Plezierig griezelen in en rond Openluchttheater
OOK HALLOWEEN FEESTEN IN BORNE EN ZENDEREN

Plezierig griezelen in en rond Openluchttheater

Nog even en dan is het weer Halloween, ‘de avond voor Allerheiligen’. Ooit bedoeld om de donkerste periode van het jaar aan te kondigen, het einde van de oogst en de jacht te vieren en het nieuwe jaar in te luiden. Nu, enkele duizenden jaren later, is het vooral - en mede door de invloed van de commercie - een verkleedfeest geworden met griezelige en spannende elementen. Hoe dan ook, het is weer zover. Met Halloween in het Openluchttheater Hertme als absolute uitschieter.

 

‘Vooral plezierig en geen nachtmerries’

En dat gebeurt dan op zaterdag 28 oktober tussen 16.30 en 21.00 uur. Met heksen, spinnen en spoken, natuurlijk pompoenen, een rondje door het griezelbos én een vermaarde illusionist. Pim Demmer van de organisatie vertelt niet zonder trots dat Halloween in Hertme de laatste jaren steeds meer regionale belangstelling krijgt. “Bij ons mag het allemaal best een beetje eng zijn, maar het blijft binnen de grenzen. Het moet vooral een plezierige belevenis worden en geen nachtmerries opleveren. Een prima entourage dus voor ouders met kinderen tussen de zes en twaalf jaar.”

 

In en rond het Openluchttheater valt er dan ook van alles te beleven. Zo kunnen de gemiddeld bijna duizend bezoekers tot een uur of zes hun hart ophalen met het uitsnijden van de talloze pompoenen, het deelnemen aan diverse spellen, het kijken naar roofvogels en uilen én zich vergapen aan de vreemde sujetten die her en der verschijnen, dan wel weer verdwijnen. Ook Wientje, de meer dan levensgrote heks en mascotte van evenement, laat zich dan van haar meest vriendelijke kant zien en gaat met het kleine grut op de foto.

 

Zinderende route door het griezelbos

Vanaf 18.00 uur verplaatst iedereen zich dan naar de bankjes in het theater om na een spannend optreden van de Tis Ma Waj Went Band te genieten van een bijna 50 minuten durende en fonkelnieuwe magische show van illusionist Nigel Otermans. En dan, als de schemer eenmaal is gevallen, opent zich nog eens de poort van het griezelbos, vlak achter het grote podium. Een rondje maken door dit bos betekent een zinderende kennismaking met heksen, zombies, levende skeletten, tal van filmkarakters zoals kapitein Haak en Pinokkio, opdoemende rookwolken en tal van andere griezelzaken. “Een best wel spannende route”, verklapt Demmer. Om 21.00 uur is het dan allemaal weer voorbij en wordt het tijd om huiswaarts te keren. Kaarten zijn te bestellen via de website van het Openluchttheater Hertme.

 

Ook Halloween in Borne en Zenderen

Maar ook in Borne en Zenderen zal Halloween dit jaar niet onopgemerkt voorbijgaan. Zo is er natuurlijk de Halloween koopzondag in het centrum van Borne op zondag 29 oktober en lopen de kinderen in Zenderen op de avond van diezelfde dag tussen 18.30 en 20.00 uur verkleed langs de met lampjes en kaarsen versierde deuren tijdens een vermakelijke Trick or Treat tocht. Een tocht die op dinsdagavond 31 oktober vanaf 18.00 uur nog eens dunnetjes zal worden overgedaan in Wensink-Zuid. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Dennis — 14 okt 2023
Voor de trick or treat route op 31-10-2023 kun je kijken op https://www.facebook.com/profile.php?id=100068906896870

Wie danst er mee onder de Pinksterkroon?

Terwijl menigeen nog nageniet van Borne op z’n Best en Koningsdag, is de organisatie van...
28-04-2024

Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
27-04-2024

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024

Vorstelijke bezoeken aan Borne

Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
26-04-2024

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024