Ongekend halloween familiefeest in Hertme
VOLLE BAK IN SPOOKACHTIG OPENLUCHTTHEATER

Ongekend halloween familiefeest in Hertme

‘Halloween in Hertme’ is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een evenement van formaat. Van heinde en verre komen gezinnen naar het Openluchttheater om daar in een weliswaar enge, maar altijd weer plezierige ambiance de mystiek van het bijzondere feest te proeven. Het merendeel gaat ook zelf verkleed om zich onder te kunnen dompelen in de massa rondstruinende engerds, heksen, spoken, waarzeggers en andere figuren die je de andere 364 dagen van het jaar liever niet tegenkomt. Dat was deze zaterdagmiddag en -avond al niet anders. De duizend bezoekers maakten dat het theater al ruim van tevoren was volgeboekt.
 

De kracht van Hertme

Vooral voor de kinderen proeft Halloween in Hertme als één grote snoepjeswinkel. Er is voor hen dan ook van alles te doen. Van toverdrankjes maken tot pompoenen snijden en van gieren voor de lachspiegels tot tekenen, kleuren en meedoen aan enge spelletjes. Alle registers worden opengetrokken en als je goed oplet, merk je al snel dat de grote engerds er net zoveel plezier aan beleven als het kleine grut, waarvoor het allemaal is bedoeld. En dat is ook de kracht van Hertme.
 

Tegen de tijd dat de schemer invalt - de meesten hebben zich dan al tegoed gedaan aan een heerlijke patat of andere warme lekkernij - verplaatst de aandacht zich naar het theater. Daar zal even later, nadat de Tis Ma Waj Went Band een spooky optreden heeft gegeven, een speciale voorstelling worden gegeven door illusionist Nigel Otermans, die met zijn magische show bijna 50 minuten lang voor veel ooh’s en aah’s garant staat. En wie dan nóg niet verzadigd is, wordt meer dan welkom geheten in het griezelbos, pal achter het theaterpodium.
 

‘Ik was helemaal niet bang hoor mama’

Het rondje langs grafzerken, rokende spelonken, uit het niets opduikende sujetten en andere door velen met gegil en gekrijs omgeven elementen is ogenschijnlijk alleen aan de allersterksten besteed. Alhoewel…. “Ik was helemaal niet bang hoor mama”, klinkt het meermalen uit de mondjes van het stoer klinkende grut. De mama’s zelf weten doorgaans wel beter, al was het maar omdat ze zelf dolblij zijn dit doodenge pad weer te hebben overleefd.
 

Kort en goed, Hertme heeft het wéér voor elkaar gekregen. Het vermaak dat er in en rond het theater door de vele vrijwilligers wordt geboden, smaakt gewoon naar meer. Bij klein, maar zeker ook bij groot. (RH/AJ/BM)

 

Halloween Hertme

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zeepkistenrace op herhaling in Azelo

Het was een probeersel vorig jaar mei in Azelo. De roemruchte Zeepkistenkistenrace, die na zes...
23-05-2024

Avond4daagse Borne weer in de startblokken

Ook dit jaar wordt door het Avondvierdaagse-comitė Borne, onder auspiciën van...
22-05-2024

Humor en plezier markeren Familiedag Zenderen

Jong - en iets ouder - Zenderen staat op Tweede pinksterdag in het teken van de jaarlijkse...
20-05-2024

Dansen op een mooie Pinksterdag

Wie kent het niet: het liedje ‘Op een mooie Pinksterdag’ van Leen Jongewaard en...
19-05-2024

De Rosas vinden het best een beetje spannend

“Het ging gewoon hartstikke goed”, klinkt het zaterdag rond het middaguur in het...
18-05-2024

Hertme is klaar voor Robin Hood

Zondagmiddag rond de klok van één oogt het Openluchttheater Hertme als een...
05-05-2024