Ongekend halloween familiefeest in Hertme
VOLLE BAK IN SPOOKACHTIG OPENLUCHTTHEATER

Ongekend halloween familiefeest in Hertme

‘Halloween in Hertme’ is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een evenement van formaat. Van heinde en verre komen gezinnen naar het Openluchttheater om daar in een weliswaar enge, maar altijd weer plezierige ambiance de mystiek van het bijzondere feest te proeven. Het merendeel gaat ook zelf verkleed om zich onder te kunnen dompelen in de massa rondstruinende engerds, heksen, spoken, waarzeggers en andere figuren die je de andere 364 dagen van het jaar liever niet tegenkomt. Dat was deze zaterdagmiddag en -avond al niet anders. De duizend bezoekers maakten dat het theater al ruim van tevoren was volgeboekt.
 

De kracht van Hertme

Vooral voor de kinderen proeft Halloween in Hertme als één grote snoepjeswinkel. Er is voor hen dan ook van alles te doen. Van toverdrankjes maken tot pompoenen snijden en van gieren voor de lachspiegels tot tekenen, kleuren en meedoen aan enge spelletjes. Alle registers worden opengetrokken en als je goed oplet, merk je al snel dat de grote engerds er net zoveel plezier aan beleven als het kleine grut, waarvoor het allemaal is bedoeld. En dat is ook de kracht van Hertme.
 

Tegen de tijd dat de schemer invalt - de meesten hebben zich dan al tegoed gedaan aan een heerlijke patat of andere warme lekkernij - verplaatst de aandacht zich naar het theater. Daar zal even later, nadat de Tis Ma Waj Went Band een spooky optreden heeft gegeven, een speciale voorstelling worden gegeven door illusionist Nigel Otermans, die met zijn magische show bijna 50 minuten lang voor veel ooh’s en aah’s garant staat. En wie dan nóg niet verzadigd is, wordt meer dan welkom geheten in het griezelbos, pal achter het theaterpodium.
 

‘Ik was helemaal niet bang hoor mama’

Het rondje langs grafzerken, rokende spelonken, uit het niets opduikende sujetten en andere door velen met gegil en gekrijs omgeven elementen is ogenschijnlijk alleen aan de allersterksten besteed. Alhoewel…. “Ik was helemaal niet bang hoor mama”, klinkt het meermalen uit de mondjes van het stoer klinkende grut. De mama’s zelf weten doorgaans wel beter, al was het maar omdat ze zelf dolblij zijn dit doodenge pad weer te hebben overleefd.
 

Kort en goed, Hertme heeft het wéér voor elkaar gekregen. Het vermaak dat er in en rond het theater door de vele vrijwilligers wordt geboden, smaakt gewoon naar meer. Bij klein, maar zeker ook bij groot. (RH/AJ/BM)

 

Halloween Hertme

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Wie danst er mee onder de Pinksterkroon?

Terwijl menigeen nog nageniet van Borne op z’n Best en Koningsdag, is de organisatie van...
28-04-2024

Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
27-04-2024

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024

Vorstelijke bezoeken aan Borne

Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
26-04-2024

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024