Nieuw: audiotour langs bezienswaardigheden
01-11-2023
WANDELEN DOOR BORNE MET DE PODWALK ‘BORNS ONDERONSJE’

Nieuw: audiotour langs bezienswaardigheden

Met de nieuwe podwalk Borns Onderonsje worden inwoners en bezoekers op interactieve en moderne wijze meegenomen in de verhalen achter Bornse panden, historie en cultureel erfgoed. Als pilot is gestart in Oud Borne. Daar staan op verschillende plekken bordjes met een QR-code, die leiden naar een website met een route langs de verschillende bezienswaardigheden waarover iets verteld wordt. Via korte audiofragmenten die vaak niet langer dan 1 tot 2 minuten duren, luister je naar de geschiedenis, grappige weetjes en mooie anekdotes.

 

Verschillende vertellers

Tijdens het beluisteren van de fragmenten hoor je verschillende sprekers. De ene keer is het een pandeigenaar of een werknemer, de andere keer is het iemand die erg betrokken is bij de locatie waar het verhaal overgaat. Zo hoor je bijvoorbeeld Alphons Meijer over zijn Citroën in de muur en z'n panden aan de Marktstraat tot en met het Brugstraatje en je hoort Liesbeth Hassink over de plek waar zij zelf directeur is: Museum Bussemakerhuis.

 

“Als pilot zijn we gestart met een rondje door beschermd dorpsgezicht Oud Borne, maar de wandeling gaat ook langs panden en monumenten die betrekking hebben op de Bornse rijke textielgeschiedenis. Over niet al te lange tijd zullen de verhalen van Hertme, Zenderen en alle andere belangrijke locaties in Borne ingesproken worden”, zegt Corine Hofstra van Visit Borne.

 

Nieuwsgierigheid prikkelen

“Borns Onderonsje laat inwoners en bezoekers via een nieuwe manier kennismaken met al het moois wat (Oud) Borne te bieden heeft. De korte fragmenten met informatie geven de wandeling door Borne net dat extra stukje beleving. Je leert immers door de verhalen Borne een beetje beter kennen. De luisteraar wordt trouwens ook diverse keren uitgenodigd om een rondleiding te boeken via Gidsen Oud Borne, mochten ze meer te weten willen komen over Oud Borne. Gedurende anderhalf uur kan men met een bevlogen gids op pad die uitgebreider en langer zal vertellen over de verschillende monumenten en panden in Oud Borne.”

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zeepkistenrace opnieuw groot succes

“Na een succesvolle herstart in 2023 is de zeepkistenrace ook dit jaar weer in Azelo. We...
23-06-2024

Haringparty levert 16.000 euro op

Het eerste vaatje nieuwe haring bracht donderdagavond maar liefst 16.000 euro op. Het mooie...
20-06-2024

Bornse Haringparty wil het nóg beter doen

Voor de organisatoren van de Bornse Haringparty lijkt het op het eerste oog ‘appeltje...
10-06-2024

Hobby-jager Herbert Sonder verschalkt Spassvogel

Hij is al zeven jaar lid van de Bornse Schuttersvereniging, maar bleef de afgelopen jaren door...
08-06-2024

Bornsche Maten beleeft sportief topweekend

Zaterdag rond de middag, het BeekparkFestival ’24 is dan nog niet eens halverwege, kunnen...
08-06-2024

Wie volgt Schutterskoning René Morshuis op?

Volgende week zaterdag vanaf 15.00 uur staat op de weide aan de Twickelerblokweg, in het...
30-05-2024