Sfeervolle avond op Gedenkpark
DUIZENDEN LICHTJES TIJDENS VERBONDEN IN LICHT

Sfeervolle avond op Gedenkpark

Terwijl elders het Halloweenfeest in volle gang is, verzamelen zich al velen ver vóór 19.00 uur zaterdagavond voor de ingang van het Gedenkpark aan de Von Bönninghausenstraat. Het is de avond van Verbonden in Licht, de negende editie alweer, die nog niets aan belangstelling lijkt in te boeten. Van verre zijn dan al de ijle klanken te horen van Cantate Deurningen, een van de deelnemende muziekgezelschappen die de bijzondere herdenkingsavond luister bijzetten. Mondjesmaat worden de bezoekers naar binnen gelaten om een massale toestroom te voorkomen. Kinderen krijgen bij de ingang zelfs een lampion om daarmee op hun eigen wijze het licht mee te dragen.
 

De sterren van de hemel

En ondanks de grote belangstelling heerst er een serene rust, af en toe onderbroken door iemand die ergens op het park een gedicht voorleest of een koor dan wel ander muziekgezelschap dat op gepaste wijze van zich laat horen. Mensen blijven even stilstaan om te luisteren of wandelen rustig door. Allemaal zijn ze zo in hun eigen gedachten verzonken en daar is de avond ook precies voor bedoeld. Veel bewondering wekt het gerenoveerde baarhuisje, dat plaats biedt aan 54 urnenplekken. Vlakbij de Calvarieberg staat ook de jonge Kaey, de 13-jarige Bornse deelnemer aan het Junior Songfestival vorig jaar. Speciaal voor deze avond heeft hij zijn repertoire aangepast en hij zingt de spreekwoordelijke sterren van de hemel. Een volle maan ziet het ondertussen allemaal welwillend aan.
 

Aan het eind van de rondgang kan iedereen nog een persoonlijk woord op een papieren zak schrijven waarin even later een waxinelichtje wordt geplaatst. Ze worden allemaal bij elkaar geplaatst. Menigeen laat z’n oog langs de almaar groeiende rij stille hartenkreten gaan. De verbondenheid is voelbaar. Na een uurtje is het allemaal voorbij en kan de weg terug naar huis weer worden aanvaard. Maar de gedachten blijven. Verbonden in Licht was opnieuw meer dan de moeite waard. (RH/AJ/BM)

 

Verbonden in Licht

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Opening ijsbaan vanmiddag afgelast

Rond het middaguur moest de organisatie van de IJsbaan Borne een rigoureus besluit nemen: de...
10-12-2023

‘Deurdonderen’ met Prins Maurice en Christian

Als geen ander weten ze wat carnaval vieren is. Maurice Masselink en Christian Sand, de twee...
09-12-2023

Jelmer en Birgit leiden De Draejpiepers in...

Vrijdagavond was het zover, de elfde editie van het Piepersbal in Zenderen, georganiseerd door...
08-12-2023

Nog even en dan kan er worden geschaatst

Menigeen zal het inmiddels niet zijn ontgaan. Op het Dorsetplein wordt namelijk sinds...
08-12-2023

Fynn en Noralynn resoluut: ‘We gaan feesten!’

Als slotstuk van een weekend carnaval, dat vrijdag begon met de opkomst van Prins Edwin en zijn...
26-11-2023

Sinterklaasje weer in Zenderen met zijn Piet

Het is opnieuw gelukt. De Goedheiligman heeft de weg naar Zenderen ook dit jaar weer gevonden....
25-11-2023