Wensink-Zuid griezelt in bos en wijk
MAAR LIEFST 34 HUIZEN EN RUIM 250 INGESCHREVEN KINDEREN

Wensink-Zuid griezelt in bos en wijk

Kosten noch moeite waren gespaard om van het Halloweenfeest een bijzonder iets te maken. Heel veel vrijwilligers hebben zich twee avonden lang uitgesloofd om allemaal enge of nog engere attributen te maken die ervoor moesten zorgen dat deze dinsdagavond zou slagen. En geslaagd is deze avond. Ondanks dat het weer niet echt mee zat, stond er een lange rij kinderen met hun ouders te wachten voor de ingang van het Griezelbos.

 

Via de sociale media heeft de organisatie flink en vaak op de trom geslagen en dat heeft effect gehad. De avond is mede mogelijk gemaakt door een flink aantal sponsoren. Kim van Stralen, een van de mede-organisatoren en zelf gekleed als bebloede bruid: ”Er hebben in alle jaren dat het Halloweenfeest wordt georganiseerd in Wensink Zuid nog nooit zoveel bewoners en kinderen deelgenomen. En het Griezelbos is dit jaar voor de eerste keer georganiseerd. Het was heel veel werk maar het is erg mooi geworden.”

 

Opening

Om 18.00 uur kwam er een mysteryguest die de avond opende. Dat bleek zanger Justin Tonnema te zijn, die door niemand minder dan Yeti, de mascotte van IJsbaan Borne werd vergezeld. Door middel van het doorknippen van een lint werd het Griezelbos door Justin geopend. Bij een waarzegger in een tent konden de kinderen vervolgens hun kaartje halen. De groene kaartjes waren voor de jongere kinderen die daarmee tussen 18.00 en 19.00 uur het Griezelbos in konden dat zich bij de klimtoren achter het Twickelcollege bevond. De oudere kinderen kregen een rood kaartje en mochten vanaf 19.30 uur het toen nog engere griezelbos in.

 

Griezelbos

Langs het pad dat er moest worden gelopen waren allerlei enge situaties en personen aanwezig. Ook konden er heksendrankjes worden gedronken. Licht, geluid en die figuranten maakten het best eng. Over figuranten gesproken, door ziekte vielen er in eerste instantie een aantal figuranten af, maar op het laatste moment werd daar in een aantal gevallen ook weer vervanging voor gevonden. Gelukkig werden de jonge kinderen vergezeld door hun ouders. Zo kwamen ze uiteindelijk aan het andere einde toch weer heel en opgelucht uit het Griezelbos.

 

Wijk

In de wijk zelf hadden 34 bewoners er werk van gemaakt om hun huizen in Halloweensfeer om te toveren. Niet alleen met pompoenen, lichtjes en spinrag, maar ook met enge figuren in de tuin en soms zelfs met projecties en geluiden. Heel veel groepen mooi verklede kinderen liepen begeleid door hun ouders van adres naar adres om bij de deelnemende huizen aan te bellen en snoep in ontvangst te nemen. (RH/HvR)

 

Halloween in Wensink-Zuid

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Siny Boer — 01 nov 2023
Heel leuk en spannend voor de kinderen. Gezellig voor de ouders. Complimenten voor de organisatie!
Siny Boer — 01 nov 2023
Heel leuk en spannend voor de kinderen. Gezellig voor de ouders. Complimenten voor de organisatie!
Henri — 31 okt 2023
Super gedaan Kim.. Volgend jaar weer!!!!!

Wie danst er mee onder de Pinksterkroon?

Terwijl menigeen nog nageniet van Borne op z’n Best en Koningsdag, is de organisatie van...
28-04-2024

Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
27-04-2024

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024

Vorstelijke bezoeken aan Borne

Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
26-04-2024

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024