Vol verwachting klopt in Zenderen het hart
ZATERDAG 25 NOVEMBER KOMT SINTERKLAAS

Vol verwachting klopt in Zenderen het hart

Ze weten het zeker. Sinterklaas komt zaterdag opnieuw naar Zenderen. Sterker nog, al wekenlang verkneukelen Carmen Welberg, Coby Dirks, Esther Besselink en Marleen te Riele zich met enige regelmaat aan de keukentafel bij een van hen thuis om de ontvangst van de wit-bebaarde bisschop in zo goed mogelijke banen te leiden. Pepernoten, speculaas en ander lekkers dienen daarbij als de broodnodige inspiratie. Maar eigenlijk hebben ze die prikkels helemaal niet nodig, want hun enthousiasme is sowieso al meer dan voldoende om er zaterdag vanaf 14.30 uur opnieuw een geweldig kinderfeest van te maken. Dit keer in en rondom het Sindron.
 

Gemeenschapszin

Het was vorig jaar voor het eerst in zeven jaar dat de Sint weer officieel in het kerkdorp werd ontvangen. Dat gebeurde toen nog bij het Rigtershoes, dat al snel te klein bleek om al het jonge grut en hun papa’s en mama’s een goede plek te geven. Maar die middag werd de toon wél gezet. “We merkten dat de gemeenschapszin om zoiets ook in het kerkdorp te vieren groot is”, vertelt Marleen. De kinderen treffen elkaar in hun eigen omgeving, het is vertrouwd en kleinschalig en bovendien hebben ook de grotere Zenderenaren samen een heel plezierige middag.”
 

Een plezierige middag volgens het viertal die om 14.30 uur van start gaat bij het Sindron aan de Prinsenweg 10. Daar kunnen de kinderen dan een stempelkaart halen die hen langs zeven verschillende opdrachten voert die op het plein van de St. Stephanusschool, en onder begeleiding van evenzovele Pieten, kunnen worden uitgevoerd. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan stokpaardje rijden en pakjes in de schoorsteen gooien. Een uurtje later verzamelt iedereen zich dan bij de ingang van het Sindron waar - als alle berichten kloppen - de Goedheiligman om exact 15.30 uur, gezeten in een avontuurlijk ogende buggy en voorafgegaan door de Tis Ma Waj Went Band, zal uitstappen.
 

Kleurwedstrijd

Samen met de kinderen zoekt hij dan snel de warmte op van deze ‘huiskamer van Zenderen’ om met ze in gesprek te gaan, hun wensjes aan te horen en met elkaar de o zo bekende liedjes te zingen. Ook is er gelegenheid om samen met de Sint op de foto te gaan én zal hij de uitslag bekend maken van de grote kleurwedstrijd, die deze week van start gaat met de uitreiking van kleurplaten bij Duimelot en de basisschool. Om mee te dingen naar de prijsjes dienen de kleurplaten uiterlijk vrijdag bij het Sindron te worden ingeleverd.
 

Boven alles gaat het zaterdagmiddag echter om de Goedheiligman zelf. Hij is het middelpunt en lost alle problemen die zich in de aanloop naar zijn verjaardag voordoen, in de regel moeiteloos op. En dat zal in het Sindron niet anders zijn, als hij signaleert dat er uit de letter S van Sint stelselmatig een hap is verdwenen… De Zenderense jeugd én de kinderen die in Maria Mediatrix en De Zwanenhof verblijven, zullen het allemaal weer ademloos volgen. Net als Carmen, Coby, Esther en Marleen. “We hebben er weer enorm veel zin, dit is zó geweldig leuk om te organiseren”, besluit de laatstgenoemde met een stralende blik. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Fynn en Noralynn resoluut: ‘We gaan feesten!’

Als slotstuk van een weekend carnaval, dat vrijdag begon met de opkomst van Prins Edwin en zijn...
26-11-2023

Sinterklaasje weer in Zenderen met zijn Piet

Het is opnieuw gelukt. De Goedheiligman heeft de weg naar Zenderen ook dit jaar weer gevonden....
25-11-2023

Geiten hebben Koning Derek en Adjudant Bram

Zondagavond om iets na zessen ging het weer los met de Angorageiten. Het is immers de dag van...
19-11-2023

Uitbundige Sint weerstaat nattigheid

Hij is er. Om iets over tweeën was het eindelijk weer zover. Sinterklaas is terug in Borne....
18-11-2023

Nog zes nachtjes slapen voordat Sint er is

Er valt niet langer aan te ontkomen: Sinterklaas is op weg naar Nederland om begin december weer...
12-11-2023

Alexander en Niels leiden Melbuulkes

Tijdens een drukbezochte Gala-avond in het Kulturhus werden vrijdagavond om precies 21.11 uur...
10-11-2023