Geiten hebben Koning Derek en Adjudant Bram
19-11-2023
‘WESTERLINGEN’ PRESENTEREN ZICH TIJDENS ZOTTE ZONDAGAVOND

Geiten hebben Koning Derek en Adjudant Bram

Zondagavond om iets na zessen ging het weer los met de Angorageiten. Het is immers de dag van het aftreden van hun Koningskoppel én vooral ook van het aantreden van de nieuwe hoogheden. Traditiegetrouw gebeurt dat bij die anders dan andere Karnavalsvereniging (ja, met een K!) niet in hun residentie De Steeg - voor deze gelegenheid omgedoopt tot Grand café de Gait - maar op straat. Dit keer vond het spektakel plaats op en rond het Dorsetplein, dat speciaal daarvoor zelfs een aantal uren autovrij was gemaakt. Na een kleine driekwartier kwamen Derek van der Meer en Bram Morselt als de nieuwe Koning en Adjudant tevoorschijn.

 

Op driewielertjes af

De vele belangstellenden, waaronder vooral een groot aantal andere carnavalsverenigingen uit Borne en omliggende plaatsen, hadden er toen al enkele uurtjes vermaak opzitten in de overvolle residentie van Benno Schwering. Maar om klokslag zes spoedde iedereen zich toch naar buiten om even verderop alles van nabij mee te kunnen maken. Het spektakel begon met het aftreden van de oude hoogheden Koningin Lisanne Busscher, Koning Ramon Munsterhuis en hun Adjudanten Lara Mulder én Juup Leis. Ze dienden hun steken en versierselen in te leveren en verlieten op driewielertjes het plein onder een daverend applaus.

 

Vervolgens kwam er een goochelaar voorbij die (doelbewust?) niet echt de handen op elkaar kreeg, even later gevolgd door een dansgroep, bestaande uit jonge meiden die in hun fluorescerende pakken lieten zien wat ze in huis hadden. Een handvol smurfen dartelde daarna rond de podiumwagen, waarbij Angoraman Wout Ellenbroek de ondankbare taak kreeg het stel met een groot net te vangen. Hetgeen uiteraard mislukte. De dames van het FC Twente Voetbalkoor mochten ten slotte met enkele nummers de chaotische aanloop naar het hoogtepunt, de opkomst van de nieuwe hoogheden, afsluiten.

 

De apotheose volgde toen de nieuwe Koning Derek en zijn Adjudant Bram even later, verschanst achter een grote trekker en voorafgegaan door een stel Geiten met rode fakkels, vanuit de Marktstraat het Dorsetplein kwamen opgereden. Een confettikanon en vuurwerk begeleidden hun opkomst. En nadat ze zichzelf kort hadden geïntroduceerd, ging het in ras tempo terug naar De Gait waar de feestelijkheden de komende uren worden voortgezet.

 

Wie zijn de nieuwe Hoogheden?

Koning Derek van der Meer is 26 jaar oud en komt uit IJmuiden. Door zijn vriendin Sanne Ellenbroek heeft ‘ie kennis gemaakt met het Borne. Luchtvaart en IT zijn z'n passies, dat is dan ook de reden dat hij voor KLM werkt. Dit jaar is hij de koning van de Angorageiten, samen met de neef van zijn vriendin: Adjudant Bram Morselt. Bram is 22 jaar, komt uit Borne en is hier elk weekend. Door de week woont hij in Doorn, daar studeert hij aan de TMO Fashion Business School. Bram werkt bij Morselt Mode als verkoper en ook verricht hij nog wat werkzaamheden achter de schermen. Al een aantal jaren zit hij bij de Angorageiten. (RH/BM)

 

Hun motto:

‘Maak oe nie noar, ook met westerlingen krieg ‘ie ’n mooi karnavalsjoar!’

 

Opkomst hoogheden Angorageiten

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Fynn en Noralynn resoluut: ‘We gaan feesten!’

Als slotstuk van een weekend carnaval, dat vrijdag begon met de opkomst van Prins Edwin en zijn...
26-11-2023

Sinterklaasje weer in Zenderen met zijn Piet

Het is opnieuw gelukt. De Goedheiligman heeft de weg naar Zenderen ook dit jaar weer gevonden....
25-11-2023

Vol verwachting klopt in Zenderen het hart

Ze weten het zeker. Sinterklaas komt zaterdag opnieuw naar Zenderen. Sterker nog, al wekenlang...
20-11-2023

Uitbundige Sint weerstaat nattigheid

Hij is er. Om iets over tweeën was het eindelijk weer zover. Sinterklaas is terug in Borne....
18-11-2023

Nog zes nachtjes slapen voordat Sint er is

Er valt niet langer aan te ontkomen: Sinterklaas is op weg naar Nederland om begin december weer...
12-11-2023

Alexander en Niels leiden Melbuulkes

Tijdens een drukbezochte Gala-avond in het Kulturhus werden vrijdagavond om precies 21.11 uur...
10-11-2023