Verbonden in Licht is er weer klaar voor
LAATSTE VOORBEREIDINGEN VOOR ZATERDAG 28 OKTOBER

Verbonden in Licht is er weer klaar voor

Op zaterdag 28 oktober is er weer de jaarlijkse gedachtenisavond op het Gedenkpark aan de Von Bönninghausenstraat. De negende editie inmiddels van Verbonden in Licht, dat jaarlijks tegen de duizend mensen trekt. In een sfeervolle ambiance herdenken zij dan de overleden dierbaren. En alhoewel aan de formule van het evenement nauwelijks wordt gesleuteld, zijn er toch telkenjare weer kleine nieuwigheden die een bezoek meer dan de moeite waard maken. Met nieuwe deelnemers die een muzikale bijdrage leveren bijvoorbeeld. Maar ook met een nieuw gedicht dat maandagmiddag, tijdens de generale repetitie van de meer dan 40 vrijwilligers, werd onthuld door de schrijver ervan, Niels Terhalle. Hij verrichtte de openingshandeling samen met zijn totaal verraste moeder.

 

Het winnende gedicht

Het gedicht van Niels Terhalle is het derde dat inmiddels op het Gedenkpark is geplaatst. Hij bleek de winnaar van de wedstrijd die in juli werd uitgeschreven. Volgens Harry Baartman van de werkgroep was de response enorm. “Het gedicht van Niels sprong eruit omdat het universeel is en heel beeldend en mooi is opgeschreven”, zo zei hij lovend. Daarna was het aan de winnaar zelf om het bord te onthullen en het gedicht voor te dragen (zie de video onderaand het bericht).

 

Zijn moeder, die hij met een smoes had meegenomen naar het Gedenkpark, wist nergens van, maar was - nadat haar duidelijk werd wat de bedoeling eigenlijk was - blij verrast en meer dan trots op haar zoon. Overigens worden de andere ingezonden gedichten ook voorgedragen tijdens de bijzondere avond op 28 oktober.

 

Ook de 13-jarige Bornse Kaey is een van de deelnemers

Van 19.00 tot 21.00 uur zal het Gedenkpark weer sfeervol zijn verlicht met kaarsen, fakkels en vuurkorven. Een speciaal daartoe uitgezette route leidt de bezoekers langs de graven en naar plekken, waar bijvoorbeeld het Muziekensemble Twente, GiG, het Koperensemble, Trio Ungus, het Fluitensemble, Cantate Deurningen en Aqua Vitae voor gepaste livemuziek zullen zorgdragen. Ook de 13-jarige Kaey, die vorig jaar nog deelnam aan het Junior Songfestival, is een van de deelnemers. De talentvolle Bornenaar ziet er erg naar uit om op deze avond zijn geluid te laten horen. “Al zal ik natuurlijk wel een ander repertoire zingen, dan gewoonlijk. Best wel spannend”, liet ‘ie zich maandagmiddag ontvallen.

 

De werkgroep hoopt dat op zaterdag 28 oktober het baarhuisje ook weer geopend kan worden. Daar vindt op dit moment een kleine verbouwing plaats om straks plaats te kunnen bieden aan 54 urnenplekken. Ook hecht zij eraan te benadrukken dat alle bezoekers 's avonds worden verzocht op de paden te blijven. Het lopen van de route is bovendien op eigen risico. (RH/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024