Griezelige koopzondag gaat er weer in als koek
OOK IN ZENDEREN SPOOKT HET BEHOORLIJK

Griezelige koopzondag gaat er weer in als koek

‘Code oranje’ luidde de weersvoorspelling voor de zondagmiddag. Met bliksem, hagelbuien en ander ongerief zou het zelfs de perfecte entourage vormen voor de Halloween koopzondag in Borne. De praktijk bleek echter weerbarstig. Het bleef immers - op een druppel na - droog in Borne. Toch deed het geen enkele afbreuk aan het plezier dat de talrijke bezoekers beleefden aan een middagje shoppen in Borne. Er was volop vermaak, veel engs, maar vooral ook veel ‘leuks’ aan de traditionele koopzondag in het dorpscentrum.

 

Stoel des doods

Met traditiegetrouw de grote opblaasbare kerk op het Dorsetplein, die inmiddels de vaste waarde vormt van het Halloween feest. De kinderen verdringen zich om naar binnen te stappen, de diverse opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren en daarmee hun beloning te incasseren. Maar ook elders is het een drukte van belang. Lange rijen wachtenden om een bezoekje te kunnen brengen aan een van de twee spookhuizen bijvoorbeeld of om op de ‘stoel des doods’ te kunnen plaatsnemen. Terwijl even later een ‘creepy einzelganger’ voorbijtrekt met een kettingzaag, die een angstaanjagend geluid veroorzaakt en de argeloze passant al snel enkele passen opzij doet maken. Het is overduidelijk, het is Halloween in Borne.

 

De professioneel opgezette middag werpt haar vruchten af. Voor ouders en kinderen blijkt het centrum van Borne voor even ‘the place to be’ waar het aangenaam toeven is. Een familie-uitje waarin de winkeliers de lachende derde hopen te zijn, en waarbij er ook echt iets te beleven valt. De vele kinderen die als heksje, spookje, prinsesje of ander angstaanjagend individuutje de hoofdrol voor zich opeisen, krijgen de lachers op hun hand. Het kan en mag allemaal vanmiddag. Als rond een uur of vier de hemel dichttrekt en donkere wolken zich samenpakken, is het snel voorbij. ‘Mooi geweest’ denken de meesten. Het was leuk, maar zo was het goed’. De Halloween koopzondag is geslaagd.

 

Halloween in Zenderen

Twee uurtjes later staat Halloween in Zenderen nog op het punt van beginnen. Ruim 50 kinderen lopen er vanaf 18.30 uur, op hun allerbest verkleed, langs de soms opvallend uitgelichte deuren, ten teken dat ze er kunnen aanbellen onder het motto: ‘een snoepje of ik schiet’. De trick or treat tocht is vermakelijk, hoe kleinschalig wellicht ook. Het grut zelf, uitbundig geschminkt en soms angstaanjagend uitgedost, heeft haar hour of fame, de meespelende wijkbewoners die ook wel van een spannend grapje houden, genieten al evenzo. Het is immers - en gelukkig - maar eenmaal Halloween en dat is op zondagavond in het kerkdorp. (RH/AJ/BM)

 

Halloween: Koopzondag Borne en Trick or treat Zenderen

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Opening ijsbaan vanmiddag afgelast

Rond het middaguur moest de organisatie van de IJsbaan Borne een rigoureus besluit nemen: de...
10-12-2023

‘Deurdonderen’ met Prins Maurice en Christian

Als geen ander weten ze wat carnaval vieren is. Maurice Masselink en Christian Sand, de twee...
09-12-2023

Jelmer en Birgit leiden De Draejpiepers in...

Vrijdagavond was het zover, de elfde editie van het Piepersbal in Zenderen, georganiseerd door...
08-12-2023

Nog even en dan kan er worden geschaatst

Menigeen zal het inmiddels niet zijn ontgaan. Op het Dorsetplein wordt namelijk sinds...
08-12-2023

Fynn en Noralynn resoluut: ‘We gaan feesten!’

Als slotstuk van een weekend carnaval, dat vrijdag begon met de opkomst van Prins Edwin en zijn...
26-11-2023

Sinterklaasje weer in Zenderen met zijn Piet

Het is opnieuw gelukt. De Goedheiligman heeft de weg naar Zenderen ook dit jaar weer gevonden....
25-11-2023