Wilhelmus klinkt op Dorsetplein
MET SUCCESVOLLE RUN BIKE RUN IS HET MOEILIJK KIEZEN OP VERMAKELIJKE MELBUUL’NZATERDAG

Wilhelmus klinkt op Dorsetplein

Zaterdagmiddag was het weer tijd voor de jaarlijkse Run Bike Run, een van de tradtionele hoogtepunten op de vierde Melbuul'ndag. Dit jaar voor het eerst als officieel Nederlands Kampioenschap Duathlon. Vanuit het hele land en zelfs vanuit het buitenland waren ze naar Borne gekomen. Voor het Nederlands Kampioenschap waren er tweehonderd deelnemers. In totaal verschenen er zo'n zeshonderd sportievelingen aan de start.

Winnaar prolongeert zijn nationale titel
Om 15.00 uur schoten de heren, na gespannen gewacht te hebben op het startschot door RBR-voorzitter Maarten van Bree, uit de startblokken. Drie minuten later begonnen de dames aan hun wedstrijd. De winnaar bij de heren werd Daan de Groot. Hij prolongeerde hiermee zijn nationale titel.


Na afloop was hij maar al te blij. “Het ging boven verwachting goed en een snelle, soepele wissel van het fietsen naar het lopen gaf mij een boost voor de overwinning”. Vol trots stond Daan daarna op het podium op het Dorsetplein te luisteren naar het Wilhelmus. Met zeer goede herinneringen aan Borne gaat hij terug naar Zwitserland waar hij nu momenteel woont. Beste Bornenaar bij het Nederlands Kampioenschap werd Joris Lentfert. Bij de dames was Aline Kootstra uit Zwolle de beste. Hier was Sjhadré Olij de hoogstgeklasseerde uit Borne.

Bij de duo’s die om 16.00 uur van start gingen, mogen Timothy Olde Bolhaar en Bas Swaters zich de snelsten uit Borne noemen.

UITSLAGEN HEREN

  1. Daan de Groot Lausen (Switzerland)
  2. Thomas Cremers Elst
  3. Valentin Van Wersch Rotterdam


UITSLAGEN DAMES

  1. Aline Kootstra Zwolle
  2. Sophie van der Most Nijmegen
  3. Saskia van Vugt Driebergen-Rijsenburg

Alle uitslagen zijn te vinden op nl.mylaps.com.

 

Slenterend is het ook leuk

Dat de Melbuul’nzaterdag niet alleen een topdag is als het om hardlopen en/of -fietsen gaat, werd meer dan eens bewezen. Sterker nog... ook slenterend, stilstaand of heerlijk zittend op een van de vele terrasstoelen bleek het voor de talrijke bezoekers - waaronder een groot aantal uit partnerstad Rheine - allemaal ‘best te doen’. Het overvolle programma bood dan ook voor elk wat wils. Zo konden de kinderen, behalve van de kermis, genieten van en zich vergapen aan de spectaculaire brandweerdemonstraties, oefenen en excelleren op een heus skateboardparcours, zich uitleven op een van de megagrote springkussens of een prijsje scoren bij de muziekbingo.

 

De ‘groteren’ leefden zich vooral schuifelend uit langs de lange rij boekenkramen en op de braderie, waar de goede doelen én commerciële standhouders samen zorgden voor een kleurrijk aanbod. En dan was er nog eens het speciaalbierfestival en wijnplein. Een prima hangplek zo bleek voor jong en wat ouder om van de geneugten des levens te genieten en al proevend dan wel nippend alle brouwsels aan een ‘deskundig’ oordeel te onderwerpen. Vanaf 20.30 uur wordt dag vier van de Melbuul’ndagen afgesloten - of misschien zelfs beter gezegd bekroond met - een spetterende muziekshow van de coverband PPM op het Dorsetplein.

 

Morgen, zondag, is het alweer de laatste van de vijf bruisende dagen. Voor het programma ervan verwijzen we je graag naar onze Uitagenda. (DdG/KD/RH/AJ/BM)

 

reageren op deze pagina

Melbuul’ndagen zaterdag

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Vermakelijk slagveld in hectisch Borne

De Franken tegen de Saksen, Harrie’s Harem tegen De dwarse Hedevelders, de Oazelerstroat...
16-09-2023

Alle appels en peren zijn welkom in Azelo

Op zondagmiddag 1 oktober vindt er in het hart van Azelo, de buurtschap tussen Borne en Hof van...
11-09-2023

Een eigen bankje voor Arie de Jager

“Ik word hier als een koning behandeld! Willem-Alexander moest eens weten. Die zou er nog...
09-09-2023

Bornse koren zingen in Rheine

Komend weekend staat Rheine, de Duitse partnerstad van Borne, in het teken van het jaarlijkse...
05-09-2023

Danny Vera schittert in Openluchttheater

Na Ilse DeLange afgelopen donderdag, trad zaterdagavond wederom een Nederlandse topartiest op in...
03-09-2023

Ilse DeLange is weer thuis in Hertme

Tien jaar geleden stond Ilse DeLange op dezelfde plek als donderdagavond. In een uitverkocht...
31-08-2023