpletterende muziek het plein vult... het vermaak is ongekend. En dat is aan de vele stralende gezichten en opgetogen kinderkoppies te zien.

 

Morgen, zaterdag, is het alweer de vierde dag van de Melbuul’ndagen. Met natuurlijk de RunBikeRun, maar ook met een boekenmarkt, speciaalbierfestival, braderie, muziekbingo en nog veel meer. Voor het volledige programma van de Melbuul’ndagen 2023 verwijzen we je naar onze Uitagenda. (RH/AJ/BM)

 

reageren op deze pagina

Melbuul’n vrijdag

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Fynn en Noralynn resoluut: ‘We gaan feesten!’

Als slotstuk van een weekend carnaval, dat vrijdag begon met de opkomst van Prins Edwin en zijn...
26-11-2023

Sinterklaasje weer in Zenderen met zijn Piet

Het is opnieuw gelukt. De Goedheiligman heeft de weg naar Zenderen ook dit jaar weer gevonden....
25-11-2023

Vol verwachting klopt in Zenderen het hart

Ze weten het zeker. Sinterklaas komt zaterdag opnieuw naar Zenderen. Sterker nog, al wekenlang...
20-11-2023

Geiten hebben Koning Derek en Adjudant Bram

Zondagavond om iets na zessen ging het weer los met de Angorageiten. Het is immers de dag van...
19-11-2023

Uitbundige Sint weerstaat nattigheid

Hij is er. Om iets over tweeën was het eindelijk weer zover. Sinterklaas is terug in Borne....
18-11-2023

Nog zes nachtjes slapen voordat Sint er is

Er valt niet langer aan te ontkomen: Sinterklaas is op weg naar Nederland om begin december weer...
12-11-2023