Verbonden in Licht is er weer klaar voor
LAATSTE VOORBEREIDINGEN VOOR ZATERDAG 28 OKTOBER

Verbonden in Licht is er weer klaar voor

Op zaterdag 28 oktober is er weer de jaarlijkse gedachtenisavond op het Gedenkpark aan de Von Bönninghausenstraat. De negende editie inmiddels van Verbonden in Licht, dat jaarlijks tegen de duizend mensen trekt. In een sfeervolle ambiance herdenken zij dan de overleden dierbaren. En alhoewel aan de formule van het evenement nauwelijks wordt gesleuteld, zijn er toch telkenjare weer kleine nieuwigheden die een bezoek meer dan de moeite waard maken. Met nieuwe deelnemers die een muzikale bijdrage leveren bijvoorbeeld. Maar ook met een nieuw gedicht dat maandagmiddag, tijdens de generale repetitie van de meer dan 40 vrijwilligers, werd onthuld door de schrijver ervan, Niels Terhalle. Hij verrichtte de openingshandeling samen met zijn totaal verraste moeder.

 

Het winnende gedicht

Het gedicht van Niels Terhalle is het derde dat inmiddels op het Gedenkpark is geplaatst. Hij bleek de winnaar van de wedstrijd die in juli werd uitgeschreven. Volgens Harry Baartman van de werkgroep was de response enorm. “Het gedicht van Niels sprong eruit omdat het universeel is en heel beeldend en mooi is opgeschreven”, zo zei hij lovend. Daarna was het aan de winnaar zelf om het bord te onthullen en het gedicht voor te dragen (zie de video onderaand het bericht).

 

Zijn moeder, die hij met een smoes had meegenomen naar het Gedenkpark, wist nergens van, maar was - nadat haar duidelijk werd wat de bedoeling eigenlijk was - blij verrast en meer dan trots op haar zoon. Overigens worden de andere ingezonden gedichten ook voorgedragen tijdens de bijzondere avond op 28 oktober.

 

Ook de 13-jarige Bornse Kaey is een van de deelnemers

Van 19.00 tot 21.00 uur zal het Gedenkpark weer sfeervol zijn verlicht met kaarsen, fakkels en vuurkorven. Een speciaal daartoe uitgezette route leidt de bezoekers langs de graven en naar plekken, waar bijvoorbeeld het Muziekensemble Twente, GiG, het Koperensemble, Trio Ungus, het Fluitensemble, Cantate Deurningen en Aqua Vitae voor gepaste livemuziek zullen zorgdragen. Ook de 13-jarige Kaey, die vorig jaar nog deelnam aan het Junior Songfestival, is een van de deelnemers. De talentvolle Bornenaar ziet er erg naar uit om op deze avond zijn geluid te laten horen. “Al zal ik natuurlijk wel een ander repertoire zingen, dan gewoonlijk. Best wel spannend”, liet ‘ie zich maandagmiddag ontvallen.

 

De werkgroep hoopt dat op zaterdag 28 oktober het baarhuisje ook weer geopend kan worden. Daar vindt op dit moment een kleine verbouwing plaats om straks plaats te kunnen bieden aan 54 urnenplekken. Ook hecht zij eraan te benadrukken dat alle bezoekers 's avonds worden verzocht op de paden te blijven. Het lopen van de route is bovendien op eigen risico. (RH/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Opening ijsbaan vanmiddag afgelast

Rond het middaguur moest de organisatie van de IJsbaan Borne een rigoureus besluit nemen: de...
10-12-2023

‘Deurdonderen’ met Prins Maurice en Christian

Als geen ander weten ze wat carnaval vieren is. Maurice Masselink en Christian Sand, de twee...
09-12-2023

Jelmer en Birgit leiden De Draejpiepers in...

Vrijdagavond was het zover, de elfde editie van het Piepersbal in Zenderen, georganiseerd door...
08-12-2023

Nog even en dan kan er worden geschaatst

Menigeen zal het inmiddels niet zijn ontgaan. Op het Dorsetplein wordt namelijk sinds...
08-12-2023

Fynn en Noralynn resoluut: ‘We gaan feesten!’

Als slotstuk van een weekend carnaval, dat vrijdag begon met de opkomst van Prins Edwin en zijn...
26-11-2023

Sinterklaasje weer in Zenderen met zijn Piet

Het is opnieuw gelukt. De Goedheiligman heeft de weg naar Zenderen ook dit jaar weer gevonden....
25-11-2023