Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt
25-11-2023
BEVLOGEN VRIJWILLIGERS IN HET ZONNETJE GEZET

Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt

De Overijsselse Vrijwilligersprijs Borne 2023 werd zaterdagmorgen uitgereikt aan Fietsmaatjes Borne, Geerlof Kanis, Jacobus Smid en Ria Klein Koerkamp. Zij kregen uit handen van statenlid Joyce Vorgers bloemen en een oorkonde uitgereikt. “Vrijwilligers zijn de smeerolie van de samenleving”, begon Vorgers. “Het is heel mooi dat we als provincie een aantal van deze mensen mogen bedanken.” De Overijsselse Vrijwilligersprijs wordt in de hele provincie uitgereikt aan zo’n 100 vrijwilligers. In de gemeente konden inwoners hiervoor de afgelopen tijd vrijwilligers, organisaties of initiatieven opgeven.

 

Fietsmaatjes

Fietsmaatjes Borne viel op vanwege de korte tijd waarin het initiatief een solide organisatie wist op te zetten, met inmiddels 90 vrijwilligers die fietsen met mensen die zelf niet meer kunnen of durven fietsen. En dat zijn er in Borne ongeveer 75. Fietsmaatjes is een landelijk initiatief, dat sinds 2021 ook in Borne actief is. Hans Kamphuis nam namens de vrijwilligersgroep dankbaar de complimenten in ontvangst.

 

Geerlof Kanis

Heel erg verrast was Geerlof Kanis. “Ik wist echt van niets!” Kanis is al jaren betrokken bij de Jeu de Boules vereniging en ontfermde zich daar over het onderhoud van de banen. Zijn inzet en betrokkenheid bij de club werden zeer gewaardeerd. Zodanig zelfs dat de banen vorig jaar naar hem werden genoemd. “Maar bijna iedereen bij een vereniging doet dingen belangeloos”, klonk het bescheiden. Om vervolgens de kans te grijpen om nieuwe leden te werven voor ‘zijn’ club. “Voor het geld hoef je het niet te laten. De contributie bedraagt maar 20 euro per jaar. Dus zegt het voort!” Bij deze.

 

Jacobus Smid

Van een sterke betrokkenheid is zeker ook sprake bij Jacobus Smid, die zijn ziel en zaligheid legt in het reilen en zeilen van de Buurtbus. De coördinatie is zijn taak geworden, maar hij springt net zo goed in als chauffeur als er iemand uitvalt. “De Buurtbus is een deel van mijn leven geworden.” Trots op wat er is bereikt. “Niet alleen de Buurtbus Borne, maar sinds de komst van de Oekraïense vluchtelingen ook de Buurtbus Azelo, die er al 22.000 ritten op heeft zitten. “Het wordt geweldig gewaardeerd, dat maakt het allemaal hartstikke mooi werk.” De prijs was voor hem persoonlijk, maar Smid bedankte op zijn beurt de hele groep vrijwilligers van de Buurtbus. “Het is een grote groep vrienden geworden.”

 

Ria Groot Koerkamp

Heel bescheiden kort van stof was Ria Groot Koerkamp. “Het is een groot plezier om iets te kunnen doen wat je graag doet.” Daar liet ze het eigenlijk bij. Maar de waardering voor haar was niet minder verdiend of gegund. Al jaren draagt zij zorg voor de tuin van De Zwanenhof. “Met veel liefde en passie voor de natuur én voor De Zwanenhof”, wist Vorgers. “En die passie weet ze ook over te brengen op de andere vrijwilligers, waardoor de tuin er zo prachtig bij staat.” Zij kreeg de ‘groene’ vrijwilligersprijs uitgereikt, die sinds vorig jaar in het leven geroepen is. (AJ)

 

Uitreiking Overijsselse Vrijwilligersprijs 2023

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Gemeente wil toeristenbelasting invoeren

Als het aan het college ligt wordt er per 1 januari 2025 toeristenbelasting geheven op betaalde...
25-04-2024

Evenementen krijgen toch extra geld

Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling werd een amendement unaniem aangenomen om evenementen...
24-04-2024

Bouw Huis van Borne kan van start

Dinsdagavond ging de meerderheid van de gemeenteraad akkoord met het beschikbaar stellen van 3,4...
24-04-2024

Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
20-04-2024

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024