Hommeles bij D66 Borne
RAADSLID ERNST JANSSEN BREEKT MET HET BESTUUR

Hommeles bij D66 Borne

Al enige tijd zijn er wrijvingen tussen raadslid Ernst Janssen, die met één zetel de fractie van D66 in Borne vormt, en het D66-bestuur Hengelo-Borne. Afgelopen woensdag ontplofte de situatie, waarna Janssen besloot niet langer te willen samenwerken met het bestuur dat hij ‘onprofessioneel, zelfs laakbaar bestuurlijk gedrag’ verwijt.

 

Emotioneel laat hij weten zich onheus en onfatsoenlijk behandeld te voelen door het bestuur. Janssen blijft als D66-raadslid in de gemeenteraad van Borne actief en wil zijn huidige raadstermijn gewoon afmaken.

 

‘Opeenstapeling van incidenten’

“Als raadslid heb je een mandaat van de kiezer. Formeel heeft hij gelijk dat de beslissing om door te gaan aan hem is. Daar hebben wij ons als bestuur bij neer te leggen”, zegt Ronald Brand namens het bestuur van D66, dat eigenlijk liever geen commentaar op de kwestie wil geven. “We hadden gehoopt het intern op te kunnen lossen. De discussie hoort niet via de media te gaan. We betreuren het dat hij deze stap nu neemt.” Volgens Brand gaat het niet om een politiek-inhoudelijk conflict. “Zeker niet. Wij respecteren Ernst Janssen als raadslid in Borne.” Het zou gaan om een ‘aaneenschakeling van incidenten’ die gaan over ‘een verschil van mening over de toekomst van D66 in Borne’.
 

Het bestuur van een lokale politieke partij heeft in het Nederlandse stelsel een beperkte rol. De dagelijkse politieke koers wordt bepaald door de fracties in de gemeenteraad. Het bestuur is wel verantwoordelijk voor verkiezingsprogramma’s en verkiezingslijsten. Brand: “Kandidaatstelling is uiteindelijk aan de leden, maar ik vermoed dat Ernst zich bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen niet meer kandidaat zal stellen. Ook al gezien zijn leeftijd.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ex kiezer — 24 sep 2023
Uiteindelijk werkt het in de politiek als volgt:

Op de eerste plaats staat het belang van de partij, dan dat van de politicus, dan dat van de politicus etc etc. En op de tiende plaats of lager komt het belang van de kiezer??.

Nadat je je stem hebt uitgebracht gaat het alleen nog maar om het eigenbelang van partij en politiek.
Dirk — 24 sep 2023
Of alle ins and outs worden in dit artikel vermeld of helemaal niets; dit halfslachtige verhaal waarin niemand het achterste van zijn tong laat zien doet namelijk geen recht aan diegenen die op deze partij hebben gestemd maar bevestigen het beeld van de politiek in alle lagen: we willen wel graag de stem hebben, maar voor de rest blijft alles in diezelfde politiek binnenskamers.....
Sven — 24 sep 2023
Bijzonder hoe sommige raad/provincie/kamer-leden denken dat ze bij oneindigheid met de partij breken en de zetel kunnen behouden. Vind deze D66’er sowieso geen geweldige afspiegeling van de partij. Misschien dat hij zijn plek aan de nummer twee kan afstaan?

Borne Werkt maakt doorstart

In 2016 ging in Borne het project Borne Werkt van start. Een initiatief vanuit de...
18-07-2024

BTKzorg wordt Twentse Huishoudelijke Hulp

De overname van BiOns door Thuisgenoten/BTKzorg is afgerond en formeel goedgekeurd door de...
15-07-2024

Onderzoek over positieve gezondheid in Borne

ADVERTORIAL. Gemeente Borne wil graag weten hoe verbonden jij je voelt met Borne en samenleving...
11-07-2024

Aan de slag met het gemeentehuis

Het gemeentehuis aan het Rheineplein wordt door de ambtelijke en bestuurlijke organisatie...
11-07-2024

Standbeeld voor Wout Weghorst?

“Moeten we dan een standbeeld plaatsen voor Wout Weghorst? Afhankelijk van het resultaat...
09-07-2024

Dilemma’s voorzien in opvang vluchtelingen

Op dit moment is het beleid van Borne om zich in te zetten voor de opvang van de grote groep...
28-06-2024