Regen krijgt smulpapen er (nog) niet onder
KERMIS EN BORNE CULINAIR KLEUREN DE MELBUUL’N VRIJDAG

Regen krijgt smulpapen er (nog) niet onder

‘Hier en daar in het oosten nog wat regenbuien’, klonk het vrijdagavond tijdens de nieuwsberichten. Borne wist erover mee te praten, want ook daar bleef het niet droog. Net op het moment dat de Melbuul’ndagen op parkeerterrein De Haven weer eens flink zou uitpakken met tal van culinaire hoogstandjes, bereid door zeven Bornse horecaondernemers. Maar de neervallende nattigheid mocht de pret niet drukken. De smulpapen gaven zich niet snel gewonnen en genoten - al dan niet schuilend onder een van de partytenten - van al het lekkers dat hen werd voorgeschoteld.

 

Drukte van jewelste

Van meet af aan was het op het plein vóór het Kulturhus een drukte van jewelste. Een blije Daniëlle Bartelink, een van de organisatoren, kon haar geluk dan ook niet op. Zeker toen aan het begin van de avond de zon nog een beetje doorbrak straalde ze van oor tot oor. “Nu zijn het vooral nog veel ouders met kinderen die een bezoekje brengen, straks krijgen we weer een ander publiek. Prachtig”, zo riep ze euforisch.

 

Aan de organisatie van Borne Culinair zou het dan ook zeker niet liggen. Er was zelfs een snelkassa opgesteld om filevorming bij de muntverkoop te voorkomen en bovendien waren er meer zitplekken dan ooit gecreëerd. Toen het een uurtje later begon te regenen zochten velen een plekje om even beschut te kunnen staan en daar van hun lekkernijen te kunnen proeven. Maar wegjagen lieten ze zich niet! Daar was het allemaal gewoon té gezellig en té lekker voor. Waarmee het bestaansrecht van Borne Culinair nog maar eens werd onderstreept.

 

Stralende gezichten en dito kinderkoppies op de kermis

Datzelfde, maar dan anders, gold voor de kermis op de Bolkshoek. Natuurlijk, er wordt al jarenlang gemopperd dat het allemaal te kleinschalig en te veel van hetzelfde is, maar feit blijft dat de drie dagen kermisvermaak duidelijk in een behoefte voorziet. Of het nu met een oliebollen- of snoepkraam is, een goktent, de botsautootjes of Back to the future, waarin je in een rij stoeltjes heen en weer geslingerd wordt, terwijl een dikke rook opstijgt en verpletterende muziek het plein vult... het vermaak is ongekend. En dat is aan de vele stralende gezichten en opgetogen kinderkoppies te zien.

 

Morgen, zaterdag, is het alweer de vierde dag van de Melbuul’ndagen. Met natuurlijk de RunBikeRun, maar ook met een boekenmarkt, speciaalbierfestival, braderie, muziekbingo en nog veel meer. Voor het volledige programma van de Melbuul’ndagen 2023 verwijzen we je naar onze Uitagenda. (RH/AJ/BM)

 

reageren op deze pagina

Melbuul’n vrijdag

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Nena op 31 augustus in Hertme

Met 25 miljoen verkochte platen is Nena een van de meest succesvolle Duitse artiesten aller...
30-04-2024

Programma 4 en 5 mei Borne, Hertme en Zenderen

Op 3 april is het 79 jaar geleden dat Borne werd bevrijd van de bezetters. Jaarlijks worden er...
30-04-2024

Wie danst er mee onder de Pinksterkroon?

Terwijl menigeen nog nageniet van Borne op z’n Best en Koningsdag, is de organisatie van...
28-04-2024

Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
27-04-2024

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024