Sfeervolle avond op Gedenkpark
DUIZENDEN LICHTJES TIJDENS VERBONDEN IN LICHT

Sfeervolle avond op Gedenkpark

Terwijl elders het Halloweenfeest in volle gang is, verzamelen zich al velen ver vóór 19.00 uur zaterdagavond voor de ingang van het Gedenkpark aan de Von Bönninghausenstraat. Het is de avond van Verbonden in Licht, de negende editie alweer, die nog niets aan belangstelling lijkt in te boeten. Van verre zijn dan al de ijle klanken te horen van Cantate Deurningen, een van de deelnemende muziekgezelschappen die de bijzondere herdenkingsavond luister bijzetten. Mondjesmaat worden de bezoekers naar binnen gelaten om een massale toestroom te voorkomen. Kinderen krijgen bij de ingang zelfs een lampion om daarmee op hun eigen wijze het licht mee te dragen.
 

De sterren van de hemel

En ondanks de grote belangstelling heerst er een serene rust, af en toe onderbroken door iemand die ergens op het park een gedicht voorleest of een koor dan wel ander muziekgezelschap dat op gepaste wijze van zich laat horen. Mensen blijven even stilstaan om te luisteren of wandelen rustig door. Allemaal zijn ze zo in hun eigen gedachten verzonken en daar is de avond ook precies voor bedoeld. Veel bewondering wekt het gerenoveerde baarhuisje, dat plaats biedt aan 54 urnenplekken. Vlakbij de Calvarieberg staat ook de jonge Kaey, de 13-jarige Bornse deelnemer aan het Junior Songfestival vorig jaar. Speciaal voor deze avond heeft hij zijn repertoire aangepast en hij zingt de spreekwoordelijke sterren van de hemel. Een volle maan ziet het ondertussen allemaal welwillend aan.
 

Aan het eind van de rondgang kan iedereen nog een persoonlijk woord op een papieren zak schrijven waarin even later een waxinelichtje wordt geplaatst. Ze worden allemaal bij elkaar geplaatst. Menigeen laat z’n oog langs de almaar groeiende rij stille hartenkreten gaan. De verbondenheid is voelbaar. Na een uurtje is het allemaal voorbij en kan de weg terug naar huis weer worden aanvaard. Maar de gedachten blijven. Verbonden in Licht was opnieuw meer dan de moeite waard. (RH/AJ/BM)

 

Verbonden in Licht

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zeepkistenrace op herhaling in Azelo

Het was een probeersel vorig jaar mei in Azelo. De roemruchte Zeepkistenkistenrace, die na zes...
23-05-2024

Avond4daagse Borne weer in de startblokken

Ook dit jaar wordt door het Avondvierdaagse-comitė Borne, onder auspiciën van...
22-05-2024

Humor en plezier markeren Familiedag Zenderen

Jong - en iets ouder - Zenderen staat op Tweede pinksterdag in het teken van de jaarlijkse...
20-05-2024

Dansen op een mooie Pinksterdag

Wie kent het niet: het liedje ‘Op een mooie Pinksterdag’ van Leen Jongewaard en...
19-05-2024

De Rosas vinden het best een beetje spannend

“Het ging gewoon hartstikke goed”, klinkt het zaterdag rond het middaguur in het...
18-05-2024

Hertme is klaar voor Robin Hood

Zondagmiddag rond de klok van één oogt het Openluchttheater Hertme als een...
05-05-2024