Sinterklaasje weer in Zenderen met zijn Piet
JONG EN OOK OUDER BEREIDEN GOEDHEILIGMAN WARM WELKOM

Sinterklaasje weer in Zenderen met zijn Piet

Het is opnieuw gelukt. De Goedheiligman heeft de weg naar Zenderen ook dit jaar weer gevonden. Kwam ‘ie vorig jaar nog in een heuse Cadillac bij ’t Rigtershoes voorgereden, dit keer was het de avontuurlijk ogende buggy die de oude bisschop voor de ingang bij het Sindron, de huiskamer van Zenderen, afzette. En dat alles gebeurde zaterdagmiddag net op het moment dat de hemel ook ging strooien, maar dan met regendruppels. Sinterklaas liet zich er echter niet door uit het veld slaan, hij bleef - vriendelijk zwaaiend onder een grote paraplu - de toegestroomde kinderschare hartstochtelijk begroeten.
 

Verlanglijstjes uitwisselen…

Het Zenderense kinderfeest begon al rond half drie, een uurtje eerder dus, toen steeds meer kinderen zich kostelijk vermaakten op het speelplein van de St. Stephanusschool. Samen met een aantal vooruitgesnelde Pieten werden er spelletjes gedaan en de nodige opdrachten uitgevoerd om daarmee een volle stempelkaart te scoren, die wellicht goed zou kunnen zijn voor een prijsje. De papa’s en mama’s deden er op hun eigen manier niet voor onder. Zij genoten vooral aan de bar, waar ze hun verlanglijstjes uitwisselden en zo meer…
 

Doorweekt

Maar rond half vier was het toch echt zover. Terwijl in de verte het ‘Zie ginds komt de stoomboot’ klonk, verdrong alles en iedereen zich op de stoep bij de voordeur van de huiskamer. En ja hoor, daar kwam ‘ie, voorafgegaan door de inmiddels doorweekte Tis Ma Waj Went Band en omringd door vrolijk springende en dansende Pieten. Geroutineerd ging het daarna snel naar binnen, want hier was het immers warm en droog. Gezeten in een riante stoel en omringd door het kleine grut, voor deze gelegenheid bijna allemaal voorzien van een kleurrijke Pietenmuts, bleek het aloude spel zich ook nu weer moeiteloos te ontrollen.
 

Zenderen heeft het dus weer voor elkaar. De goedgevige met zijn Pieten, die volgens de laatste berichten ook weer de schoentjes vullen, zijn terug in het kerkdorp. Niets staat dus nog langer de route naar 5 december in de weg. Met dank aan het organiserende viertal Carmen, Coby, Esther en Marleen, die het toch maar weer mooi voor elkaar hebben gekregen. (RH/AJ/BM)

 

Sinterklaas in Zenderen

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nena op 31 augustus in Hertme

Met 25 miljoen verkochte platen is Nena een van de meest succesvolle Duitse artiesten aller...
30-04-2024

Programma 4 en 5 mei Borne, Hertme en Zenderen

Op 3 april is het 79 jaar geleden dat Borne werd bevrijd van de bezetters. Jaarlijks worden er...
30-04-2024

Wie danst er mee onder de Pinksterkroon?

Terwijl menigeen nog nageniet van Borne op z’n Best en Koningsdag, is de organisatie van...
28-04-2024

Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
27-04-2024

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024