Uitbundige Sint weerstaat nattigheid
GLORIEUZE INTOCHT DOOR DORPSCENTRUM

Uitbundige Sint weerstaat nattigheid

Hij is er. Om iets over tweeën was het eindelijk weer zover. Sinterklaas is terug in Borne. ‘En hoe!’ mag je rustig stellen, want het viel dit jaar voor de bisschop alleszins niet mee om de intocht voor eenieder tot een groots feest te maken. De onophoudelijke regen vroeg namelijk veel van het Spaanse gezelschap, maar zeker ook van de vele wachtende kinderen met hun papa’s en mama’s. Maar het lukte allemaal wonderwel. Uitbundig zwaaiend, veelvuldig de handen schuddend en de kinderen over hun bolletjes aaiend baande hij zich, breed glimlachend onder een doorzichtige paraplu, een weg door het volgelopen dorpscentrum om tenslotte op het Dorsetplein nog eens feestelijk in het figuurlijke zonnetje te worden gezet door Kaatje Kopstand, de presentatrice van het kinderfeest daar.
 

Thuis via BorneBoeit

De feestelijkheden begonnen eigenlijk al rond de klok van twaalf op het Rheineplein. Daar kon het kleine grut cadeautjes in een schoorsteen gooien, smullen van poffertjes en pepernotenijs of alle opgekropte spanning dan wel energie kwijt op een voor deze gelegenheid geplaatste stormbaan. De meeste bezoekers wachtten - gezien de weersomstandigheden - echter tot het allerlaatste moment om erbij te kunnen zijn. Een ander deel (het bleken er uiteindelijk enkele duizenden te worden) besloot de intocht thuis via BorneBoeit te gaan volgen.
 

Om iets over tweeën kwam het treintje in zicht waarmee de Sint en zijn Pieten Borne bereikte. Burgemeester Jan Pierik heette de Goedheiligman even later aan de voet van het gemeentehuis een warm welkom in zijn gemeente, waarna de wandeling over het Rheineplein kon beginnen. Het bleek makkelijker gezegd dan gedaan, want o wat waren er veel kinderen die de Sint aanklampten met hun vurige wensen of prachtige kleurplaat.
 

Rijendik

Bedreven en opvallend goed gehumeurd baande hij zich er echter toch een weg om even later in een auto te stappen die hem naar de Stephanuskerk zou kunnen brengen. De luid beierende klokken spraken er boekdelen, de blijdschap en vreugde was alom hoor- en voelbaar. Het laatste stuk door de Grotestraat deed er traditiegetrouw niet voor onder. Rijen dik stond het en als de Hoofdpieten niet met enige regelmaat zouden hebben ingegrepen, dan was de Sint nu nog niet halverwege geweest.
 

De apotheose kwam echter op het Dorsetplein, waar Kaatje Kopstand met Opa Piet en Piet Snelle Wind de wachtende kinderen al ruim een uur vermaakte met het zingen van liedjes en vermakelijke anekdotes. Dansschool Danceworkx deed er nog eens een extra duit in het zakje met een aantal opzwepende dansjes. Rond half vier was het allemaal mooi geweest. De regen liet zich steeds heftiger gelden, Sint was moe en alle kinderen met hun papa’s en mama’s nat genoeg om de behaaglijkheid van de kachel thuis weer op te willen zoeken. Ongetwijfeld zal er op heel veel plekken vanavond een eerste schoentje worden gezet. (RH/JW/AJ/BM)

 

De live-uitzending van de intocht is hier terug te zien.

 

Intocht Sinterklaas

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zeepkistenrace op herhaling in Azelo

Het was een probeersel vorig jaar mei in Azelo. De roemruchte Zeepkistenkistenrace, die na zes...
23-05-2024

Avond4daagse Borne weer in de startblokken

Ook dit jaar wordt door het Avondvierdaagse-comitė Borne, onder auspiciën van...
22-05-2024

Humor en plezier markeren Familiedag Zenderen

Jong - en iets ouder - Zenderen staat op Tweede pinksterdag in het teken van de jaarlijkse...
20-05-2024

Dansen op een mooie Pinksterdag

Wie kent het niet: het liedje ‘Op een mooie Pinksterdag’ van Leen Jongewaard en...
19-05-2024

De Rosas vinden het best een beetje spannend

“Het ging gewoon hartstikke goed”, klinkt het zaterdag rond het middaguur in het...
18-05-2024

Hertme is klaar voor Robin Hood

Zondagmiddag rond de klok van één oogt het Openluchttheater Hertme als een...
05-05-2024