Nieuw: audiotour langs bezienswaardigheden
01-11-2023
WANDELEN DOOR BORNE MET DE PODWALK ‘BORNS ONDERONSJE’

Nieuw: audiotour langs bezienswaardigheden

Met de nieuwe podwalk Borns Onderonsje worden inwoners en bezoekers op interactieve en moderne wijze meegenomen in de verhalen achter Bornse panden, historie en cultureel erfgoed. Als pilot is gestart in Oud Borne. Daar staan op verschillende plekken bordjes met een QR-code, die leiden naar een website met een route langs de verschillende bezienswaardigheden waarover iets verteld wordt. Via korte audiofragmenten die vaak niet langer dan 1 tot 2 minuten duren, luister je naar de geschiedenis, grappige weetjes en mooie anekdotes.

 

Verschillende vertellers

Tijdens het beluisteren van de fragmenten hoor je verschillende sprekers. De ene keer is het een pandeigenaar of een werknemer, de andere keer is het iemand die erg betrokken is bij de locatie waar het verhaal overgaat. Zo hoor je bijvoorbeeld Alphons Meijer over zijn Citroën in de muur en z'n panden aan de Marktstraat tot en met het Brugstraatje en je hoort Liesbeth Hassink over de plek waar zij zelf directeur is: Museum Bussemakerhuis.

 

“Als pilot zijn we gestart met een rondje door beschermd dorpsgezicht Oud Borne, maar de wandeling gaat ook langs panden en monumenten die betrekking hebben op de Bornse rijke textielgeschiedenis. Over niet al te lange tijd zullen de verhalen van Hertme, Zenderen en alle andere belangrijke locaties in Borne ingesproken worden”, zegt Corine Hofstra van Visit Borne.

 

Nieuwsgierigheid prikkelen

“Borns Onderonsje laat inwoners en bezoekers via een nieuwe manier kennismaken met al het moois wat (Oud) Borne te bieden heeft. De korte fragmenten met informatie geven de wandeling door Borne net dat extra stukje beleving. Je leert immers door de verhalen Borne een beetje beter kennen. De luisteraar wordt trouwens ook diverse keren uitgenodigd om een rondleiding te boeken via Gidsen Oud Borne, mochten ze meer te weten willen komen over Oud Borne. Gedurende anderhalf uur kan men met een bevlogen gids op pad die uitgebreider en langer zal vertellen over de verschillende monumenten en panden in Oud Borne.”

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Hertme is klaar voor Robin Hood

Zondagmiddag rond de klok van één oogt het Openluchttheater Hertme als een...
05-05-2024

Ingetogen stiltes in Borne, Hertme en Zenderen

Met een sobere bijeenkomst in de Oude Kerk begon zaterdagavond om 19.00 uur de herdenking van de...
04-05-2024

Nena op 31 augustus in Hertme

Met 25 miljoen verkochte platen is Nena een van de meest succesvolle Duitse artiesten aller...
30-04-2024

Programma 4 en 5 mei Borne, Hertme en Zenderen

Op 3 april is het 79 jaar geleden dat Borne werd bevrijd van de bezetters. Jaarlijks worden er...
30-04-2024

Wie danst er mee onder de Pinksterkroon?

Terwijl menigeen nog nageniet van Borne op z’n Best en Koningsdag, is de organisatie van...
28-04-2024

Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
27-04-2024