Mantelzorgers kunnen overstappen naar Wijkracht
OVERDRACHT GEGEVENS VAN SIZ TWENTE GAAT NIET AUTOMATISCH

Mantelzorgers kunnen overstappen naar Wijkracht

De dienstverlening van het failliete SIZ Twente (Stichting Informele Zorg) is per 1 augustus overgenomen door Wijkracht. Consulenten Lenneke Herben en Femke Horsthuis kunnen daardoor mantelzorgers in Borne blijven steunen, op de manier zoals zij dat gewend waren. “We zijn heel blij dat we dit mooie werk mogen voortzetten, op dezelfde manier alleen onder een andere paraplu”, zeggen Lenneke en Femke.
 

Respons mantelzorgers blijft achter

Organisatorisch is alles inmiddels geregeld. SIZ en Wijkracht werkten al veel samen in het Sociaal Hus, wat de transitie gemakkelijker maakte. Voor mantelzorgers is het prettig dat zij blijvend terecht kunnen bij de voor hen vertrouwde consulenten. Maar op een ander vlak loopt de verandering nog niet helemaal zoals gewenst. “Van de curator hebben mensen die bij SIZ Twente ingeschreven stonden als mantelzorger een brief gekregen met de vraag of er toestemming gegeven kon worden om de gegevens over te dragen aan Wijkracht. Van de ruim 400 mensen hebben maar 170 dat gedaan. Het kan natuurlijk zijn dat iemand geen mantelzorger meer is of een andere reden heeft om geen ondersteuning meer nodig te hebben, maar we vermoeden toch dat de brief niet iedereen heeft bereikt of dat men het misschien niet helemaal vertrouwde.”
 

Oproep

Femke en Lenneke willen daarom graag nogmaals onder de aandacht brengen dat mantelzorgers contact moeten opnemen om voor dezelfde ondersteuning in aanmerking te komen. Femke: “Voor advies, ondersteuning, gebruik van het cursusaanbod en educatie moet je wel ingeschreven staan. Dat geldt ook voor de jaarlijkse mantelzorgzorgondersteuning in de vorm van een cadeaupas.” “Voor de gemeente is het ook belangrijk om inzichtelijk te hebben hoeveel mantelzorgers er zijn, zodat er passende ondersteuning gegeven kan worden”, vult Lenneke aan.
 

Mantelzorgers uit Borne kunnen contact opnemen via mail – f.horsthuis@wijkracht.nl en l.herben@wijkracht.nl – of telefonisch op 06-81978550 en 06-81978553. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Parkeerterrein Azelosestraat wordt flink duurder

“Soms zitten aanbestedingen mee, soms zitten ze tegen”, verzucht wethouder David...
20-06-2024

Parkeergarage tijdelijk dicht

De voorbereidende werkzaamheden voor de realisatie van het Huis van Borne zijn inmiddels...
19-06-2024

Champagne voor sportcomplex Borne-West

“Prachtig! Ik denk toch al snel aan goud,” riep Marja Zandjans (GrLi/PvdA)...
19-06-2024

Stukje F35 feestelijk geopend

Begin april was het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg al berijdbaar,...
07-06-2024

Positieve geluiden uit de stemlokalen

“Het was een makkie”, vindt Ellen Detert. “Ik denk dat dit stembiljet wel een...
06-06-2024

Alles pais en vree op de Joodse begraafplaats

Na een roerige periode met klachten en conflicten over het onderhoud van de Joodse begraafplaats...
05-06-2024