Vol verwachting klopt in Zenderen het hart
ZATERDAG 25 NOVEMBER KOMT SINTERKLAAS

Vol verwachting klopt in Zenderen het hart

Ze weten het zeker. Sinterklaas komt zaterdag opnieuw naar Zenderen. Sterker nog, al wekenlang verkneukelen Carmen Welberg, Coby Dirks, Esther Besselink en Marleen te Riele zich met enige regelmaat aan de keukentafel bij een van hen thuis om de ontvangst van de wit-bebaarde bisschop in zo goed mogelijke banen te leiden. Pepernoten, speculaas en ander lekkers dienen daarbij als de broodnodige inspiratie. Maar eigenlijk hebben ze die prikkels helemaal niet nodig, want hun enthousiasme is sowieso al meer dan voldoende om er zaterdag vanaf 14.30 uur opnieuw een geweldig kinderfeest van te maken. Dit keer in en rondom het Sindron.
 

Gemeenschapszin

Het was vorig jaar voor het eerst in zeven jaar dat de Sint weer officieel in het kerkdorp werd ontvangen. Dat gebeurde toen nog bij het Rigtershoes, dat al snel te klein bleek om al het jonge grut en hun papa’s en mama’s een goede plek te geven. Maar die middag werd de toon wél gezet. “We merkten dat de gemeenschapszin om zoiets ook in het kerkdorp te vieren groot is”, vertelt Marleen. De kinderen treffen elkaar in hun eigen omgeving, het is vertrouwd en kleinschalig en bovendien hebben ook de grotere Zenderenaren samen een heel plezierige middag.”
 

Een plezierige middag volgens het viertal die om 14.30 uur van start gaat bij het Sindron aan de Prinsenweg 10. Daar kunnen de kinderen dan een stempelkaart halen die hen langs zeven verschillende opdrachten voert die op het plein van de St. Stephanusschool, en onder begeleiding van evenzovele Pieten, kunnen worden uitgevoerd. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan stokpaardje rijden en pakjes in de schoorsteen gooien. Een uurtje later verzamelt iedereen zich dan bij de ingang van het Sindron waar - als alle berichten kloppen - de Goedheiligman om exact 15.30 uur, gezeten in een avontuurlijk ogende buggy en voorafgegaan door de Tis Ma Waj Went Band, zal uitstappen.
 

Kleurwedstrijd

Samen met de kinderen zoekt hij dan snel de warmte op van deze ‘huiskamer van Zenderen’ om met ze in gesprek te gaan, hun wensjes aan te horen en met elkaar de o zo bekende liedjes te zingen. Ook is er gelegenheid om samen met de Sint op de foto te gaan én zal hij de uitslag bekend maken van de grote kleurwedstrijd, die deze week van start gaat met de uitreiking van kleurplaten bij Duimelot en de basisschool. Om mee te dingen naar de prijsjes dienen de kleurplaten uiterlijk vrijdag bij het Sindron te worden ingeleverd.
 

Boven alles gaat het zaterdagmiddag echter om de Goedheiligman zelf. Hij is het middelpunt en lost alle problemen die zich in de aanloop naar zijn verjaardag voordoen, in de regel moeiteloos op. En dat zal in het Sindron niet anders zijn, als hij signaleert dat er uit de letter S van Sint stelselmatig een hap is verdwenen… De Zenderense jeugd én de kinderen die in Maria Mediatrix en De Zwanenhof verblijven, zullen het allemaal weer ademloos volgen. Net als Carmen, Coby, Esther en Marleen. “We hebben er weer enorm veel zin, dit is zó geweldig leuk om te organiseren”, besluit de laatstgenoemde met een stralende blik. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zeepkistenrace op herhaling in Azelo

Het was een probeersel vorig jaar mei in Azelo. De roemruchte Zeepkistenkistenrace, die na zes...
23-05-2024

Avond4daagse Borne weer in de startblokken

Ook dit jaar wordt door het Avondvierdaagse-comitė Borne, onder auspiciën van...
22-05-2024

Humor en plezier markeren Familiedag Zenderen

Jong - en iets ouder - Zenderen staat op Tweede pinksterdag in het teken van de jaarlijkse...
20-05-2024

Dansen op een mooie Pinksterdag

Wie kent het niet: het liedje ‘Op een mooie Pinksterdag’ van Leen Jongewaard en...
19-05-2024

De Rosas vinden het best een beetje spannend

“Het ging gewoon hartstikke goed”, klinkt het zaterdag rond het middaguur in het...
18-05-2024

Hertme is klaar voor Robin Hood

Zondagmiddag rond de klok van één oogt het Openluchttheater Hertme als een...
05-05-2024